MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 16 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αμερικάνικος Βούβαλος, του David Mamet σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Φούρνος

Ο Θανάσης Σαράντος αναμετράται μ’ ένα ακόμη εμβληματικό έργο, τον «Αμερικάνικο Βούβαλο» του David Mamet, για 15 μόνο παραστάσεις, στο θέατρο Φούρνος. Μια άγρια σάτιρα για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και την αποδόμηση των ανθρώπινων σχέσεων. Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο τριών ανδρών που ζουν και δρουν στο κοινωνικό περιθώριο, κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή» με αφορμή ένα σπάνιο νόμισμα υποτιθεμένης μεγάλης αξίας. Μία σύγχρονη τραγωδία που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.
Δευτέρα 16/5, 21:00
10-15€
Θέατρο Φουρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

2. Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης, της Βίλιας Χατζοπούλου στο θέατρο Άλφα

Το έργο «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης», βασίζεται στο διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως» της Βίλιας Χατζοπούλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο Άλφα. 1929. Η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο Φωταερίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι από άκρη σε άκρη. Δύο άντρες θα αναμετρηθούν με την προδοσία. Ένας τρίτος άντρας θα τους ακολουθήσει θέτοντας το δίκαιο, ως μοναδική αλήθεια. Η απεργία ωστόσο, τους εξοντώνει, τους εξαγριώνει. Έχουν ήδη δώσει σ΄ αυτόν τον αγώνα περισσότερα απ’ όσα αντέχουν και η πίεση θα προκαλέσει τον θάνατο του ενός. Κάτω από ποιες συνθήκες; Το βαρύ ψέμα του νεκρού είναι μια πράξη θυσίας ή ένας φόνος; Στην παράσταση «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης» μαζί με τη μεγάλη ιστορία, παρακολουθούμε και τη μικρή ιστορία των ηρώων. Το χτύπημα της μεγάλης ιστορίας τους βρίσκει απροετοίμαστους, όμως, και τους αναγκάζει να πάρουν θέση.
Δευτέρα 16/5, 21:00
10€
Θέατρο Άλφα, Πατησίων 37, Αθήνα

3. Λα Πουπέ, της Άννας Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Η θρυλική «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία της Άννας Κοκκίνου, επιστρέφει, σε ένα εντελώς νέο ανέβασμα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Σφενδόνη. Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Με πολλά τραύματα και με ακόμα περισσότερη ορμή και πείσμα, η χοντρούλα δεν είναι από τα πρόσωπα που το βάζουν κάτω. Δαγκώνει τα χείλη και τα βάζει με όλους: πραγματικούς ανθρώπους και φαντάσματα. Aλλά προσέξτε! Δεν είναι αυτό που φαίνεται…
Δευτέρα 16/5, 21:00
10-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Gogo Penguin στο Μουσείο της Ακρόπολης

Gogo Penguin, το τρίο που ανανέωσε τη βρετανική jazz και minimal σκηνή της πρόσφατης δεκαετίας, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Μουσείο της Ακρόπολης στα πλαίσια του This Is Athens City Festival. Από το ντεμπούτο τους “Fanfares” που κυκλοφόρησε το 2012, ήταν προφανές ότι οι Gogo Penguin ήταν κάτι ξεχωριστό και ότι θα μας απασχολούσαν για πολύ, πολύ καιρό. Κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει τι ακριβώς ήταν αυτό που έπαιζαν: ήταν ένα piano-jazz τρίο στη δομή του που χρησιμοποιούσε τεχνικές του triphop και τηςelectronica, ήταν σίγουρα minimal και δημιουργούσε μια ambient αίσθηση. Η εμφάνισή τους στο Μουσείο Ακρόπολης θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και καινούργιο υλικό.
Δευτέρα 16/5, 20:00
20€
Μουσείο της Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

5. Επιτάφιος, του Γιάννη Ρίτσου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια συνάντηση – σταθμός για τον ελληνικό πολιτισμό: Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Ρίτσος. Ο “Επιτάφιος” του Γιάννη Ρίτσου μελοποιημένος από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την Ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασσικά στοιχεία της μουσικής. Η διασκευή του “Επιτάφιου” για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν, που χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τον Μ. Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου. Η Πέμη Ζούνη και ο Ιάκωβος Κολανιάν, δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου του θεάτρου και της μουσικής συνομιλούν, αλληλοσυμπληρώνονται και ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αισθητικής και της παιδείας τους, καταθέτοντας μια μοναδική πρόταση, ένα αρμονικό πάντρεμα του Λόγου και της Μουσικής. Η θεατρική ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία, στη μοναδική διασκευή για κιθάρα του Ιάκωβου Κολανιάν.
Δευτέρα 16/5, 21:00
15-20€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b