MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Fantastic Beasts 3: Διάλογος για την ομοφυλοφιλία του Dumbledore “κόπηκε” στην Κίνα

Η Warner Bros ισχυρίζεται ότι “το πνεύμα της ταινίας παραμένει ίδιο” παρά την αφαίρεση της σκηνής.

Monopoli Team

Αναφορές στην ομοφυλοφιλία του Dumbledore “κόπηκαν” για την πρεμιέρα της ταινίας “Fantastic Beasts 3: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ” στην Κίνα.

Η τρίτη ταινία του franchise “Φανταστικά Ζώα” της δημιουργού του Harry Potter, JK Rowling, κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο -στη χώρα μας έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη, 7 Απριλίου.

Για την πρεμιέρα της Κίνας, όμως, “κόπηκε” μία σκηνή έξι δευτερολέπτων, καθώς περιλάμβανε έναν διάλογο, στον οποίο γινόταν λόγος για την ερωτική σχέση δύο ανδρών, του Dumbledore (Τζουντ Λο) και του Grindelwald (Μαντς Μίκελσεν).

Πρόκειται για έναν διάλογο, στον οποίο μεταξύ άλλων ακούμε: “Γιατί ήμουν ερωτευμένος μαζί σου” και “το καλοκαίρι που ο Γκέλερτ και εγώ ερωτευτήκαμε”. Παρ’ όλα αυτά η υπόλοιπη ταινία έμεινε ίδια και η “στενή” σχέση των Dumbledore-Grindelwald δεν άλλαξε.

Η Warner Bros δέχτηκε το αίτημα της Κίνας να αφαιρεθούν αυτά τα 6 δευτερόλεπτα από την ταινία, “για να τηρήσει τις τοπικές απαιτήσεις”, επιμένει όμως ότι “το πνεύμα της ταινίας παραμένει άθικτο” σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση. “Θέλουμε το κοινό σε όλο τον κόσμο να δει και να απολαύσει αυτή την ταινία. Είναι σημαντικό για εμάς, να έχουν την ευκαιρία οι θεατές στην Κίνα να το βιώσουν, ακόμα και με μικρές αλλαγές”.

Η συγγραφέας του Harry Potter είχε αποκαλύψει ήδη από το 2009 ότι ο Dumbledore ήταν gay, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κάποια ξεκάθαρη αναφορά στην σεξουαλικότητα του χαρακτήρα. Έτσι, ο διάλογος αυτός ήταν πολύ καθοριστικός για την εξέλιξη του Dumbledore-ενός χαρακτήρα που το κοινό γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια, από την πρώτη ταινία Harry Potter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση του Warner Bros μπορεί να επηρέασε και το γεγονός ότι η Κίνα είναι μία τεράστια αγορά. Σύμφωνα με το Variery, μέχρι τώρα “Τα Μυστικά του Νταμπλντορ” έκαναν πρεμιέρα στην Κίνα με 9,7 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b