MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 11 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Όπου κι αν πας να μη χαθείς, του Νίκου Σκορίνη στο Από Μηχανής Θέατρο

Η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά παρουσιάζεται στην Πάνω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο έχει έως σήμερα πουλήσει πάνω από 20.000 αντίτυπα, γίνεται η αφετηρία για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου θεατρικού κειμένου γεννημένου εξολοκλήρου μέσα από τη διαδικασία των προβών.
Πότε σε πρώτο πρόσωπο και πότε σε τρίτο, άλλοτε σε μορφή προσωπικής μαρτυρίας με συχνές αναφορές στη σπαρακτική ερωτική αλληλογραφία του κεντρικού ήρωα και μετά ξανά πίσω στη γειωμένη πραγματικότητα και τα γεγονότα της πολιτικής σκηνής, το «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» λειτουργεί ως ένα σύγχρονο «έπος», μια σύγχρονη Οδύσσεια στην οποία ξετυλίγεται η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 1950 έως και τις μέρες μας και μαζί η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ κ.α.
Τετάρτη 11/5, 20:00
12-15€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

2. Ιερός Φόβος, της Νάντιας Παπαθεοδώρου στο Bios

Στην Αλληγορία του σπηλαίου ο Πλάτωνας βάζει τον Σωκράτη να περιγράψει ένα σύνολο ατόμων που ζουν όλη τους τη ζωή αλυσοδεμένοι μέσα σε μια σπηλιά, ωστόσο, αναρωτιέται, αν μπορέσει ως εκ θαύματος ο άνθρωπος να δραπετεύσει από την σκλαβιά του, θα ανακάλυπτε ένα ακατανόητο μέρος, διότι, θεωρητικά θα ανακάλυπτε μια ανώτερη πραγματικότητα από αυτή που ήξερε πάντα.
Η περφόρμανς «Ιερός φόβος» συνδιαλέγεται με ερωτήματα που αφορούν στην εμπειρία της προσωπικής απομόνωσης του σύγχρονου εαυτού, πόσο πραγματικές είναι οι σπηλιές φόβου που μέσα τους κατοικούμε και αν θεωρητικά αναρωτηθούμε, όπως ο Πλάτωνας, τον απεγκλωβισμό μας από αυτόν, πόσο ακατανόητη θα ήταν μια καινούργια πραγματικότητα, και αν τελικά δεν ήταν.
Τετάρτη 11/5, 21:00
10€ *Τηλ. κρατήσεων: 2103425335
Bios, Πειραιώς 84, Κεραμεικός

3. Όλα τα υπέροχα πράγματα, από τη θεατρική ομάδα αστέγων “Walkabout” στο θέατρο Σταθμός

Η θεατρική ομάδα αστέγων “Walkabout” της Equal Society παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα» του Duncan MacMillan & Jonny Donahoe, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Δορλή.
Ενήλικες τώρα, μας διηγούνται την ιστορία της μαμάς που δυσκολευόταν να είναι ευτυχισμένη και το πως τότε, πριν αρκετά χρόνια, είχαν ξεκινήσει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζεις, για να την βοηθήσουν. Το έργο χωρίς σοβαροφάνειες αλλά με τρόπο ευαίσθητο και ταυτόχρονα με χιούμορ, μας βοηθάει να ξεπεράσουμε το φόβο της έκθεσης, ώστε να μπορέσουμε να δούμε και να συζητήσουμε, τα μεγάλα προβλήματα.
Τετάρτη 11/5, 18:00
Είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσης εδώ. *Αντί εισιτηρίου: Μια σακούλα τρόφιμα για τη δομή κοινωνικού συσσιτίου “Ανθρώπων Γεύματα” της Equal Society.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Gyarfas, Polyzogopoulos, Manesis & Theodoridis quartet στο Half Note

Το Half Note φιλοξενεί τρεις από τους πιο δραστήριους Έλληνες μουσικούς, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τον Σπύρο Μάνεση και τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη σε σύμπραξη με τον Ούγγρο drummer Attila Gyarfas, έναν από τους σημαντικότερους νέους εκπροσώπους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της Jazz σκηνής της Ουγγαρίας και της Ευρώπης. Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών καθώς και επιλεγμένα standards έχοντας ως κύριο άξονα το ανοιχτό-οργανικό παίξιμο και την ελεύθερη έκφραση της μελωδίας και του ρυθμού αφήνοντας ανοιχτά τα περιθώρια για ρίσκο με σεβασμό πάντα στην μουσική.
Τετάρτη 11/5, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club,Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Οι Final Act και ο Χρήστος Νινιός στο club του Σταυρού του Νότου

Οι Final Act παρέα με τον Χρήστο Νινιό, γεμίζουν τις αποσκευές τους με τραγούδια από την πλούσια δισκογραφική τους περιπλάνηση, τραγούδια που ηχογράφησαν μέσα στην καραντίνα, τις αγαπημένες τους διασκευές και ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα. Πρώτη τους στάση η Αθήνα και φυσικά ο Σταύρος του Νότου Club. Ολιστικά ηλεκτρισμένοι συναντούν στην παρέα τους τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μπέττυ Χαρλαύτη.
Τετάρτη 11/5, 21:30
10€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b