MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 13 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μικρό Αναρχικό Καλοκαίρι / Βαρκελώνη ‘36, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση στο Θέατρο Τέχνης

Η ομάδα RMS MATAROA καταπιάνεται με τα γεγονότα του Ισπανικού Εμφυλίου και ανεβάζει στο Θέατρο Τέχνης την παράσταση «Μικρό Αναρχικό Καλοκαίρι / Βαρκελώνη ‘36», σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση. Στο πλαίσιο ενός πιο ελεύθερου θεατρικού τρόπου, προτείνονται δύο επιλογές για την παρουσίαση και παρακολούθηση της παράστασης. Μία μικρής και μια μακράς διαρκείας, στην οποία θεατές και ερμηνευτές θα μπορούν να κινούνται με απόλυτη ελευθερία καθ’ όλη τη διάρκεια της, σε μια απόπειρα διαστολής του δραματικού χρόνου.
Παρασκευή 13/5, 20:30 – 23:00 (short version)
Από 12€
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

2. Φθινόπωρο, από τη bijoux de kant στο Faust

Η bijoux de kant παρουσιάζει για λίγες μόνο παραστάσεις το «Φθινόπωρο», μια παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου. Τρία νέα παιδιά, ο Στέφανος, η Μαρίκα και η Ευανθία ζουν εκεί, όπου βασιλεύει ο νόμος της αδράνειας. Εκεί όπου η επιθυμία είναι ισχυρή, αλλά η πραγματική ζωή εξασθενεί σαν ένα αέναο φθινόπωρο. Πλανώνται μέσα σε ένα απείκασμα ζωής, ενδεδυμένο με την μπαναλιτέ της καθημερινότητας. Μιλούν με «στυλ», φέρονται «αλλόκοτα» μέσα σε αυτό το ιμπρεσιονιστικό σπίτι, που λούζεται από το λυκόφως του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος. Οι αντιδράσεις τους μένουν μετέωρες. Οι εκκωφαντικές σιωπές τους υφαίνουν ένα τοπίο, όπου η στάση του σώματος, το χρώμα της φωνής, οι κινήσεις των δακτύλων μαρτυρούν όσα ο λόγος αποτυγχάνει να μαρτυρήσει. Μαζί τους, η παρουσία της μυστηριώδους Νίνα Νάη σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος τους, το ανείπωτο και ανοίκειο του εσωτερικού τους κόσμου…
Παρασκευή 13/5, 20:30
12-15€
Faust – Bar Theatre Arts, Αθηναΐδος 12, Αθήνα

3. Γιαγιάδες, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Σκουρλή στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη

Το Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ- ΕΝΩΣΗ Ηθοποιών, Σκηνοθετών και Φίλων θεάτρου Αττικής» παρουσιάζει, την παράσταση «Γιαγιάδες» για εννέα παραστάσεις στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη. Γιαγιάδες κάθε ηλικίας, γεννημένες από το 1904 μέχρι και σήμερα, παγιδευμένες στον ιστό ενός άντρα 118 ετών, προσπαθούν να μιλήσουν, να ζήσουν, να επιβιώσουν σε μια κοινωνία ασφυκτική και απειλητική, που όσο και αν μακιγιάρεται, διατηρεί τις ίδιες αρχές και νοοτροπίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιαγιάδες κάθε φύλου και ηλικίας, προτάσσουν την αλληλεγγύη απέναντι στη βία, με μόνο στόχο να ακουστούν όλες οι φωνές, να φροντιστούν όλα τα τραύματα. Δεκαοχτώ νέοι ηθοποιοί, ξεκινώντας από ένα εργαστήρι σωματικής έκφρασης και δουλεύοντας με τεχνικές του επινοημένου θεάτρου, μιλούν για μια κοινωνία που παρατηρεί τα γεγονότα σαν να πρόκειται για μια ταινία και όχι την καθημερινότητα που απειλεί όλους μας.
Παρασκευή 13/5, 21:00
12-15€
Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη, Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. «Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής – Το Κοντσέρτο», με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την δεύτερη συναυλία του κύκλου «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η δεύτερη αυτή συναυλία του κύκλου αναδεικνύει το είδος του Κοντσέρτου. Τον διάλογο του σολίστα με την Ορχήστρα. Το μουσικό ανάστημα του ενός απέναντι στους πολλούς. Ποιο είναι το ιστορικό-κοινωνικό πλαίσιο που κατά τον 15ο αιώνα οδηγεί στη γέννησή του κοντσέρτου; Ποιες κοινωνικές/αισθητικές ανάγκες εξυπηρετεί σε εκείνη την πρώιμη μορφή; Την πρωτότυπη διαδραστική συναυλία-παράσταση, συμπαρουσιάζουν η δημοφιλής ιστορικός Μαρία Ευθυμίου και ο αναγνωρισμένος πιανίστας-συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου.
Παρασκευή 13/5, 20:30
 8 – 25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

5. Η Idra Kayne στο Half Note

Η Idra Kayne και η τετραμελής μπάντα της μάς υπόσχεται ένα χορευτικό party, με βασικό συστατικό τις hip hop και RnB επιτυχίες της δεκαετίας του ‘90. Mας έχει ετοιμάσει ένα μουσικό throwback με πολύ κέφι και χορό, ερμηνεύοντας old school επιτυχίες των Missy Elliot, Eminem, Eve, 2Pac, Snoop Dog, Waren G, Salt n Peppa , Lauryn Hill αλλά και πολλών άλλων. Ετοιμαστείτε για ένα μουσικοχορευτικό «blast from the past»!
Παρασκευή 13/5, 22:00
10-20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b