MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 11 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Το γεύμα, της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζουν την παράσταση «Το γεύμα», της Λείας Βιτάλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου. Η Λεία Βιτάλη στο βραβευμένο θεατρικό της έργο «Το γεύμα» ξεδιπλώνει όλες τις μορφές της βίας που ενυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία, ορμώμενη από τη γενικότερη αίσθηση που η ίδια βιώνει. Ένα έργο που «χτυπά» την καρδιά της κοινωνίας του 21ου αιώνα και ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και την γυναικοκτονία.
Δευτέρα 11/4, 21:00
12-15€
Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», Κυκλάδων 11, Αθήνα

2. Ουρανία, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο Θέατρο Μικρό Παλλάς

Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά…Ο μονόλογος του Γεράσιμου Ευαγγελάτου επιστρέφει ανανεωμένος, για έξι μόνο παραστάσεις στο θέατρο Μικρό Παλλάς, καταγράφοντας με τρυφερότητα και χιούμορ την πορεία ενός νέου ανθρώπου, σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γιώργος Σουλεϊμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφές πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας, με την Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο να εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που ταυτίστηκε μαζί της κι έμεινε χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά των θεατών. Στον ρόλο της μητέρας ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη.
Δευτέρα, 11/4, 21:00
12-18€
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 4, Αθήνα

3. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη συναυλία-φόρο τιμής στον Άστορ Πιατσόλα, «Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Πειραιά». Το πρόγραμμα της συναυλίας «Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Πειραιά» περιλαμβάνει τέσσερα έργα. Η βραδιά ξεκινά με τον δραματικό «Κοριολανό» του Λ.Β. Μπετόβεν, Εισαγωγή για ορχήστρα, που κατά πολλούς αποτέλεσε πρόδρομο των μεγάλων συμφωνικών ποιημάτων του ρομαντισμού. Ακολουθούν, τα συγκινησιακά φορτισμένα Τραγούδια για τα νεκρά παιδιά του Γ. Μάλερ. Μια υπαρξιακών διαστάσεων ωδή στη απώλεια, στο φευγαλέο και το εύθραυστο της ανθρώπινης ευτυχίας με σολίστ, τη διακεκριμένη μεσόφωνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Στο πρόγραμμα και η σουίτα του Μωρίς Ραβέλ, Η μάνα μου η χήνα. Η συναυλία ολοκληρώνεται με έναν φόρο τιμής στον Άστορ Πιατσόλα, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια. Η Ορχήστρα ερμηνεύει το Διπλό κοντσέρτο για μπαντονεόν, κιθάρα και έγχορδα «Φόρος Τιμής στη Λιέγη», σύνθεση με χορευτικό σφρίγος και ζωντάνια. Σολίστ στην κιθάρα, ο ανερχόμενος Ηλίας Μαστοράκης, ενώ στο μπαντονεόν ερμηνεύει ο Χρήστος Ζερμπίνος. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο αρχιμουσικός, Ανδρέας Τσελίκας.
Δευτέρα, 11/4, 20:30
8-15€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

4. Tilemachos Moussas New Quartet στo Half Note Jazz Club

O Τηλέμαχος Μούσας επιστρέφει, παρέα με το νέο του κουαρτέτο, στη σκηνή του Half Note Jazz Club για ένα ακόμη live, στο οποίο θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, «Dreamtime». Μαζί του θα έχει ως special guest τον Blaine Reininger, που θα ερμηνεύσει συνθέσεις του ίδιου του πολυσχιδούς πολυοργανίστα και συνθέτη Μούσα αλλά και δικές του.
Δευτέρα, 11/4, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Βασιλάραψ: 4 Καμινέτα για Ντούο Κιθάρα στο ΚΕΤ

Οι κιθαρίστες Γιάννης Αράπης και Θέμης Βασιλείου παρουσιάζουν το δίσκο «Βασιλάραψ: 4 Καμινέτα για Ντούο Κιθάρα», στο οποίο αναδιαμορφώνουν από παρτιτούρες τέσσερις δημιουργίες του Έλληνα συνθέτη, αιθιοπικής καταγωγής, Βασιλάραψ. Άγνωστος στην Ελλάδα, ο Βασιλάραψ (1905, Σύρος – 😉 υπήρξε καινοτόμος συνθέτης. Δημιούργησε μια πρωτόγνωρη μουσική που συνδυάζει το ρεμπέτικο, την ατονική γραφή και τον δωδεκαφθογγισμό.
Δευτέρα, 11/4, 21:00
7€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b