MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 13 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. George Kontrafouris Trio στο Ηalf Νote

Το νέο πιάνο τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη, με τον Βασίλη Κουτσονάνο στο μπάσο και τον Παναγιώτη Θέμα στα τύμπανα, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στο Ηalf Νote. Το εξαιρετικό αυτό τρίο, θα παρουσιάσει κομμάτια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Κοντραφούρη “The Passing” και “Tribute to Bill Evans” καθώς και κομμάτια από παλαιότερες δουλειές, και επιλεγμένες συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Jazz και όχι μόνο αυτής.
Τετάρτη 13/4, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

2. Δημήτρης Σίντος και Ανατολή Μαργιόλα στο Ίλιον Plus

Μετά από την επιτυχημένη παράσταση του Μαρτίου, η μουσική παράσταση «Κόκκινη Κλωστή» επιστρέφει στο Ίλιον plus. Πόσο κρατάει ένα παραμύθι; Πόσο κρατάει ένα εργόχειρο; Κράτα εσύ τη βελόνα, εγώ να πω την ιστορία. Προλαβαίνω να θυμηθώ, να ερωτευτώ, να θρηνήσω; Προλαβαίνεις να δέσεις τους κόμπους, να κόψεις τα νήματα, να μαζέψεις τα κουβάρια; Μέχρι να παιχτεί κι η τελευταία νότα. Ο δρόμος για το μαγεμένο δάσος, περνάει μέσα από μάγισσες και κήπους με ρόδα. Περνάει από βουνά με θησαυρούς και χαμηλά περιβόλια με πικρολέμονα. Ο Δημήτρης Σίντος και η Ανατολή Μαργιόλα έχουν πυξίδα για να μάς πάνε στο παραμύθι και τραγούδια για να φωτίσουν τον σκοτεινό δρόμο.
Τετάρτη 13/4, 21:00
10€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

3. Δημήτρης Κούκος «Dialogues for Solo Piano» στο Ωδείο Αθηνών

Ο πιανίστας Δημήτρης Κούκος ερμηνεύει ζωντανά τα έργα από το νέο του δίσκο «Dialogues for solo piano» (IridaClassical 2021) Έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών – Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Γιάννη Δροσίτη, Κωνσταντίνου Φλεριανού, Άλκη Παπαδόπουλου – που αντιμετώπισαν την καραντίνα ως αφορμή δημιουργίας και επαναπροσδιορισμού των ανθρωπίνων σχέσεων. Τα έργα εμπνευσμένα από προσωπικές διαδρομές είτε βιωματικές ή μέσα από τον κόσμο των βιβλίων είναι αφιερωμένα στον ίδιο τον πιανίστα. Τον δίσκο «Διάλογοι για σόλο πιάνο» θα προλογίσουν ο διεθνούς φήμης συνθέτης Περικλής Κούκος, η σολίστ πιάνου Ναταλία Μιχαηλίδου κι η μουσικολόγος Δήμητρα Καραμπεροπούλου εκπρόσωπος της εταιρείας Irida Music.
Τετάρτη 13/4, 20:00
6-12€ * αγορά εισιτηρίου εδώ.
Αίθουσα «Αρης Γαρουφαλής» – Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

4. Brexit, από το Tom Corradini Teatro στο Red Jasper Cabaret Theatre

22 Ιουνίου 2016. Μόλις μια μέρα πριν το δημοψήφισμα για το Brexit. Ένας πατέρας και ένας γιος συζητούν για τη στάση τους στην ψηφοφορία. Είναι ενωμένοι στο αίμα αλλά διχασμένοι στο πνεύμα, καθώς καλούνται να αποφασίσουν για το προσωπικό τους μέλλον και αυτό της χώρας τους. Ο Τσαρλς είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ο γιος του Έρικ είναι ένας νεαρός που φιλοδοξεί να γίνει μίμος. Και για τους δύο το θέμα που διακυβεύεται σε αυτή την ψηφοφορία είναι η «ελευθερία». Οι δύο χαρακτήρες υποστηρίζουν την αντίστοιχη θέση τους ενώ παράλληλα καταθέτουν τι σημαίνει πραγματικά για αυτούς να είναι Βρετανοί και Ευρωπαίοι.
Τετάρτη 13/4, 20:30
12€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

5. Έμιλυ, του Γιάννη Ρωμανού στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Στη σκηνή του Χώρου Τέχνης Ασωμάτων ζωντανεύει, από τη νέα ομάδα δρωμένων Eventus σε σκηνοθεσία της Αλίκης Πήτερσον, σαν μια ακόμα ιστορία βγαλμένη από τη «Ζώνη του Λυκόφωτος», η παράσταση «Έμιλυ». To θρίλερ του Γιάννη Ρωμανού διαδραματίζεται σε μια τυπική Λονδρέζικη γειτονιά.
καταθέτουν τι σημαίνει πραγματικά για αυτούς να είναι Βρετανοί και Ευρωπαίοι.
Τετάρτη 13/4, 21:00
5-13€
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b