MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 15 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Πέντε ηθοποιοί – μέτοχοι μιας υπερβατικής εμπειρίας – γνωριμίας με τον Διόνυσο, μεταφέρουν από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα την ιστορία των “Βακχών”. Το θεατρικό σχήμα “Επτάρχεια” παρουσιάζει, έως 29 Μαΐου 2022 στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α., την work in progress παράσταση “Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δικαίου και Εμμανουήλ Κοντού. Τι είναι οι μύθοι και πώς οι ιστορίες που αφηγούμαστε συγκροτούν τον κόσμο μας; Πως να σχετιστώ με το ανοίκειο, πως να σταθώ απέναντι σε μία μεγάλη αλλαγή; Τι σημαίνει οικείο και πώς άραγε στέκεται κάτι σταθερό, στάσιμο και αμετακίνητο, σε έναν κόσμο που διέπεται από ραγδαία ρευστότητα; Αυτά τα ερωτήματα διαμορφώνουν τον πυρήνα για την αφήγηση αυτής της ιστορίας.
Κυριακή 15/5, 20:00
8-14€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α., Κορυτσάς 39, Βοτανικός

2. Οι Λουόμενες, της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο θέατρο Skrow

Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους παράσταση, «Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη επιστρέφουν στο Θέατρο Skrow.
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, και σε μία μικρή επαρχιακή λουτρόπολη με ιαματικές πηγές οι δρόμοι έχουν ερημώσει, καθώς όλοι ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου. Κι όμως, το Υδροθεραπευτήριο «Ο Ασκληπιός» είναι ανοιχτό… Εκεί μέσα βρίσκονται τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες. Η Λύντια είναι η ιδιοκτήτρια του “Ασκληπιού”, η Κάτια και η Μαρία λουόμενες που καταφθάνουν απρόσμενα. Καμία από τις τρεις δεν έχει θέμα υγείας, όμως κάθε μία κουβαλά κι από ένα μυστικό που τη βαραίνει και την αγριεύει. Και οι τρεις έχουν κάτι να ξεπλύνουν, και οι τρεις ψάχνουν από κάτι να ξεφύγουν.
Κυριακή 15/5, 20:00
8-13€
Skrow, Αρχελάου 5, Παγκράτι

PERFORMANCE

3. Eros Performance της Avant- garde Σοπράνο Μαρίκας Κλαμπατσέα στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Η Σοπράνο και συνθέτρια της πρωτοποριακής µουσικής σκηνής Μαρίκα Κλαµπατσέα παρουσιάζει την Performance EROS, µια ωδή στον έρωτα, µήνυµα χαράς, δίνοντας φως σε µια εποχή που όλα φαίνονται θαµπά, απόµακρα, επικίνδυνα, στείρα και απαγορευτικά. Η συνθέτρια εµπλέκει και συνδέει, το παρελθόν µε το σήµερα, µέσα από τα τραύµατα και τις χαρές της ζωής, όπου το µίσος, η απόγνωση και η βία ακόµη, συναντούν το πάθος, το παράφορο αίσθηµα, τον έρωτα. Στο EROS η Μαρίκα Κλαµπατσέα, µε τη γνώριµη χροιά της σοπράνο δραµατικής κολορατούρα φωνής της, θα ερµηνέυσει αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο συνθέσεις της, αποσπάσµατα απο γνωστά έργα σε µια µουσική διαδροµή, µε γνωστές άριες των Giacomo Puccini, Georges Bijet, Camille SaintSaëns και ακόμη µελωδίες που τραγουδήθηκαν απο τις Judy Garland, Billie Holiday και τους Elvis Presley, Yves Montand, Tom Waits. Ποιήματα των πρωτοπόρων ποιητριών, Hilda “HD” Doolittle, Sylvia Plath, Sarah Kane και Μαρίας Πολυδούρη θα δώσουν δυναμικά το τελικό στίγµα της παράστασης σε µελοποιήση από την συνθέτρια και ανάγνωση από την σκηνοθέτιδα Aliki Peterson, ολοκληρώνοντας την συγκινησιακή Performance του EROS.
Κυριακή 15/5, 21:00
12€
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Ασωμάτων 6 , Θησείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Fragments στη Μουσική Βιβλιοθήκη το Μεγάρου

Η κλασική μουσική συναντά τον μυθιστορηματικό λόγο και την εικονογράφηση σ’ ένα διαφορετικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο. Μπορεί η µουσική να αντιµετωπιστεί αποσπασµατικά; Είναι σωστό να αποµονώνουµε τµήµατα από ολοκληρωµένα έργα σπουδαίων συνθετών; Στην Τέχνη, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει µόνον κατάλληλη ή ακατάλληλη προσέγγιση. Η πιανίστα Ειρήνη Σαρηκώστα και η βιολονίστα Αθηνά Γρατσούνα, µετρώντας πολυετή παρουσία στον χώρο της µουσικής, αποφάσισαν να επιλέξουν την οδό της… ρηξικέλευθης προσέγγισης: Διαλέγουν έργα για βιολί και πιάνο των Γάλλων συνθετών Olivier Messiaen (1908-1992), Claude Debussy (1862-1918) και Maurice Ravel (1875-1937) και δεν διστάζουν να τα πλησιάσουν ως σηµείο εκκίνησης για ένα µοναδικό ταξίδι εικόνας, λογοτεχνίας και µουσικής.
Κυριακή 15/5, 20:30
6-10€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

5. Ο Κωνσταντίνος Νάρης στο Red Jasper

O Κωνσταντίνος Νάρης ανεβαίνει στη σκηνή του Red Jasper και μάς συστήνεται, έχοντας στις αποσκευές του τα τραγούδια από την πρόσφατη κυκλοφορία της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς του. Σε καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής και ενορχηστρώσεις του Γιώργου Ανδρέου, είναι ένας δίσκος σταθμός για τον Κωνσταντίνο καθώς του εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους πολύ σημαντικοί δημιουργοί (Γιώργος Ανδρέου, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Θράσος Καμινάκης, Πόλυς Κυριάκου, Κώστας Μπουντούρης, Λούκας Νικολάου, Ορέστης Ντάντος, Αθηνά Σπανού και ο Μανώλης Φάμελλος σε ένα τραγούδι ντουέτο με την Νατάσσα Μποφίλιου). Αυτή την Κυριακή, ο Κωνσταντίνος Νάρης θα μάς παρουσιάσει τραγούδια από το άλμπουμ “Ζωή απ’ την αρχή”, καθώς και τραγούδια που ο ίδιος αγαπά και ξεχωρίζει.
Κυριακή 15/5, 21:30
10€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b