MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Παρασκευή 29 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. New Creation: Ο βραζιλιάνος χορογράφος Bruno Beltrão και η ομάδα Grupo de Rua στη Στέγη

Από τις γειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Στέγη. Ο πρωτοπόρος Βραζιλιάνος χορογράφος Bruno Beltrão έρχεται στη χώρα μας για δύο μοναδικές παραστάσεις, σήμερα και αύριο Σάββατο για να παρουσιάσει την πιο “πολιτική” χορογραφία του μέχρι τώρα – το «New Creation», μια απάντηση στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης του Μπολσονάρο.
Παρασκευή 29/4, 20:30
7-36€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

2. «Η φύση στη μουσική»: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Ανέκαθεν η φύση ασκούσε ακαταμάχητη γοητεία στους συνθέτες. Δεν είναι λίγα τα μουσικά δημιουργήματα που εμπνέονται ευθέως από το μυστήριο, την αναζωογονητική δύναμη και την ομορφιά της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Ποιμενική Συμφωνία του Μπετόβεν, που εστιάζει ουσιαστικά στην έκφραση των συναισθημάτων που γεννά η επαφή με τη φύση. Ο διακεκριμένος μαέστρος Μίλτος Λογιάδης ηγείται των μουσικών της Κ.Ο.Α. σε μία νέα ανάγνωση της συναρπαστικής αυτής συμφωνίας, ενώ ο άοκνα δραστήριος μουσικός της ορχήστρας, Θεόδωρος Μιλκόβ, υπογράφει την πρεμιέρα ενός νέου έργου, εμπνευσμένου από το φαινόμενο της Εαρινής Ισημερίας, του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη Χρήσου Χατζή.
Παρασκευή 29/4, 20:30
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Ιλίσια

3. Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Ίλιον Plus

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στην Αθήνα για δύο συναυλίες, λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού. Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου θα εμφανιστούν στο Ίλιον Plus σε πλήρη απαρτία. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 40χρονη και βάλε παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και πολλά ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την εξαιρετικά ιδιαίτερη συγκυρία που διανύουμε. Φυσικά, εφόσον βέβαια η τήρηση των κανόνων ασφαλείας το επιτρέψει, θα πλαισιωθούν από φίλους που τραγουδούν.
Παρασκευή 29/4, 22:00
10-15€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

4. Erik Truffaz & Sig ft. Artis Orubs στο  Half Note Jazz Club

Είναι βέβαιο ότι η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει και για την jazz, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο. Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έχει κάνει πράξη σε όλη του την πορεία, ακριβώς αυτή την οπτική. Εδώ μαζί μ’ έναν περιπλανώμενο μποέμ μουσικό, συνθέτη και σκηνοθέτη κινηματογράφου τον Sig (aka Siegfried) αλλά και τον ντράμερ Artis Orubs έφτιαξαν έναν πρωτότυπο αλλά υπέροχο μουσικό καμβά με τίτλο “Elegia Session”. Από 29 Απριλίου μέχρι 2 Μαϊου, οι τρεις σπουδαίοι μουσικοί έρχονται να παρουσιάσουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον τους project, στο χώρο που o Truffaz πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα και συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό, το Half Note Jazz Club.
Παρασκευή 29/4, 22:00
20-30€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Μοτέλ, του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Μια νέα γυναίκα δολοφονείται στο δωμάτιο νούμερο πέντε και γίνεται η πέτρα που ταράζει τα νερά της λίμνης και φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες θαμμένες πολύ βαθιά. Από αυτές που κρύβουμε κι από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Το νέο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Μοτέλ», κινείται από τους αντιήρωες. Ένα κορίτσι που φαίνεται λίγο επικίνδυνο, λίγο διαταραγμένο στα μάτια των «φυσιολογικών». Ένας άντρας που κάνει ένα περίεργο επάγγελμα, περιπλανιέται από τόπο σε τόπο, και αναλαμβάνει να «επιδιορθώσει» χώρους όπου έχουν γίνει άγρια εγκλήματα. Οι δυο τους βάζουν σε δοκιμασία τις συμβάσεις της κοινωνίας που τους περιβάλλει. Ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας από τον σκληρό ρεαλισμό στη μαγεία της κάθαρσης.
Παρασκευή 29/4, 20:30
3-18€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b