MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 5 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Η φεστιβαλική «Κλυταιμνήστρα» του Γιώργου Κουμεντάκη στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών

Μετά από δύο sold out παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι του 2021, η «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» των Κωνσταντίνου Χατζή (σκηνοθεσία)- Γιώργου Κουμεντάκη (μουσική) – Σοφίας Χιλλ (ερμηνεία) επιστρέφει ανανεωμένη, σε νέο χώρο, για δύο έξτρα παραστάσεις, στις 5 και 12 Απριλίου. Πρόκειται γι την ιστορία του ανθρώπου ως αέναη αφήγηση πολέμου, ως σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου μας, με όχημα τα χορικά του Αγαμέμνονα και τους μονολόγους της Κλυταιμνήστρας και μοναδική ερμηνεύτρια, στο κέντρο της σκηνής, τη Σοφία Χιλλ.
Τρίτη 5/4, 20:00
15€
Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 66, Αθήνα

2. Από το ‘21 στο ‘55, του Νίκου Παπακλεοβούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι ηρωικές πράξεις και η θυσία των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. θα παρουσιαστούν με τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση στη μουσικοθεατρική παράσταση «Από ‘21 στο ‘55» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για έργο (στίχοι, θεατρικοί διάλογοι, αφηγήσεις) του Νίκου Παπακλεοβούλου, που βίωσε στα παιδικά του χρόνια τον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. την περίοδο 1955-59. Σκηνοθέτης και ερμηνευτής ο Χρήστος Κάλλοου. Τη μουσική των τραγουδιών έχουν γράψει οι: Γιώργος Παλαιοκαστρίτης, Άκης Μελής, Αγγελική Πρέζα, Νικόλαος Τουρνάκης, Νικόλαος Παταβούκας, Βαγγέλης Αυγέρης, Δημήτρης Χιονάς, Τώνης Σολωμού, Άγγελος Βελεγράκης.
Τρίτη 5/4, 20:00
Είσοδος ελεύθερη. * Κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του Ιδρύματος, τηλεφωνικά 210 3418550 και ηλεκτρονικά στο www.mcf.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

3. Εξόριστοι, του Γιάννη Παπάζογλου στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Ένα παιχνίδι με αόρατες κλωστές, αντίδοτο στην ερημιά της εξορίας. Τέσσερα πρόσωπα σε ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων και εξουσίας. Ένας αστυνομικός αναζητά το δολοφόνο του καλύτερού του φίλου. Ένας πρόσφυγας προσπαθεί να ριζώσει κάπου. Δυο γυναίκες κυριαρχούν στη ζωή τους. Πάνω απ’ όλους παραμονεύει ο σκοτεινός κύριος Έντι…Ένα έργο πολιτικό και βαθιά ανθρώπινο, ερωτικό και διαχρονικά επίκαιρο, βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 2004.
Τρίτη 5/4, 21:00
Από 6€
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος

4. Τα Λογοκριμένα: Κώστας Μακεδόνας και Ρίτα Αντωνοπούλου στο θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων, δύο χρόνια μετά την πρώτη sold out επιτυχία, φιλοξενεί ξανά στο θέατρο Ολύμπια «Τα Λογοκριμένα», τη μουσική παράσταση του Δημήτρη Χαλιώτη, με τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ο Κώστας Μακεδόνας και η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντούν το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων και ερμηνεύουν μία σειρά από σπουδαία τραγούδια που πιάστηκαν στη μέγγενη της λογοκρισίας. Από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και το αστικό τραγούδι. Τραγούδια με την υπογραφή των Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Σαββόπουλου, Καραΐνδρου, Κηλαηδόνη, Πάνου και άλλων σπουδαίων δημιουργών. Δίπλα τους δύο ηθοποιοί, ο Λεωνίδας Κακούρης και η Ελένη Καρακάση, κρατούν τον ρόλο του αφηγητή ταξιδεύοντας μας στα σκοτεινά χρόνια της μουσικής λογοκρισίας στην Ελλάδα.
Τρίτη 5/4, 20:30
5-40€
Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Η Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει «Το Μαγικό κουτί» στο Ακροπόλ

Η Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί», 26 χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Το «Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο» είναι ο τόπος που κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι και ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση. Μαζί με τους υπέροχους μουσικούς που την συνοδεύουν, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, με όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.
Τρίτη 5/4, 21:00
12-30€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b