MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 3 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Labor, σε σκηνοθεσία Έμιλυς Λουίζου στο Θέατρο Πορεία

Ένα δυνατό έργο-σχόλιο πάνω στην αλλοίωση της εικόνας μας, στη ζωή που δεν ζήσαμε ποτέ, στην κατασκευή των αναμνήσεών μας, στα υπαρξιακά απωθημένα, στις αυτό-εξαπατήσεις που μας διασώζουν (;), στις επιλογές που μας καθορίζουν. Την παράσταση σκηνοθετεί η νεαρή Έμιλυ Λουΐζου, Ελληνίδα σκηνοθέτης που ζει στο Λονδίνο, η δουλειά της οποίας προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού και του θεατρικού κόσμου της βρετανικής πρωτεύουσας. Τρεις ηθοποιοί, ο Στέλιος Μάινας, η Ιωάννα Παππά και ο Ορέστης Χαλκιάς, σχηματίζουν τη διανομή.
Τρίτη 3/5, 21:00
10-15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

2. Το Ημερολόγιο ενός Τρελού, του Γκόγκολ στο θέατρο Επί Κολωνώ

«Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ από την Ομάδα GAFF, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πασσά. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης δίνει σάρκα και οστά στον ήρωα του έργου και βιώνει όλο το φάσμα και τις αποχρώσεις ενός ψυχωτικού ατόμου μέσα από μια περιπετειώδη αναβίωση ενός ιδιότυπου και πολυτάραχου ημερολογίου. «Τι σημαίνει τρέλα; Μήπως είναι ένας μηχανισμός διαφυγής από μια αβάσταχτη πραγματικότητα; Πόσο ευδιάκριτα είναι τα όρια ανάμεσα στη λογική και τον παραλογισμό;».
Τρίτη 3/5, 21:15

5-14€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Κολωνός

3. Destiny, του Άκη Δήμου στο Θέατρο 104

Το Θέατρο 104 παρουσιάζει το έργο Destiny, του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία της Νίκης Σκιαδαρέση. Ένα έργο σε τρεις πράξεις. Πράξεις και όχι λόγια, γιατί μόνο με τα λόγια δεν πας μπροστά. Λίγα λόγια για το έργο: Η Κωνσταντίνα και η Τόνια είναι φίλες. Και στη ζωή και στο έργο! Στο έργο, ανακαλύπτουν ότι έχουν τον ίδιο γκόμενο. Στη ζωή δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμη. Ένα έργο που αντιμετωπίζει με χιούμορ και ευαισθησία τις ανθρώπινες σχέσεις, την σχέση μας με τον εαυτό μας, τις ανασφάλειες και την ανάγκη για αποδοχή. Ζωντανή, πρωτότυπη μουσική επί σκηνής.
Τρίτη 3/5, 21:00
7-12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Sinatra with a Twist: Το Alexandros Affolter Quintet στο Half Note

Το «Sinatra with a Twist» είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφόλτερ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου. Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα, ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, My Way, New York, New York, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών.
Τρίτη 3/5, 21:30
10-15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Το Μαγικό κουτί – Μέρος Δεύτερο: Η Τάνια Τσανακλίδου στο θέατρο Ακροπόλ

26 χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη η Τάνια Τσανακλίδου μας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί». Tο «Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο» είναι ο τόπος που κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι και ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση. Η Τάνια Τσανακλίδου, μαζί με τους μουσικούς που την συνοδεύουν, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, με όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.
Τρίτη 3/5, 21:00
12-30€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b