MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 10 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Heart Project: Μια έρευνα για το θέατρο σε μορφή καλλιτεχνικής σκυταλοδρομίας στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Η Life after Death Theater Company παρουσιάζει το Heart Project, την πρώτη της καλλιτεχνική έρευνα, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021. Τα αποτελέσματά της έρευνας χωρίζονται σε δύο μέρη, ένα παραστατικό και ένα θεωρητικό. Σήμερα στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της πρώτης και παραστατικής ενότητας του Heart Project, που έχει τη μορφή performance installation.
Πέντε καλλιτέχνες, μέσα από το διττό τους ρόλο, δημιουργούν και παρουσιάζουν μια ατομική περφόρμανς εμπνευσμένη από ένα παιχνίδι κρυμμένων λέξεων. Ο επισκέπτης θα δει ζωντανές περφόρμανς, προβολές βίντεο και ηχητικό τοπίο, που συνυπάρχουν παράλληλα στον χώρο. Η παρουσίαση του παραστατικού μέρους θα ολοκληρωθεί με το Open Space, μία συζήτηση μεταξύ της ερευνητικής ομάδας και των θεατών, κατά την οποία η ομάδα θα συλλέξει και το απαραίτητο -για την έρευνά της- feedback.
Κυριακή 10/4
Ώρες παρουσίασης 12.30-15.30
Open space: 16.00- 18.00
Είσοδος ελεύθερη
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

2. Παραβάσεις: Άλκηστις του Ευριπίδη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με αφορμή την έκθεση του εμβληματικού έργου της Louise Bourgeois, Maman το οποίο φέρνουν στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το ΚΠΙΣΝ, τρεις γυναικείες σκηνοθετικές φωνές καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα/τη μητέρα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία. Σε συνέχεια των αναγνώσεων των έργων Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο’ Νηλ σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη και Ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, σήμερα Κυριακή, η Έλενα Μαυρίδου ολοκληρώνει τη σειρά και επιχειρεί τη δική της σκηνική ανάγνωση της Άλκηστης, του αινιγματικού έργου του Ευριπίδη που στέκει μετέωρο, στο όριο ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα.
Κυριακή 10/4, 17:00
5-10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. Φεστιβάλ της Άνοιξης: Τα Κρουστά του Στρασβούργου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ιστορικό σύνολο κρουστών Τα Κρουστά του Στρασβούργου έρχεται στο Μέγαρο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη (1922-2001) αλλά και τον εορτασμό 60 χρόνων από την ίδρυσή του. Περιζήτητοι πρεσβευτές διεθνώς της σύγχρονης δημιουργίας, οι καλλιτέχνες των Κρουστών του Στρασβούργου [Les Percussions de Strasbourg] θεωρούν τη σχέση και τη συνεργασία με τον Ιάννη Ξενάκη από τις πιο ευτυχείς συγκυρίες, γεγονός που αποτυπώθηκε στα έργα που τους αφιέρωσε ο συνθέτης, την Περσέφασσα (1969) και τις Πλειάδες (1979). Αυτές ακριβώς τις συνθέσεις θα παρουσιάσουν στη μία και μοναδική εμφάνισή τους στην Αθήνα, προτείνοντας ωστόσο στο κοινό μια διαδραστική ερμηνευτική προσέγγιση, με τους μουσικούς των Percussions de Strasbourg να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, περιβάλλοντάς τους με τον ήχο των κρουστών.
Κυριακή 10/4, 20:30
7.5-35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χ. Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για μία μοναδική εμφάνιση στο VOX

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο VOX. Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη από την εκρηκτική ενέργεια του αγαπημένου καλλιτέχνη και της ομάδας του που θα μεταφέρει στη σκηνή του γνώριμου VOX την δύναμη και την ευαισθησία των ζωντανών του εμφανίσεων. Από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής», «Πάρτι» και «Μόνο στα Όνειρα» μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω», «Βυθός» και σε «Ποιόν να πω» και από τα ξεσηκωτικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή», «Χέρια Ψηλά» και «Χορεύω» μέχρι το «Όλα ή Τίποτα» και «το Καλοκαίρι μου». Η υπέροχη «Σαϊτιά», η μοναδική «Εκδρομή» όπως και τα άλλα πρόσφατα τραγούδια του «Μην αργείς», «Κανένας μόνος» και… ο κατάλογος ανοιχτός!
Κυριακή 10/4, 20:30
15-30€
VOX, Ιερά Οδός 16, Αθήνα

5. «Τα ποιήματα που έζησα» στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η μουσική συνομιλεί με την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου σε μια μουσικoποιητική παράσταση στο Red Jasper Cabaret Theatre, με την Ειρήνη Καραγιάννη, τον Νίκο Γιαλελή και τη Λούση Χριστοδούλου στο πιάνο.
Κυριακή 10/4, 20:30
10€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b