MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. «Της Σιωπής ο Τόπος» με τον Γιώργο Νταλάρα στο ΚΠΙΣΝ

Απόψε, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενείται η μουσική παράσταση «Της Σιωπής ο Τόπος». Τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από το έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη με τίτλο «Μεγάλες Ώρες» αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Vassilikos με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη. Στο έργο που συνομιλεί μουσικά με Ανατολή και Δύση, κυριαρχεί η αναζήτηση και η αγωνία της πορείας του ανθρώπου προς το άγνωστο και τη λύτρωση. Στη δραματουργία περιλαμβάνονται ακόμη το ποίημα του Φρίντριχ Νίτσε, «Εσένα τον Άγνωστο Θεό», αλλά και κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μέσα από αποσπάσματα από τη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη, «Το Αγγελόκρουσμα – Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου».
Μ. Τρίτη 19/4, 20:30
10-20€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 

2. 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, από τη Λυρική Σκηνή σε ιστορικά τοπόσημα στην Πλάκα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, μια νέα διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, η οποία θα λάβει χώρα, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, σε 17 ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας. Το Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, θα παρουσιάσει έναν μαραθώνιο 62 συναυλιών και καλλιτεχνικών δράσεων, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, δρόμους και πλατείες. Πάνω από 400 νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, μουσικοί, χορωδοί, τραγουδιστές, ψάλτες, συνθέτες, ηθοποιοί, αρχιμουσικοί συμμετέχουν σε μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία κατάνυξης στους δρόμους της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας.
Δείτε το πρόγραμμα της Μεγάλης Τρίτης εδώ.
Μ. Τρίτη 19/4, 17:00 – 23:00
Η είσοδος σε όλους τους χώρους θα είναι ελεύθερη, χωρίς προκρατήσεις.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

3. «Songs» With no words…yet: Ο Δημήτρης Καλαντζής στο Half Note

Καινούργιες original συνθέσεις τραγουδιών, σε μια τελευταία ορχηστρική εκδοχή πριν την με στίχους έκδοσή τους. Βιωματικές αναφορές, με άρωμα από τα 70s, την jazz, τον Μάνο, τον Legrand…ότι τέλος πάντων έγραψε το “φιλμ” της ψυχής των ανθρώπων που συμμετέχουν.
Μ. Τρίτη 19/4, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Θοδωρής Κοτονιάς και Μαρία Χριστίνα Λαζάρου στον Σταυρό του Νότου

Μία ατμοσφαιρική εμπειρία μουσικής κατάνυξης στο πιστό ραντεβού του Θοδωρή Κοτονιά κάθε Μεγάλη Εβδομάδα μέσα στην καρδιά της Άνοιξης. Μαζί με την ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαρία Λαζάρου και τον ηθοποιό Στάθη Μαντζώρο πλαισιωμένοι από σημαντικούς δεξιοτέχνες της κιθάρας, τον Βασίλη Κετεντζόγλου και τον Σπύρο Καβαλλιεράτο, παρουσιάζουν τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Ο Ανθός της Ερήμου». Τραγούδια, ποίηση, αφήγηση, βαθιές ερμηνείες συνοδεύουν μία μυστική “συνάντηση” φωτισμένων δασκάλων, φιλοσόφων και ποιητών σκιαγραφώντας με ευαισθησία και δύναμη το αγκάθινο μονοπάτι της Αγάπης. Από τον Τάσο Λειβαδίτη, και τον Νίκο Καζαντζάκη… μέχρι τον Τζελαλαντίν Ρουμί & από τον Μάνο Χατζηδάκι μέχρι τον Leonard Cohen, τον Peter Hammill και τον Ian Curtis.
Μ. Τρίτη 19/4, 21:30
13€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Το γεύμα, της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζουν την παράσταση «Το γεύμα», της Λείας Βιτάλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου. Η Λεία Βιτάλη στο βραβευμένο θεατρικό της έργο «Το γεύμα» ξεδιπλώνει όλες τις μορφές της βίας που ενυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία, ορμώμενη από τη γενικότερη αίσθηση που η ίδια βιώνει. Ένα έργο που «χτυπά» την καρδιά της κοινωνίας του 21ου αιώνα και ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και την γυναικοκτονία.
Μ. Τρίτη 19/4, 21:00
12-15€
Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», Κυκλάδων 11, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b