MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 28 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Οι Ηλίθιοι, του Lars von Trier στον Πολυχώρο Vault

«Οι Ηλίθιοι» (Idioterne) του Lars von Trier, ανεβαίνουν στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Πολυχώρο Vault, από την ομάδα ProvaT.O. Athens, σε διασκευή Βαγγέλη Λάσκαρη. Στους «Ηλίθιους» ο Trier καταθέτει ακόμη μια προκλητική ιστορία. Μια ομάδα καλλιεργημένων νεαρών αποφασίζει να αντιδράσει στην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει, οργανώνοντας ένα κοινόβιο «ηλιθίων». Η βασική τους δραστηριότητα αποτελείται από παρεμβάσεις τους στον κόσμο των «κανονικών» ανθρώπων, με στόχο τις ηθικές αρχές που διέπουν το δυτικό κόσμο. Οι «ηλίθιοι» δημιουργούν χάος και αναρχία όπου και αν βρεθούν. Με τις πράξεις τους θα προκαλέσουν, θα σοκάρουν, θα ενοχλήσουν, θα γελοιοποιήσουν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους…
Δευτέρα 28/3, 21:15
10-12€
Πολυχώρος Vault – Σκηνή Α, Μελενίκου 26, Αθήνα

2. Η Ιωάννα του μετρό, του Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς στο Studio New Star Art Cinema

Το βαθιά αντιπολεμικό και αντιεξουσιαστικό έργο «Η Ιωάννα του μετρό», που αφηγείται μια ιστορία προσφυγιάς μέσα από τον πόλεμο που θρυμμάτισε τη Γιουγκοσλαβία, του βραβευμένου Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς, μετά την επιτυχημένη της πορεία στα θέατρα της Αττικής, και στις on demand προβολές από την πλατφόρμα του Ticketservices.gr έρχεται στο Studio New Star Art Cinema, για τρεις παραστάσεις, στις 28 Μαρτίου, 4 & 11 Απριλίου 2022. Το έργο, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου περιγράφει την μοίρα των προσφύγων από την πρώην Γιουγκοσλαβία και στο πρόσωπό της σκιαγραφείται η μοίρα όλων των προσφύγων που έφυγαν από τον πόλεμο και έφθασαν στην Αθήνα, καθώς και την ανθρώπινη τραγωδία, την εκμηδένιση των αξιών και την καταστροφή της ιστορίας στην πατρίδα τους.
Δευτέρα 28/3, 21:00
5-10€
Studio New Star Art Cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα

3. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση “Acoustic” μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Ισπανία όπου μάγεψε το κοινό στην Μάλαγα, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη έρχεται για μία μοναδική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είναι μια παράσταση ακουστική με την Ελευθερία Αρβανιτάκη να πλαισιώνεται από τρεις σολίστες: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο, το μαντολίνο και το τσουμπούς, τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο και τον Γιάννη Πλαγιανάκο στο κοντραμπάσο. Στην παράσταση θα ακούσουμε τραγούδια-σταθμούς της πορείας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη αλλά και τραγούδια που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά, θα ταξιδέψουμε στην Θράκη αλλά και στο Πράσινο Ακρωτήρι, θα τραγουδήσουμε μαζί της γνώριμα χασάπικα αλλά και τα καινούρια της διασκευασμένα από το τρίο αυτό των μουσικών.
Δευτέρα 28/3, 21:00
15-35€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

4. Cosmos: Ο Dustin O’Halloran και το Ergon Ensemble στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας Dustin O’Halloran, συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.
Δευτέρα 28/3, 20:30
10-20€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Μαζί στο φως: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να βιώσουμε και ίσως κατανοήσουμε πως είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία / εμπειρία, για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους». Μαζί του ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.
Δευτέρα 28/3, 21:00
15€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b