MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 14 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Νίκη, απόψε στο πάρτι σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στο Θέατρο Φούρνος

Η Ρούλα Πατεράκη παρουσιάζει μια μεγάλη θεατρική έκπληξη αφιερωμένη σε μια σπουδαία γυναίκα του ελληνικού θεάτρου και της σκηνής, τη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική μεταγραφή του θεατρικού κειμένου που έγραψε η ίδια η Τριανταφυλλίδη, με τη Νάνα Παπαδάκη να ενσαρκώνει τον ρόλο της κεντρική ηρωίδας. Συγκεκριμένα, το έργο «Νίκη, απόψε στο πάρτι» αποτελεί τη δραματουργική μεταγραφή του έργου της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ Π». Πρόκειται για μια επίπονη ανασκαφή σε έναν καλλιτεχνικό ψυχισμό, ο οποίος, με συνοδοιπόρο το σύμπαν του οπτικοακουστικού περιβάλλοντος που ζωντανεύει ο σκηνοθέτης και εικαστικός Αβραάμ Παπαβραμόπουλος, ταξιδεύει μες στο συλλογικό ασυνείδητο, τις μεταμορφώσεις της φύσης και καθρεφτίζει τη διαχρονική περιπέτεια του ανθρώπινου πνεύματος.
Σάββατο 14/5, 21:00
5-12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

2. Improv: The Harold στο θέατρο Άβατον

Το Harold ξεκίνησε ως μια ιδέα του διάσημου αυτοσχεδιαστή Del Close όταν ήταν στο Σικάγο, και ήταν γνωστό ως μια μορφή αυτοσχεδιασμού που ήταν αδύνατο να παιχτεί σε παράσταση. Με την πάροδο των χρόνων, και με τη συνδρομή και της Charna Halpern, πλέον παίζεται σε διαφορετικές μορφές σε διάφορα θέατρα ανά τον κόσμο. Η μορφή περιλαμβάνει την εξερεύνηση τριών διαφορετικών κόσμων από ένα διασκεδαστικό άνοιγμα, όπου μέσω των σκηνών και των χαρακτήρων εξερευνούνται συνδέσεις, μοτίβα και θέματα που αναδύονται με μαγικό τρόπο για το κοινό. Τώρα ανεβαίνει για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Άβατον, σε σκηνοθεσία Pandy Prudy και Λάμπρου Λαμπρινού.
Σάββατο 14/5, 21:00
8-12€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια

Ο 19χρονος βιολονίστας Μάριος Ζυγούρης ξεχωρίζει στο αφιέρωμα ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για βιολί του Ludwig van Beethoven. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις, ο νεαρός σολίστ θα μάς παρουσιάσει ένα από τα πιο απαιτητικά έργα του είδους, το οποίο κατέχει κεντρική θέση στην εργογραφία του συνθέτη. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν η θυελλώδης Εισαγωγή “Κοριολανός” καθώς και η εμβληματική Συμφωνία αρ. 5.
Σάββατο 14/5, 20:30
3-20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. Η Φωτεινή Βελεσιώτου στον Σταυρό του Νότου Plus

Με τραγούδια που χαρακτηρίζουν το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, η Φωτεινή Βελεσιώτου μαζί με την Μαρία Φασουλάκη θα βρεθούν στο Σταυρό του Νότου Plus, για μία μοναδική συναυλία. Με τη νέα της δισκογραφική δουλειά στις αποσκευές και μια πλήρως ανανεωμένη μπάντα, η Φωτεινή Βελεσιώτου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα φρέσκο, με πολλές εκπλήξεις, που μάς ταξιδεύει στη δισκογραφία της (Μέλισσες, διόδια κ.α.), στο παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, από Καλδάρα, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη και Άκη Πάνου έως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Άσιμο και Σαββόπουλο, ενώ δεν λείπουν και τραγούδια νεότερων δημιουργών όπως του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Σάββατο 14/5, 22:00
14€
Σταυρός του Νότου Plus, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Η Ισπανίδα superstar Santa Salut στο Άνοδος Live Stage

Η Santa Salut έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για μια συναυλία στo Άνοδος Live Stage. Η Salut είναι συνώνυμο του attitude, του δυναμισμού και της απόλυτης εκφραστικότητας επί σκηνής. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο χαρισματική παρουσία του ισπανικού Hip Hop, αποκτώντας με κάθε νέα της κυκλοφορία όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Η μουσική της έχει ήδη περάσει τα σύνορα της Ισπανίας και βρίσκεται καθ’ οδόν να την κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη. To live θα πλαισιώσουν οι ταλαντούχες Expe, Penny, SAW, Mira & Χαρά μετατρέποντας το live σε ενα all female rap show. Στα dex θα βρίσκονται οι: Dj Denjah D, Sativa.
Σάββατο 14/5, 21:00
20€
Anodos Live Stage, Πειραιώς 183, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b