MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 2 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Αφροδίτη, του Παύλου Μάτεσι στο Bios

Η νουβέλα του Παύλου Μάτεσι, «Αφροδίτη», διασκευασμένη για πρώτη φορά στο θέατρο, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κλειτσιώτη και Σοφίας Κορώνη στο Bios. Η παράσταση επιχειρεί μια διεισδυτική τομή πάνω σε μια κοινωνία ανθρώπων, που αδυνατούν να αγαπηθούν κι αλληλοσπαράζονται. Ο Άντρας, η Γυναίκα, η Μητέρα, οι Οικογενειακοί δεσμοί, τα αρχέγονα ένστικτα, οι σύγχρονοι θεσμοί κι ακόμα περισσότερο οι ρόλοι που μας επιβάλλονται από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας. Οι ήρωες κινούμενοι ανάμεσα στην ποιητικότητα και στον στυγνό ρεαλισμό, σε ένα δικό τους υπερβατικό αλλά και γνώριμο μας σύμπαν, κακοποιητικοί και κακοποιημένοι, μοιάζουν ανίκανοι να υπάρξουν μέσα σε αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας  ανοιχτό το ερώτημα: Τι πάει λάθος με το ανθρώπινο γένος;
Σάββατο 2/3, 21:15
12-15€
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

2. Καραϊσκάκενα, o Θρύλος της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT

Ο μονόλογος της Σοφίας Καψούρου, «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Γεώργιου Καραϊσκάκη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τη Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή, έρχεται στον Πολυχώρο VAULT και συστήνει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη μάνα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, την Καλόγρια, τη Ζωή Διαμάντω Διμισκή. Ένα αντιπολεμικό έργο σε καιρό πολέμου. Ένα έργο ύμνος στη γυναίκα και την ελευθερία της.
Σάββατο 2/3, 21:15
10-12€
Πολυχώρος VAULT, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

3. Frida 2.0, από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στη νέα σκηνή του θεάτρου Arroyo

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει – για ενήλικο κοινό – στη νέα σκηνή του ARROYO DANCE THEATRE την παράσταση «Frida 2.0», μια παράσταση με αφορμή τη ζωή και το έργο της σπουδαίας γυναίκας και ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Θέτοντας το τραύμα – σωματικό ή/και ψυχικό – στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος εμπνέεται από το θεατρικό κείμενο της Κυριακής Σπανού, «Frida’s pornography» για να φέρει στο επίκεντρο της θεατρικής σκηνής σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.
Σάββατο 2/3, 21:15
5-13€
Arroyo Nuevo, Mεγάλου Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός

4. Σαβίνα Γιαννάτου & chórεs στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο chόrεs, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίνας Σάττι, συμπράττουν για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Περάσματα», που συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή. Τα «Περάσματα» αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων που γράφτηκαν ειδικά για τις συναυλίες αυτές από τέσσερις διαφορετικούς συνθέτες, τους Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππο Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον, χρησιμοποιώντας όμως ως βάση για το καθένα ένα τραγούδι που προϋπήρχε. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από δύο ιστορικές χορωδιακές μεταγραφές παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών από τους διακεκριμένους συνθέτες Άλκη Μπαλτά και Χρήστο Σαμαρά.
Σάββατο 2/3, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από εδώ.
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

5. Ο Παύλος Καρποδίνης στο Γυάλινο Up Stage

Ο Παύλος Καρποδίνης έρχεται για μια μοναδική μουσική παράσταση στο Γυάλινο Up Stage. Μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης, που «φωτίζει» μια διαδρομή με αγαπημένα και γνώριμα τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία, που όμορφα συνδυάζονται με τις δικές του δημιουργίες, που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό. Μαζί του επί σκηνής: Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο, Αλέξανδρος Πάντζος στο μπάσο, Νίκος Καρνάβας στα τύμπανα, Νίκος Κρέτσης στο μπουζούκι.
Σάββατο 2/3, 22:00
Από 10€
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b