MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σάββατο 30 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 30 Απριλίου 2022.

Credits: Yiannis Margetousakis Photography
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Η Γιάννα Βασιλείου στον Σταυρό του Νότου Club

Μετά την sold out εμφάνισή της τον περασμένο Νοέμβριο, η Γιάννα Βασιλείου επιστρέφει απόψε στη σκηνή του club του Σταυρού του Νότου, με ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα και με special guest τον Κώστα Μακεδόνα. Η Γιάννα θα τραγουδήσει ζωντανά για πρώτη φορά το τραγούδι “Μαύρο Κυπαρίσσι” που κυκλοφόρησε στις 6 Απριλίου και δικά της τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όπως το “Έλα μάτια μου”.
Σάββατο 30/4, 22:00
12€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

2. Το Trio el Greco στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”

Το τρίο el Greco επιστρέφει στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” με ένα πρόγραμμα που κινείται μεταξύ ρομαντισμού και 20ού αιώνα. Από τους Αλεξία Μουζά στο πιάνο, Φαίδωνα Μηλιάδη στο βιολί και Αλέξη Καραϊσκάκη – Νάστο στο βιολοντσέλο, θα ακούσουμε το βαθιά ρομαντικό και μοναδικό τρίο του Σμέτανα και το νεανικό έργο του ανατρεπτικού για την εποχή του Σοστακόβιτς πλάι στο αριστουργηματικό πρώτο τρίο του Μέντελσον.
Σάββατο 30/4, 20:30
10-15€
Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

3. Efterklang στο Temple

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, οι Efterklang επιστρέφουν στην Αθήνα για μια εμφάνιση που θα επικεντρωθεί στο τελευταίο τους album, “Windflowers”, από την οποία όμως δε θα λείψουν και τραγούδια από όλες τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές. Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι Efterklang διευρύνουν τα όρια της πειραματικής, ηλεκτρονικής και συναισθηματικής chamber pop. Στον έκτο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου του 2021 από τη City Slang, οι Δανοί Mads Brauer, Rasmus Stolberg and Casper Clausen συνεχίζουν το δημιουργικό τους ταξίδι. Απόψε οι Efterklang θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στοχεύοντας, όπως λένε οι ίδιοι, “όχι απλώς να παίξουν μουσική στο κοινό τους, αλλά να ερμηνεύσουν και να δημιουργήσουν μουσική μαζί τους”.
Σάββατο 30/4, 21:30

22-25€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣ

4. Μεταβάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη υποστηρίζει την παράδοση και την ιστορία του τόπου και σε συνέχεια της επιτυχημένης 40χρονης πορείας του, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Μεταβάσεις”. Κεντρικό θέμα της παράστασης, είναι η ταυτότητα του ελληνικού μουσικοχορευτικού φαινομένου κατά τον 20ό αιώνα, ιδωμένη μέσα από ετερόκλητες και πολυσχιδείς κοινωνικές, οικονομικές και ευρύτερα πολιτισμικές μεταβάσεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, θα αναδειχθεί η πολύπλευρη πολιτισμική σημασία των προσφυγικών ροών απ’ τη Μικρά Ασία, με την παρουσίαση της όσμωσης των λαϊκών παραδόσεων της υπαίθρου με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, θα διαφανούν οι μετασχηματισμοί των μουσικοχορευτικών επιτελέσεων μετά την κατάρρευση των παραδοσιακών κοινοτήτων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προβληθούν τα νέα στοιχεία που εισέρχονται στην ταυτότητα του δημοτικού τραγουδιού στις αγροτικές κοινότητες αλλά και στον αστικό χώρο, με άξονα αναφοράς την δισκογραφία και τους νέους χώρους γλεντίσματος, καθώς και οι σημαντικές τομές που επέφερε το μεταπολεμικό μεταναστευτικό φαινόμενο στην πολιτιστική ζωή των Ελλήνων της διασποράς αλλά και στις πατρογονικές εστίες των μεταναστών.
Σάββατο 30/4, 21:00
12-15€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΘΕΑΤΡΟ

5. The Village στο Θέατρο Άβατον

Μια εντελώς αυτοσχεδιαστική παράσταση από τους Raining Cats And Bats. Δέκα χαρακτήρες. Ένα χωριό. Που; Κανείς δεν ξέρει. Μία ιστορία που θα γεννηθεί και θα πεθάνει το ίδιο βράδυ. Μία παράσταση που δε θα δει κανένας άλλος, ποτέ, πουθενά!
Σάββατο 30/4, 21:00
8-12€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b