MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 31 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Ρεμπέτισσες του Ντουνιά: Performance του Μάριου Χατζηπροκοπίου στο πλαίσιο της έκθεσης «Ρεμπέτικο»

Με αφορμή την έκθεση του ΟΠΑΝΔΑ «Ρεμπέτικο», ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, στο Θέατρο Ολύμπια, την performance του Μάριου Χατζηπροκοπίου «Ρεμπέτισσες του Ντουνιά», μια περιπλάνηση όπου ο εκφωνημένος λόγος συναντά τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και τα live visuals. Εάν, σχεδόν σαράντα χρόνια πριν, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος δόξασε ως «πρώτο ρεμπέτη του ντουνιά» τον Ιπποκλείδη –«το πρώτο της Αθήνας αρχοντόπουλο, που έσκιζε σε ομορφιά και τσαχπινιά»– και, πλάι του, τον Αλέξανδρο ή τον Δημοσθένη, η περφόρμανς αναζητά τα ίχνη των ρεμπετισσών, πέρα από φύλα και πέρα από σύνορα, κυριολεκτικά σε όλο το ντουνιά, με άξονες την περιπλάνηση και την επιθυμία.
Πέμπτη 31/3, 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

2. All that Matter or Notes on Performing Friendship, από την ομάδα arisandmartha στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Δύο χρόνια μετά το τελευταίο τους έργο «Lucy.tutorial for a ritual», η πρόσφατη συνεργασία των Μάρθας Πασακοπούλου και Άρη Παπαδόπουλου, «All that Matter or Notes on Performing Friendship», παρουσιάζεται στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ και τοποθετείται αυτούσια επί σκηνής ενώ εξετάζεται ως επιτέλεση της φιλίας, της συνεργασίας, της σχέσης και της σκηνικής συνύπαρξής τους. Οι δυο ερμηνευτές επισκέπτονται ένα σωματικό και συναισθηματικό αρχείο που ενώ αντλεί στοιχεία από το παρελθόν, (ανα)δομείται επί τόπου στη σκηνή.
Πέμπτη 31/3, 20:00
8-10€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

3. Κώδικας Defunctus, από την Σοφία Γιαννούλη στο Faust

Η παράσταση «Κώδικας Defunctus» της Σοφίας Γιαννούλη παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή του Faust Bar – Theatre – Arts για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο ασπάζεται την εξπρεσιονιστική φιλοσοφία, πριμοδοτεί το υποβλητικό φως και τον επιβλητικό ήχο ως σημαντικά περικείμενα της δράσης, θέτει στο προσκήνιο τον ονειρικό κόσμο της φαντασίας και το χάος των εννοιών, τον αποδομημένο εαυτό ως αποκύημα των κοινωνικών πρακτικών, τον έρωτα και το αντικείμενο του έρωτα ως δίπολο προς διαπραγμάτευση, αλλά και τον έρωτα ως στάση ζωής και πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης.
Πέμπτη 31/3, 20:00
10€
Faust – Bar Theatre Arts, Αθηναΐδος 12, Αθήνα

4. Katia & Marielle Labèque στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η αυλαία του Φεστιβάλ της Άνοιξης, της εαρινής γιορτής των τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανοίγει με την Katia και την Marielle Labèque, ένα από τα καλύτερα πιανιστικά δίδυμα διεθνώς. Σε αυτή την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, οι δύο φημισμένες σολίστ από τη Γαλλία θα ερμηνεύσουν τις Έξι αρχαίες επιγραφές για δύο πιάνα του Claude Debussy, την Ιεροτελεστία της άνοιξης (εκδοχή για δύο πιάνα) του Igor Stravinsky και τη Φαντασία σε φα ελάσσονα, για πιάνο, τέσσερα χέρια του Franz Schubert.
Πέμπτη 31/3, 20:30
11-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Οι Alcedo Folk Band στο θέατρο Olvio

Οι Alcedo Folk Band έρχονται στο θέατρο Olvio και μάς οδηγούν χαρούμενα αλλά και με νοσταλγία στην Άνοιξη. Ανέκδοτα τραγούδια από την πρόσφατη folk opera των alcedo «αψηφώντας τους θεούς-το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης» συνταξιδεύουν με τον Angelo Branduardi, τον Johan Sebastian Bach, τον Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη), έναν Μαντηλάτο χορό από τη Θράκη, μενεξέδες και ζουμπούλια από τη μαγευτική Ιρλανδία, ήχους από έναν καταυλισμό Ρομά στη Ρουμανία η την Ελλάδα κ.α. Ανάμεσα στα τραγούδια πλανιέται το φως και η σκιά ενός κοριτσιού ή μιας πυγολαμπίδας, την οποία ενσαρκώνει η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου.
Πέμπτη 31/3, 21:15
Από 10€
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b