MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 4 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ματωμένα Χώματα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, παρουσιάζει την παράσταση «Ματωμένα Χώματα». Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων, μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Κώστας Καζάκος, Μιχάλης Σαράντης, Αντίνοος Αλμπάνης.
Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα Ματωμένα Χώματα, μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με έντονο το στοιχείο της μνήμης, και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα.
Τετάρτη 4/5, 19:00
10-30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

2. Lulu, του Φράνκ Βέντεκιντ στο θέατρο Μικρό Άνεσις

H «Lulu» του Φράνκ Βέντεκιντ, η αινιγματική γυναίκα με τα αμέτρητα προσωπεία, παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Άνεσις, σε σκηνοθεσία-διασκευή της Σοφίας Αντωνίου. Ένα έργο γροθιά στο στομάχι. «Ένα εξπρεσιονιστικό νούμερο του τσίρκο σε λούπα. Ένα κορίτσι που αναβιώνει το θάνατό της κάθε μέρα. Άνδρες που την αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι, σαν αντικείμενο, σαν τρόπαιο εγκλωβίζονται στη μηχανή Λούλου. Μια μηχανή που οι ίδιοι έχουν κατασκευάσει. Άνθρωποι που δεν έχουν μάθει τι θα πει αγάπη. Η Λούλου ποτέ δεν θέλησε να δείξει στον κόσμο κάτι άλλο από αυτό που έβλεπε σε εκείνη. Η Λούλου είναι αυτή που εσείς θέλετε να είναι». 
Τετάρτη 4/5, 21:00
15€
Μικρό Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

3. Να ακούς το χιόνι να πέφτει: Ο Δημήτρης Καταλειφός συναντάει τον Ρέιμοντ Κάρβερ στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Να ακούς το χιόνι να πέφτει», μαζί με τους Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη και Δημήτρη Τσιγκριμάνη.
Ένας άντρας ξεπουλάει τα έπιπλά του στην αυλή του σπιτιού του. Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι χορεύει μεθυσμένο στην ίδια αυλή. Μια ηλικιωμένη μητέρα μετακομίζει συνεχώς προσπαθώντας να βρει ένα σπίτι και μία πόλη, όπου θα είναι ευτυχισμένη. Ένας πατέρας συναντάει μετά από χρόνια τον γιό του στο μπαρ ενός αεροδρομίου. Ένας συγγραφέας κυνηγάει την έμπνευση στα συντρίμμια μιας παλιάς αγάπης. Μια πληγωμένη γυναίκα ουρλιάζει στο δωμάτιο ενός φτηνού μοτέλ. Και όλοι τους συζητούν, διαφωνούν, πίνουν προσπαθώντας να καταλάβουν «Για τι πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε για την αγάπη»…Οι χαρακτήρες του είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, πιεσμένοι, απογοητευμένοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας με συνηθισμένα προβλήματα και δυσκολίες. Βυθίζονται στο αλκοόλ και στην αποχαύνωση της τηλεόρασης, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινή τους ζωή. Ο Κάρβερ όμως σκύβει πάνω τους με αγάπη, αφήνοντας τελικά τον αναγνώστη ή τον θεατή με μια γλυκιά αίσθηση συμπόνοιας και κατανόησης.
Τετάρτη 4/5, 20:00
12-15€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Μάνος Λοΐζος – 40 χρόνια μετά: Μεγάλο αφιέρωμα με συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη και πολλοί ακόμη ερμηνευτές τιμούν τον Μάνο Λοΐζο, 40 χρόνια μετά τον θάνατό του, σε τέσσερεις μοναδικές εμφανίσεις – που ξεκινούν από σήμερα – στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια. Συγκριμένα απόψε, ο Γιώργος Νταλάρας, βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου, μας γυρνάει πίσω στην δεκαετία του ’70 πιάνει την μουσική ιστορία του Μάνου Λοΐζου σχεδόν από την αρχή και μας παρουσιάζει δύο εμβληματικούς δίσκους, τις “Θαλασσογραφίες” (1970), και το “Να ‘χαμε τι να ‘χαμε” (1972) και οι δύο σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και στιγμές από τον δίσκο “Τα τραγούδια μας” (1976) σε στίχους του Φώντα Λάδη.
Τετάρτη 4/5, 20:30
8-40€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Σύγχρονα Ελληνικά Κοντσέρτα με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Σύγχρονα Ελληνικά Κοντσέρτα» ανοίγει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. O κύκλος εκδηλώσεων «Σύγχρονα Ελληνικά Κοντσέρτα» είναι αφιερωμένος σε δημιουργούς που έγραψαν για σολιστικά όργανα με συνοδεία ορχήστρας, εστιάζοντας δηλαδή σε μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές μουσικές φόρμες, αλλά ταυτόχρονα και σε Έλληνες συνθέτες του 20ού και 21ου αιώνα που την εξερεύνησαν μέσα από τα έργα τους. Στο επίκεντρο της εναρκτήριας συναυλίας, η οποία θα γίνει απόψε το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, βρίσκεται το Κοντσέρτο αρ. 4 για πιάνο, κουαρτέτο σαξοφώνων και ορχήστρα εγχόρδων «Το ισοκράτημα ενός μεσήλικα» του Γιώργου Κουμεντάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ενός από τους πιο πολυδιάστατους Έλληνες συνθέτες της εποχής μας.
Το έργο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον ανεξάντλητο πλούτο της βυζαντινής παράδοσης, θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, και οι διακεκριμένοι σολίστ Guido de Flavis (σοπράνο σαξόφωνο), Στάθης Μαυρομάτης (άλτο σαξόφωνο), Παναγιώτης Σκύφτας (τενόρο σαξόφωνο) και Ilia Samsonov (βαρύτονο σαξόφωνο). Μαζί τους, επί σκηνής, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, με τη Ζωή Τσόκανου στο πόντιουμ.
Τετάρτη 4/5, 20:30
6-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b