MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 12 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. «Η Εβδομάδα των Παθών» του Maximilian Steinberg στο Ολύμπια

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Πάσχα, ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» μία κατανυκτική συναυλία με σπουδαία έργα θρησκευτικής μουσικής. Έτσι, «Η Εβδομάδα των Παθών» του Maximilian Steinberg παρουσιάζεται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Ο Steinberg συνέθεσε το έργο «Η Εβδομάδα των Παθών» στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ 1921 και 1923. Αποτελείται από 11 μέρη για Χορωδία a cappella, που βασίζονται στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Τρίτη 12/4, 20:30
3-20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

2. Ο Guy Manoukian στο Θέατρο Παλλάς

Ο Guy Manoukian, o «νομάς της μουσικής» – όπως έχει χαρακτηριστεί από τα διεθνή μέσα – επιστρέφει στην Ελλάδα και στο ιστορικό Θέατρο Παλλάς. Τρία χρόνια μετά την πρώτη του sold-out συναυλία στη χώρα μας, o διάσημος συνθέτης και πιανίστας θα εμφανιστεί ξανά στην Αθήνα για να μαγέψει το κοινό με τις ιδιαίτερες μουσικές του συνθέσεις. Στη σκηνή θα τον συνοδεύσουν οι Gipsy Kings by André Reyes. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στον φιλανθρωπικό οργανισμό ΜΑΝΑ, που υποστηρίζει και καλύπτει δωρεάν τις εξειδικευμένες ανάγκες των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο.
Τρίτη 12/4, 21:00
Από 55€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

3. For Women: Aγγελική Τουμπανάκη 5tet στο Half Note Jazz Club

Η World Jazz βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τέσσερις αγαπημένους και εκλεκτούς μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής τον Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο, Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα και Γιώργο Μακρή στη γκάιντα, δημιουργούν μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα των τόπων και των χρόνων.
Τρίτη 12/4, 21:30
10-15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς 

4. Η φεστιβαλική «Κλυταιμνήστρα» του Γιώργου Κουμεντάκη στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών

Μετά από δύο sold out παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι του 2021, η «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» των Κωνσταντίνου Χατζή (σκηνοθεσία)- Γιώργου Κουμεντάκη (μουσική) – Σοφίας Χιλλ (ερμηνεία) παρουσιάζεται για τελευταία φορά απόψε. Πρόκειται γι την ιστορία του ανθρώπου ως αέναη αφήγηση πολέμου, ως σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου μας, με όχημα τα χορικά του Αγαμέμνονα και τους μονολόγους της Κλυταιμνήστρας και μοναδική ερμηνεύτρια, στο κέντρο της σκηνής, τη Σοφία Χιλλ.
Τρίτη 5/4, 20:00
15€
Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 66, Αθήνα

5. Boston Marriage, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα D’ Art παρουσιάζει στο Θέατρο Σταθμός ένα έργο queer ορατότητας και σπάνιο εύρημα του σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αιχμηρή πένα του Ντέιβιντ Μάμετ, με τίτλο «Boston Marriage». Ο Μάμετ, το 1999, κόντρα στη διαδεδομένη πεποίθηση πως έγραφε μόνο για άνδρες, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια αντισυμβατική κωμωδία μπαίνοντας με τόλμη στη μεγάλη συζήτηση κατά της πατριαρχίας. Το έργο επιχειρεί, μέσα από τους πνευματώδης διαλόγους και το γρήγορο λεκτικό χιούμορ των ηρωίδων του να εκθέσει queer, φεμινιστικά και ταξικά θέματα σκιαγραφώντας τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Πιο επίκαιρη από ποτέ, η παράσταση φέρνει στη σκηνή τρεις θηλυκότητες, μέσα από μια αφήγηση που δεν έχουμε συνηθίσει να είναι η κεντρική, σε μία χώρα στην οποία γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ πασχίζουν να διεκδικήσουν και να διατηρήσουν τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα.
Τρίτη 5/4, 21:00
10-13€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b