MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 2 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια σύνολα μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, καταφθάνει στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” έχοντας στις αποσκευές του τρία περίφημα κουαρτέτα του Μπετόβεν που τα συνδέει η ίδια τονικότητα. “Σε φα μείζονα”. Το Πρώτο, το Έβδομο και το Δέκατο έκτο Κουαρτέτο αποτελούν μια τριλογία που καλύπτει την πρώιμη, τη μέση και την ύστερη περίοδο του έργου του. Οι έμπειροι μουσικοί του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών, σε βάθος γνώστες των κουαρτέτων του Μπετόβεν, υπόσχονται να αναδείξουν τον αισθητικό και συναισθηματικό τους πλούτο.
Δευτέρα 2/5, 20:30
5-10€
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

2. «Άδηλες Σκέψεις: Όταν η ποίηση συνάντησε την στιχουργική» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στην κεντρική σκηνή του θεάτρου την μουσική παράσταση «Άδηλες Σκέψεις: Όταν η ποίηση συνάντησε την στιχουργική». Η πειραιώτισσα ποιήτρια και στιχουργός Μαρία Γκουτζαμάνη και η ομάδα του ARTS M.G. παρουσιάζουν τα νέα τραγούδια σε μουσικές της συνθέτριας Εύης Ιωσηφίδου. Ένα ταξίδι με αφετηρία την ποιητική συλλογή της ποιήτριας «Άδηλες Σκέψεις», που στη συνέχεια περνά στη στιχουργική – εκεί που η μουσική πλέον γίνεται το ερέθισμα νέων δημιουργιών.
Δευτέρα 2/5, 20:30
12€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΘΕΑΤΡΟ

3. Αριζόνα, του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο στο Θέατρο Σταθμός

Το βραβευμένο έργο του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο ανεβαίνει για την πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη, με τους Σταύρο Καραγιάννη και Νικολέτα Παπαδοπούλου. Στο κείμενο του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, ο Τζώρτζ παίρνει το όπλο για να προστατέψει τη χώρα του από τους Μεξικανούς που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Μαζί με την γυναίκα του Μάργκαρετ αποφάσισαν από κοινού, αντί για διακοπές, να περάσουν ένα μήνα μέσα στην καυτή έρημο της Αριζόνα, προασπίζοντας τα Αμερικανικά σύνορα. Κι όμως, η Μάργκαρετ δεν έχει καταλάβει γιατί ακριβώς διένυσαν 2000 χιλιάδες μίλια και τι ακριβώς ήρθαν να κάνουν σ’ αυτό το αφιλόξενο μέρος. Η σύγχυση και η ανησυχία αυξάνονται μέσα της, όσο οι απαντήσεις που παίρνει από τον σύζυγό της σε αυτονόητα ερωτήματα, της φαίνονται παράλογες, αντιφατικές και κυνικές. Κι όταν θα αρχίσει να διατυπώνει τις ενστάσεις της, θα έρθει στην επιφάνεια η απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Θα έρθει στην επιφάνεια το μεγάλο κενό στη μικροαστική ζωή τους…
Δευτέρα 2/5, 21:00
8-15€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

4. Μάκιναλ, της Σόφι Τρέντγουελ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η αμερικανίδα Σόφι Τρέντγουελ, συγγραφέας, δημοσιογράφος, παραγωγός, που δούλεψε ενίοτε και ως ηθοποιός και σκηνοθέτις, παραγωγικότατη, άοκνη ταξιδιώτισσα ανά τον πλανήτη και μια από τις πρώτες μορφές της γυναικείας χειραφέτησης, γράφει το «Μάκιναλ», το έργο που την έκανε περισσότερο γνωστή, το 1928. Συνθέτει έναν γρήγορο και μηχανιστικό κόσμο και πειραματίζεται δραματουργικά σε πολύ ιδιαίτερα ύφη, προκειμένου να αφηγηθεί τη συντριβή ενός πλάσματος, που από ένστικτο θέλησε στη ζωή του κάτι διαφορετικό από όσα του έμαθαν να θέλει. Η νέα δουλειά της ομάδας ΠΥΡ μέσα από το εμβληματικό «Μάκιναλ» της Σόφι Τρέντγουελ αφηγείται μια ιστορία για το τέλος του πολιτισμού.
Δευτέρα 2/5, 21:15
5-15€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα

5. Συναίνεση, της Νίνα Ρέιν στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Η Νίνα Ρέιν μετά τις “Φυλές”, ένα έργο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως με κεντρικό ήρωα έναν κωφό μέσα σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, επανέρχεται και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη συναίνεση, έναν νομικό όρο και ταυτόχρονα μια πραγματικότητα. Ένα θέμα σημαντικό και επίκαιρο. Τη συναίνεση στη σεξουαλική πράξη. Με τη συναίνεση ως πυρήνα, η συγγραφέας επεκτείνεται σε χίλια δυο αλλά θέματα της ζωής μας. Διότι η συναίνεση δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεξουαλική πράξη, αλλά και με κάθε άλλη πράξη μας, κάθε πράξη που πιθανόν κάνουμε -εκβιαζόμενοι-για χάρη κάποιου άλλου. Από ενοχή, από το φόβο της απώλειας, από αγάπη. Σε πόσες πράξεις μας έχουμε συναινέσει επιλέγοντας πραγματικά ελεύθερα; Ένα επίκαιρο έργο που φέρνει το καθένα ξεχωριστά ενώπιον των ευθυνών του.
Δευτέρα 2/5, 20:30
Είσοδος ελεύθερη *Κρατήσεις θέσεων γίνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9570001 και ώρες 8 π.μ.-3 μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή.
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b