MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 15 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Οnce to be realised στην Στέγη

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και έξι συνθέτες του σύγχρονου μουσικού θεάτρου συναντιούνται με τα μη ταξινομημένα αρχεία έργων του Γιάννη Χρήστου σε μια παράσταση που μοιάζει με αρχαίο δράμα, αλλά και με κοινωνικό γλυπτό.  Ο κόσμος του Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου αποτελείται από λαβυρινθικές διακλαδώσεις στον πλούτο των υποδηλωτικών εικόνων και σχεδίων του. Παραβιάζει το καθαρά μουσικό ενσωματώνοντας τη σκηνή, το κείμενο και την εικόνα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται από τα πεδία της τέχνης και βλέπει πολιτικά και κοινωνικά στοιχεία ως υλικά σύνθεσης, δη μιουργεί παραστάσεις σε απτά τοπία και πολιτισμικούς χώρους. Έχει ήδη παρουσιαστεί στην Μπιενάλε Μονάχου και τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου και κάνει τώρα πρεμιέρα στην Ελλάδα.
Παρασκευή 15/4, 20:00
5-18€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Aθήνα 

2. Μartha Graham Dance Company στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται, για τρεις μοναδικές βραδιές, την ιστορική ομάδα χορού Μartha Graham Dance Company, με τη νέα της χορογραφία «Canticle for Innocent Comedians» σε πρώτη ευρωπαϊκή παρουσίαση. Με την παράσταση αυτή σηματοδοτείται και το τέλος του Φεστιβάλ της Άνοιξης, μιας ξεχωριστής εαρινής γιορτής των τεχνών που φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε θεσμό της πολιτιστικής μας ζωής. Πριν την έναρξη της παράστασης έχει προγραμματιστεί εισαγωγική ομιλία της Janet Eilber, καλλιτεχνικής διευθύντριας της Martha Graham Dance Company.
Παρασκευή 15/4, 20:00
10-55€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Comic Relief: Easter Edition στο θέατρο Eliart

Η ομάδα του Comic Relief επιστρέφει στην σκηνή του Eliart θέλοντας να προσφέρει μια μικρή…Ανάσταση, με τον τρόπο που ξέρει και μπορεί, το γέλιο. Μια βραδιά stand up comedy με τις 5 κωμικούς που γνωρίσαμε μέσω Zoom στις καραντίνες και ενώνουν τις κωμικές δυνάμεις τους σε ώρες ανάγκης. Στο τέλος της παράστασης μια ανοιχτή συζήτηση με τις κωμικούς σε μορφή Q&A. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Κύνθια Βουκουβαλίδου, Χριστίνα Βούλγαρη, Κωνσταντίνα Δαούτη, Αθηνά Κεφαλοπούλου, Ειρήνη Ξυγκάκη +guests.
Παρασκευή 15/4, 21:00
8-12€
Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Γκάζι

4. Ο Γιώργος Νταλάρας στο Christmas Theater

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater για να μάς ταξιδέψει με στο Ρεμπέτικο. Προσκαλεί φίλους από τον χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τους οποίους συναντιέται εντός κι εκτός σκηνής. Μαζί τους και με οδηγό τραγούδια, γνωστά και ανείπωτα, ο Γιώργος Νταλάρας επιδιώκει να μεταμορφώσει το κοινό της κάθε βραδιάς στο Christmas Theater, σε μια ωραία παρέα.
Παρασκευή 15/4, 21:00
13-48€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

5. Ο Steve Wynn στο Gazarte

Ο Steve Wynn επισκέπτεται ξανά την Αθήνα, για μια μοναδική solo συναυλία με όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καθορίσει την σχεδόν 30χρονη καριέρα του. Κυρίαρχη μορφή της αμερικανικής εναλλακτικής ροκ σκηνής, ανεξάντλητος συνθέτης, πολίτης του κόσμου. Από τα eighties και τις μέρες των θρυλικών Dream Syndicate μέχρι και σήμερα, ο Steve Wynn δεν σταματά να γράφει μουσική και να δηλώνει παρών, ακούραστος και στις συνεργασίες του με άλλους μουσικούς (με μέλη των R.E.M., των Green On Red και πολλούς άλλους).
Παρασκευή 15/4, 21:30
14-16€
Βουτάδων 34, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b