MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για τη Δευτέρα 9 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Backpack, του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο Θέατρο 104

Στην Αθήνα του σήμερα, η παράδοση ενός Backpack προκαλεί έκπληξη, αναστάτωση, απορίες και ανατροπές. Το χαμένο σακίδιο, που έχει αφεθεί επιμελώς και εσκεμμένα, κάπου στο πολύβουο μετρό, περιλαμβάνει όχι μόνο πολύτιμο περιεχόμενο αλλά και απαντήσεις σε κρίσιμα και στοιχειωμένα ερωτήματα. Η γυναίκα (Φαίη Ξυλά) η παραλήπτρια και ο άνδρας (Χρήστος Σπανός) ο κομιστής, τελείως άγνωστοι μεταξύ τους, ταυτίζονται με όσα έρχονται στο φως, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Το “Backpack” είναι ένα νεοελληνικό έργο από τον βραβευμένο δημοσιογράφο Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο, ο οποίος επανέρχεται συγγραφικά στο Θέατρο 104, τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία, στον ίδιο χώρο, του προηγούμενου έργου του “Σεξ Λεξικόν- Η επιστήμη του Έρωτα”.
Δευτέρα 9/5, 21:15
5-15€
Θέατρο 104, Eυμολπιδών 41, Γκάζι

2. Αμερικάνικος Βούβαλος, του David Mamet στο θέατρο Φούρνος

Ο Θανάσης Σαράντος αναμετράται μ’ ένα ακόμη εμβληματικό έργο, τον “Αμερικάνικο Βούβαλο” του David Mamet. Γραμμένο το 1975, το πιο δημοφιλές θεατρικό του Αμερικανού συγγραφέα για το οποίο απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο OBIE και αυτό των Αμερικανών Κριτικών, ανεβαίνει για 15 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Φούρνος, στην αναθεωρημένη μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου και σε σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου.
Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική “ηθική” αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου…
Δευτέρα 9/5, 21:00
10-15€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

3. Χορευτική Πανούκλα, του Κωνσταντίνου Μάρκελλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει στη Σκηνή Ωμέγα την «Χορευτική Πανούκλα / Dancing Plague» του Κωνσταντίνου Μάρκελλου, για 10 μόνο παραστάσεις. Μετά την-βασισμένη σε αληθινή ιστορία -«Απαγωγή της Τασούλας» (Υποψηφιότητα Βραβείου “Μελίνα Μερκούρη 2020” για την Ελένη Στεργίου), ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος, παρουσιάζει το δεύτερο θεατρικό του έργο, εμπνεόμενος από ένα, επίσης, πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στο μεσαιωνικό Στρασβούργο και μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα μεγάλα, άλυτα μυστήρια της Ιστορίας.
Πρόκειται για μια αλληγορία πάνω στα όρια και τις ανεπάρκειες της ανθρώπινης φύσης, τον φόβο του Θανάτου, την αναπόφευκτη φθορά (σωμάτων και ιδεολογιών), την ενστικτώδη αντίδραση του ανθρώπου στην καταπίεση, στην χειραγώγηση και στην ανέχεια, αλλά και μια σπουδή, ταυτόχρονα, πάνω την σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία της ελευθερίας και στην αναγκαιότητα του “συνανήκειν”.
Δευτέρα 9/5, 21:00
8-15€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΧΟΡΟΣ

4. Nadja – Who am I?, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο Σύγχρονο Θέατρο

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του έργου στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2021, το έργο “Nadja – Who am I?” της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου παρουσιάζεται στην Αθήνα.
Με τίτλο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Μπρετόν, το έργο είναι μια χορογραφική αντανάκλαση πάνω στο έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Francesca Woodman. Τέσσερις δυνατές ερμηνεύτριες συναντιούνται επί σκηνής και επιχειρούν, με ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο, να μας μεταφέρουν σ’ ένα κόσμο όπου τα σώματα εκτίθενται στη φθορά του χρόνου, τα βλέμματα των άλλων, αλλά και στις δικές τους διεκδικήσεις και αγωνίες. Εξαφανίζονται, χάνονται μέσα σε καθρέπτες, αναζητούν την ολότητα, τη γήινη διάστασή τους, τον αληθινό, ουσιαστικό εαυτό. Το έργο εστιάζει στη γυναικεία φύση, το γυναικείο βλέμμα, την τρωτότητα της θηλυκής υπόστασης, με αφετηρία τις φωτογραφίες της Woodman, που γοητεύουν και προβληματίζουν ακόμα και σήμερα.
Δευτέρα 9/5, 21:00
10-12€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ο Στέφανος Κορκολής στο θέατρο Παλλάς

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης πέρα από την αναδρομή στο έργο του και τις δικές του επιτυχίες, για πρώτη φορά θα ερμηνεύσει ο ίδιος τραγούδια που έχει γράψει για άλλους σπουδαίους τραγουδιστές όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Νάνα Μούσχουρη , ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρινέλλα, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και άλλοι.
Στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς θα ακουστούν τραγούδια όπως το “Θες”, “Κάποιες φορές”, “Σβήσε το φεγγάρι”, “Δεν είσαι εδώ”, “εκατό φορές κομμάτια”, “Οι αποσκευές”, “Σ´έχω ερωτευτεί” και φυσικά δικές του επιτυχίες όπως το “Σκόνη και θρύψαλα”, “Στους πέντε ανέμους”, “Το σημάδι του σκορπιού” και άλλα. Επί σκηνής θα τον τιμήσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά και η Σοφία Μανουσάκη.
Δευτέρα 9/5, 21:00
15-65€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b