MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 17 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Το Μοιρολόι της Παναγιάς- Κατερίνα Παπαδοπούλου
Monopoli Team

1. Το Μοιρολόι της Παναγιάς: Η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τη Χορωδία Δόμνα Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής

Ο δεξιοτέχνης της λύρας Σωκράτης Σινόπουλος

Στα πλαίσια του κύκλου «Αdagio – Mουσικές για τις ημέρες του Πάσχα», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τη συναυλία «Το Μοιρολόι της Παναγιάς – O ανθρώπινος πόνος στο Θείο Δράμα», με την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τη Χορωδία Δόμνα Σαμίου.  Σε αυτή τη συναυλία, καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες θα συνδυάσουν τις περισσότερες από τις γνωστές παραλλαγές σε ενιαία αφηγηματική μορφή, επιχειρώντας για πρώτη φορά να αποδώσουν όλο το κείμενο του Μοιρολογιού. Ο δεξιοτέχνης της λύρας Σωκράτης Σινόπουλος συναντά γνωστούς μουσικούς που θα δημιουργήσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή και οικουμενική, με το ηχόχρωμα της τρομπέτας, το οποίο παραπέμπει στην αρχαία ή βυζαντινή σάλπιγγα αλλά και στις μπάντες της Μεγάλης Παρασκευής, να συνυπάρχει με τον ήχο παραδοσιακών κρουστών από όλο τον κόσμο, καθώς και με τη «φωνή» του βιολοντσέλου και της λύρας.
Κυριακή 17/4, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Η Τζένη Γεωργιάδη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

H Τζένη Γεωργιάδη μάς υποδέχεται και μάς συστήνεται στη μουσική σκηνή «Σφίγγα». Για πρώτη φορά θα μάς παρουσιάσει τη δισκογραφική της πορεία αλλά και σπουδαία τραγούδια άλλων δημιουργών. Μια ιδιαίτερη τραγουδίστρια που μαζί με την κιθάρα της και 4 καταξιωμένους μουσικούς θα μας παρασύρουν σε όμορφες μουσικές διαδρομές.
Κυριακή 17/4, 21:00
10€
Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα

3. AMKA & Kooba Tercu στο six d.o.g.s

Οι ΑΜΚΑ μοιράζονται τη σκηνή του six d.o.g.s για πρώτη φορά με τους Kooba Tercu σε ένα co headliners show που επαναφέρει τις δυο μπάντες στις ζωντανές εμφανίσεις.
Κυριακή 17/4, 21:00
8€
Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

4. «Μαρτυρίες προσφύγων» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την παράσταση ντοκουμέντο «Μαρτυρίες προσφύγων» σε συνεργασία με το τΖΕΝεράλε Acting Studio by Μιχάλης Συριόπουλος, ως ένα μικρό φόρο τιμής στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης των οικογενειών που δοκιμάζονται από τον πόλεμο και την προσφυγιά και για αυτό καλεί τους θεατές αντί εισιτηρίου να φέρουν στο ΔΘΠ είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Τα είδη θα διατεθούν στο Κέντρο Βοήθειας Ουκρανίας στην Ελλάδα – Πρεσβεία Ουκρανίας στο ΣΕΦ. Η παράσταση αφηγείται αληθινά ιστορικά γεγονότα και κοινωνικοπολιτικά θέματα μέσα από δέκα μαρτυρίες προσφύγων.
Κυριακή 17/4, 17:00
Είσοδος ελεύθερη * Αντί εισιτηρίου θα γίνεται συλλογή από τρόφιμα και φάρμακα.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

5. Το περίσσιο παιδί, του Θανάση Τριαρίδη στον πολυχώρο “Πόλις”

Η καλλιτεχνική ομάδα Ντουέντε παρουσιάζει στον πολυχώρο “Πόλις”. Ένα αλληγορικό παραμύθι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη, για τα εκατομμύρια παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά σε συνθήκες σαν αυτές που βλέπουμε στην καρδιά του πολέμου στην Ουκρανία, ως μία καθημερινή, ισόβια, κανονικότητα εξαθλίωσης κι εξανδραποδισμού.
Κυριακή 17/4, 20:00
Είσοδος: 10€. Για τηλεφωνικές κρατήσεις: 6970156070. Για online κράτηση εδώ.
Πολυχώρος “Πόλις”, Μαρίνου Αντύπα 62-66 και Φιλοθέης 69Β, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b