MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
24
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου: Επιστολή διαμαρτυρίας για την παραβατικότητα γύρω από το Κτήριο Τσίλλερ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Υπουργό Πολιτισμού και τον Δήμαρχο Αθηναίων, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου ζητάει να δοθεί λύση στην παραβατικότητα που μαστίζει την περιοχή γύρω από το Κτήριο Τσίλλερ.

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου: Επιστολή προς Υπουργούς και Δήμαρχο Αθηναίων για την παραβατικότητα πέριξ του Κτηρίου Τσίλλερ
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Δήμαρχο Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη και την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση στο θέμα του οξυμένου προβλήματος της εμπορίας ναρκωτικών και της συνεπακόλουθης υποβάθμισης της περιοχής κάτω από την Πλατεία Ομονοίας, όπου βρίσκεται το Κτήριο Τσίλερ, το οποίο και στεγάζει την Κεντρική Σκηνή, τη «Σκηνή – Νίκος Κούρκουλος», καθώς και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε/η κύριε/α

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που δείχνει να παγιώνεται στην περίμετρο των κτηρίων που στεγάζουν την Κεντρική Σκηνή και τις διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Θεάτρου.

Μόλις δύο στενά κάτω από την πλατεία Ομονοίας η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται καθημερινά. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι η έντονη υποβάθμιση της και η καθημερινή αγωνία ημών αλλά και των επισκεπτών για την ασφάλεια και την σωματική μας ακεραιότητα.

Δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο πίσω μέρος του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας, διενεργείται ανενόχλητα το «επίσημο» εμπόριο, η διακίνηση και η διανομή των ναρκωτικών ουσιών του κέντρου της Αθήνας.

Καθημερινά, σχεδόν όλο το 24ωρο, η περιοχή μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης διακινητών και εξαρτημένων ατόμων με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια κατ´ αρχήν των ίδιων και κατά συνέπεια όλων μας.

Τόσο οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια όσο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια μετατρέπονται σε κρυψώνες, καταφύγια αλλά και αφοδευτήρια.

Η αδιαφορία και η έλλειψη βούλησης, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως επανειλημμένα οι θεατές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου έχουν επισημάνει, κατά την αποχώρησή τους ο φόβος εξαπλώνεται, αφού ο φωτισμός την νύχτα μειώνεται, η επιθετική παρενόχληση σε συνδυασμό με την επαιτεία βρίσκουν έδαφος με αποτέλεσμα εκτός από την υγεία να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο και σε αμφισβήτηση η ασφάλεια όλων των ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση, αν δε δοθεί άμεσα λύση, τόσο για τους τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας, όσο και για τη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής λόγω του εμπορίου ναρκωτικών, η ανάδειξη του προβλήματος μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις θα αποτελέσει μονόδρομο για την υπεράσπιση της περιοχής που ζούμε και εργαζόμαστε.

Κινητοποιήσεις που στόχο θα έχουν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την επίλυση του προβλήματος που τα τελευταία 3 χρόνια γιγαντώνεται τείνοντας να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Πάρος: Η «Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Εκδηλώσεις
Metropolitan-The Urban Theater: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια και μια κωμωδία τη νέα θεατρική σεζόν
Εκδηλώσεις
Ηρακλής Μαινόμενος: Η rock opera του Δημήτρη Μαραμή σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Θήβα
Εκδηλώσεις
Μεσοτοιχίες: Η νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου- Βαμβακά σε Καβάλα και Αθήνα
ShowBiz
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια»: Η Εύα Σιμάτου αποχαιρετά τον σύζυγό της μ’ ένα ποίημά του
Θεατρικά Νέα
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου για 2η χρονιά στο θέατρο Άλφα
Θεατρικά Νέα
DEADLIFT. Άρση θανάτου: Το νέο έργο της Βαλέριας Δημητριάδου “ανεβαίνει” στο Θέατρο Εμπορικόν
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Θέατρο, μουσική, σινεμά στο καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού της Ελευσίνας
Θεατρικά Νέα
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος φέρνει επί σκηνής το εμβληματικό "The Dreamers"
Θεατρικά Νέα
Μάρω Κοντού: Το τελευταίο «αντίο» σήμερα και η επιθυμία που εκπληρώθηκε
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2026: Μουσική και θέατρο για 4η εβδομάδα στη Ρεματιά