MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Κυριακή 8 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Γέρμα, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από την ομάδα Dance Company MAZI στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η ομάδα Dance Company MAZI παρουσιάζει την παράσταση «Γέρμα», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Ένα από τα τραγικά έργα της ισπανικής υπαίθρου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αφηγείται την ιστορία μιας άτεκνης γυναίκας που επιθυμεί διακαώς τη μητρότητα. Οι λέξεις του Λόρκα πάλλονται με ποιητικό ρεαλισμό δίνοντας κίνηση και ρυθμό στο δίπτυχο χορός και μουσική, κοινωνώντας στους θεατές με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο την πλοκή της ιστορίας. Η Γέρμα, μια γυναίκα νέα και υγιής καταλήγει να γίνει στόχος και αντικείμενο κουτσομπολιού στη μικρή κοινωνία όπου ζει, λόγω του ότι δεν έχει κάνει ακόμα παιδιά. Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό αλλά και αδύνατο-μεταφυσικό μέσο φτάνει σε αδιέξοδο και οδηγείται στην απελπισία. Η επιθυμία της μετατρέπεται σε εμμονή και οδηγείται στο έγκλημα, δολοφονώντας τον σύζυγό της.
Κυριακή 8/5, 21:00
10-12€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

2. Ηρακλής, σε σκηνοθεσία Tomáš Loužny στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση «Ηρακλής» σε σκηνοθεσία του Τσέχου Tomáš Loužny από τον θεατρικό οργανισμό Prague City Theatres, έρχεται στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μέχρι τις 9 Μαΐου 2022. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του προγράμματος για το Αρχαίο Δράμα και τη Λαϊκή Παράδοση, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος και Θεατρολογικής Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Arc-Net) και το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας. Ο σκηνοθέτης Tomáš Loužný, ένας από τους πιο σημαντικούς Τσέχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς (*1991),  πραγματεύεται τη δραματουργική απόδοση των έργων του Ευριπίδη και του Σενέκα, από την Marie Nováková  και μας δίνει τη δική του σκηνική ερμηνεία.
Κυριακή 8/5, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου (Τηλ. 2103418550, www.ticketservices.gr)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

3. Το Ατσάλι, της Ρόνα Μονρό στο Θέατρο Μεταξουργείο

Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο φόνο; Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα να σκοτώσει τον άντρα της; Μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει τη μάνα της για το φόνο του πατέρα της; Αυτά είναι τα ερωτήματα, στα οποία προσπαθεί να απαντήσει η συγγραφέας Rona Munro στο έργο της το «Ατσάλι», που ανεβαίνει στο θέατρο “Μεταξουργείο” για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Νάντιας Φώσκολου, με την Γιασεμί Κηλαηδόνη να κρατά τον ρόλο της μάνας. Η απάντηση δεν είναι πάντα ούτε εύκολη ούτε η αναμενόμενη.
Κυριακή 8/5, 20:00
10-12€
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Street Outdoors στη Βαρβάκειο

Street Outdoors, Δήμος Αθηναίων και This is Athens City Festival παρουσιάζουν το Street Outdoors στην Βαρβάκειο. Στο πλαίσιο του Athens City Festival, το Street Outdoors παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα party μέσα στο ιστορικό κτήριο της Βαρβάκειου Δημοτικής αγοράς, με καλεσμένους την Paramida από το Βερόλίνο, τον Ouissam από τον Ανόι του Βιετνάμ και τους resident Street Outdoors Soundsystem.
Κυριακή 8/5, 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Βαρβάκειος Αγορά, Αθηνάς και Αρμόδιου, Αθήνα

5. Ρεβάνς & Θοδωρής Σμπιλής στο Κύτταρο

Απόψε, η μουσική σκηνή του “Kύτταρο Live Club”, μεταμορφώνεται σε μαγιάτικη αυλή. Μια αυλή που χωράει τα γέλια, τις σιωπές, τα γλέντια και τις ιστορίες μας, με οικοδεσπότες τους Ρεβάνς και τον Θοδωρή Σμπιλή με τη μπάντα του. Τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις δισκογραφικές τους διαδρομές αλλά και ακυκλοφόρητα, καθώς επίσης διασκευές τραγουδιών που αγκαλιάστηκαν και αγκάλιασαν μνήμη και καρδιά.
Κυριακή 8/5, 21:45
10€ *Κρατήσεις: 2108824383
Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b