MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

TV5MONDEplus: Αφιέρωμα στο περιβάλλον με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης η δωρεάν πλατφόρμα TV5MONDEplus πραγματοποιεί ένα μεγάλο αφιέρωμα με εκπομπές και ντοκιμαντέρ που επικεντρώνονται σε επιτακτικά περιβαλλοντικά ζητήματα και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον.

Φωτογραφία: Xavier Balderas Cejudo/unsplash
Monopoli Team

Η Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες όλου του κόσμου ως προς τις οικολογικές προκλήσεις. Εδώ και 50 χρόνια, κάθε 22 Απριλίου η ημέρα αυτή συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό των περιβαλλοντικών θεμάτων. Η μοίρα της Γης μας ανήκει και την θέτουμε σε προτεραιότητα. Το TV5MONDEplus σας προτείνει προγράμματα που κάνουν απολογισμό της κατάστασης και διερευνούν λύσεις για το αύριο.

Ο πλανήτης σε έκτακτη ανάγκη

Εκπομπές και ντοκιμαντέρ για θέματα όπως το λιώσιμο των πάγων, οι παρούσες συνθήκες των ωκεανών μας, η μόλυνση, η υπερθέρμανση του πλανήτη…

Το κάλεσμα του παγετώνα

Στην Ελβετία, δύο νέοι ταξιδεύουν στον παγετώνα του Rhône, ο οποίος βρίσκεται σε τήξη. Με τη βοήθεια ειδικών, φωτίζουν τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

*Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ

Χωρίς μυστικά !

Με ετήσια αύξηση των απορριμμάτων που δημιουργούνται, πως χειρίζονται την κατάσταση οι πόλεις της Υποσαχάριας Αφρικής; Επίσκεψη στις πόλεις Γιαουντέ και Ντουάλα του Καμερούν. Yaoundé et Douala.

*Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

Το βάρος της Ανταρκτικής

Στη γη Αντελί, εισερχόμαστε σε μία επιστημονική βάση σε παγωμένα εδάφη. Στόχος της : να αποκαλύψει τις κύριες τάσεις της κλιματικής αλλαγής και να προάγει την επιστήμη.

*Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

 Έτσι μιλά η θάλασσα…

Με κάθε της κύμα αποκαλύπτει τα μυστήριά της και βγάζει μία κραυγή συναγερμό. Ανάμεσα στην υπεραλίευση, στην κλιματική αλλαγή και στην μόλυνση, η θάλασσα μας καλεί σε μία επίγνωση στην καρδιά της Αϊτής.

*Διαθέσιμο εδώ.

Πρωτοβουλίες και λύσεις !

Με τη σκέψη μας στο μέλλον μπαίνουμε σε δράση σήμερα.

Οι μπλε φρουροί

Η Ελοϊζ Μαρτέν, ηθοποιός και περιβαλλοντολόγος, συναντάει εκείνες και εκείνους που έχουν κάνει την προστασία των ωκεανών καθημερινότητά τους. Εστίαση σε αυτά που τους κινητοποιούν και στις πρωτοβουλίες που προτείνουν.

 Στο μέτωπο

Ο Ουγκό Κλεμόν μας ταξιδεύει κοντά σε γυναίκες και άνδρες που μάχονται για την προστασία του πλανήτη, εκεί όπου είναι επείγον. Συνάντηση με εκείνους που αφιερώνουν την ζωή τους στην προστασία των οικοσυστημάτων.

*Δείτε τη σειρά ντοκιμαντέρ εδώ.

 Το δέντρο Πρόνοια

Η καλλιέργεια των χωραφιών της Αφρικής χωρίς λιπάσματα ή φυτοφάρμακα είναι εφικτή χάρη σε δέντρα που κάνουν πιο εύφορο το έδαφος. Ανάδειξη μίας αρχαίας πρακτικής δασοπονίας η οποία εξωθεί τους αγρότες από τη φτώχεια και συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας της Αφρικής.

*Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

 Έτοιμοι για την μείωση;

Κι αν η λύση για να σωθεί ο πλανήτης ήταν να κάνουμε λιγότερα; Η ανάπτυξη έγινε ο κύριος δείκτης ποιότητας της ζωής μας. Συνάντηση με εκείνους που αποφάσισαν να αλλάξουν αυτή την τάση.

*Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b