MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 6 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων δεν είναι βιβλίο, στο Μπάγκειον

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας (παιδικής;) λογοτεχνίας ζωντανεύει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μπάγκειον, μέσα από μία παράσταση που εικόνα-εικόνα επιχειρεί να χτίσει τον κόσμο της Αλίκης, έναν κόσμο που έχει πολλές ομοιότητες με τον δικό μας. Χρησιμοποιώντας μία ποικιλία αφηγηματικών μέσων – πρωτότυπα εικαστικά στοιχεία, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, έντονες μουσικές εναλλαγές, θραύσματα της επικαιρότητας και εργαλεία devised και σωματικού θεάτρου – η σκηνοθέτις Στέλλα Μαγγανά δημιουργεί ένα χειροποίητο παραμύθι ενηλίκων, τόσο αλλόκοτο, όσο και η πραγματικότητα που ζούμε, αλλά και τόσο αθώο και τρυφερό, όσο τα όνειρά μας για να την αλλάξουμε.
Τετάρτη 6/4, 21:00
7-12€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

2. The Outreach Project: Σύγχρονες Αφηγήσεις στην Αποδοχή της Διαφορετικότητας στον Πολυχώρο Vault

Οι Συνέργειες Πολιτισμού και ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζουν το «The Outreach Project», μια μοναδική πρωτοβουλία που προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο και αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Συγκεκριμένα, μέσα από έξι πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, διερευνώνται ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ισότητας των ευκαιριών.
Τετάρτη 6/4, 18:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη *Κράτηση θέσεων στα 213 0356472 / 6951832070 

Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

3. Veronica Mortensen & Athens Big Band στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων φιλοξενεί στη σκηνή του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τη βραβευμένη Ελληνοδανή τζαζ τραγουδίστρια, Veronica Mortensen, η οποία πλαισιωμένη από την Athens Big Band, θα χαρίσει στο κοινό της πόλης μία μοναδική τζαζ συναυλία απόψε. Στη μοναδική αυτή συναυλία, θα παρουσιαστούν ενορχηστρώσεις για αγαπημένες μελωδίες της τζαζ, καθώς και ενορχηστρώσεις που γράφτηκαν ειδικά για την Mortensen.
Τετάρτη 6/4, 20:30
5-30€
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. Spiral Trio & Δημήτρης Τσάκας στο Half Note Jazz Club

Ένα από τα σημαντικότερα group της ελληνικής τζαζ, το Spiral Trio επιστρέφοντας στην σκηνή του Half Note Jazz Club, συναντά τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, για μία μοναδική συναυλία. Οι Spiral Trio με παρουσία σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Ελλάδας, Φεστιβάλ και σπουδαίες σκηνές της Ευρώπης και δισκογραφική παρουσία συμπληρώνουν σχεδόν μία δεκαετία ζωής και βρίσκονται στην πιο δημιουργική τους περίοδο. Ο Δημήτρης Τσάκας είναι κι αυτός ένας σαξοφωνίστας, συνθέτης, leader και παραγωγός από τους σπουδαιότερους που έχει αναδείξει η σκηνή της τζαζ στην πατρίδας μας και συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας αλλά και δισκογραφία. Στην ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση, ένα γκρουπ και ένας σολίστας που έχουν κοινές αναφορές στο στυλ της μοντέρνας τζαζ, συνεργάζονται αρμονικά κι αυτοσχεδιάζουν με φαντασία, ποικιλία και έντονη διάδραση πάνω σε δικές τους συνθέσεις αλλά και jazz standards.
Τετάρτη 6/4, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Inspirações Urbanas: Η Καλλιρόη Ραουζαίου στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Η Ελληνίδα του fado Καλλιρόη Ραουζαίου και δημιουργός του Fado rebetiko Project, ταξιδεύει από τη Γαλλία και επιβιβάζεται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express για να μάς ταξιδέψει στο «saudade» δηλαδή σ΄έναν βαθιά συναισθηματικό κόσμο όπου συνυπάρχουν η προσμονή, η νοσταλγία, ο πόνος, η λύπη, η χαρά, η ευτυχία και η αγάπη. Η τραγουδίστρια, πιανίστα και συνθέτης Καλλιρόη Ραουζαίου έχει παίξει με το κουαρτέτο της σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλη τη Γαλλία, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, έχει βραβευτεί στο Musiques d’ Ici et d’ Ailleurs και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με συνθέσεις και διασκευές φάδος και ρεμπέτικων τραγουδιών. Με τη συνοδεία του μουσικού Δημοσθένη Καραχριστοδούλου στη λάφτα, τραγουδά και παίζει στο πιάνο πρωτότυπες συνθέσεις από τον τελευταίο της δίσκο και διασκευές των blues της Πορτογαλίας.
Τετάρτη 6/4, 21:00
12€ *Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη
Μουσικό Βαγόνι Orient Express – Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Ρουφ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b