MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 1 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Blink, του Φιλ Πόρτερ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου κόσμου παρουσιάζει το έργο «Blink» του Φιλ Πόρτερ σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη με τους Παναγιώτα Βιτετζάκη και Θάνο Λέκκα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Blink είναι η ιστορία δύo νέων ανθρώπων, της Σόφι και του Τζόνα, οι οποίοι ζουν στο σύγχρονο Νότιο Λονδίνο. Δύο νέοι στην πρώτη μετεφηβική τους νιότη, οι οποίοι μετακόμισαν στη μεγάλη πόλη από την επαρχία για να αποδράσουν από τα οικογενειακά τους τραύματα. Κατοικούν στο ίδιο κτίριο και ξεκινούν μέσω μιας κάμερας- οθόνης ενδοεπικοινωνίας μια ιδιόρρυθμη κι ανομολόγητη σχέση. Είναι ο τρόπος τους να εκφράσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Ένα ατύχημα στο δρόμο θα τους φέρει πιο κοντά, αναγκάζοντάς τους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Το ερώτημα αν η Σόφι και ο Τζόνα είναι ικανοί να ομολογήσουν και να ζήσουν έναν έρωτα…
Παρασκευή 1/4, 21:00
5-15€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα

2. Επαρχία, του Μιχάλη Βιρβιδάκη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει το νέο έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, «Επαρχία», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Πρόκειται για μια παράξενη μαύρη κωμωδία για μια παρέα νέων που στήνουν το κόλπο της ζωής τους, σχεδιάζοντας την πιο παράδοξη ληστεία τράπεζας, με φόντο τις λάσπες, τις λακκούβες και τα αδιέξοδα των επαρχιακών δρόμων.
Παρασκευή 1/4, 21:00
15-17€
Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11, Κυψέλη

3. Οι Γείτονες από πάνω, του Σεσκ Γκέι στο Θέατρο Πειραιώς 131

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Ελλάδα το επιτυχημένο θεατρικό έργο «Los Neighbours de Arriba» του Ισπανού συγγραφέα Σέσκ Γκέι, με τον ελληνικό τίτλο «Οι Γείτονες από πάνω». Πρόκειται για μια έξυπνη «οργασμική κωμωδία» που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών… την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ, με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα!
Παρασκευή 1/4, 21:00
15-20€
Θέατρο Πειραιώς 131, Πειραιώς 131, Αθήνα

4. Η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια συμπράττει ξανά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη συναυλία «Φλόγα νεανική και ώριμη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πέντε χρόνια μετά την εξαιρετική ερμηνεία του Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα αρ.4 του Μπετόβεν, η Λεόνσκαγια συμπράττει ξανά με την ΚΟΑ και θα αποδώσει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα του Γιοχάνες Μπραμς. Έργο-σταθμό για το πιανιστικό ρεπερτόριο, με υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις και διευρυμένο ορχηστρικό ρόλο. Το πρόγραμμα ξεκινά με μια από τις ωριμότερες πρώτες συμφωνίες στην ιστορία της μουσικής, τη Συμφωνία αρ.1 σε φα ελάσσονα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Δημιουργία λαμπρή, ενδεικτική της μετέπειτα πορείας και του προσωπικού του ιδιώματος. Στο πόντιουμ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, Λουκάς Καρυτινός. Με τη συναυλία «Φλόγα νεανική και ώριμη», η ΚΟΑ συμμετέχει στο Φεστιβάλ της Άνοιξης που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παρασκευή 1/4, 20:30
15-45€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χ. Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Gumbo Ya Ya και Sugahspank στο Half Note

Από σήμερα και έως τις 4 Απριλιίου οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank έρχονται στο Half Note για να μας χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία ενός αυθεντικού χορευτικού ξεφαντώματος. Οι ρυθμοί της Νέας Ορλεάνης στην καρδιά της Αθήνας.
Παρασκευή 1/4, 22:00
10-20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b