MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 23 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Αυτόχειρ!: Η μαύρη κωμωδία του Νικολάι Έρντμαν σε μια μουσική εκδοχή στο Εθνικό

Ο «Αυτόχειρ!» του Νικολάι Έρντμαν, μια ανελέητη κωμωδία ζωής και θανάτου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Rex – «Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη», σε μια μουσική εκδοχή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Ένα εκρηκτικής δύναμης έργο που μιλά για την κοινωνική υποκρισία, τη λογοκρισία, αλλά και την εργαλειοποίηση ακόμη και του ίδιου του θανάτου. Συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης της ρωσικής κωμωδίας με εμφανείς επιρροές από τον Νικολάι Γκόγκολ και τον Τσέχοφ, ο Έρντμαν πλήρωσε με μακρόχρονη εξορία στη Σιβηρία τη συγγραφή του Αυτόχειρα, το 1928, που απαγορεύτηκε από το σταλινικό καθεστώς.
Τετάρτη 23/3, 19:00
10-18€
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

2. Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις, της Ornela Vorpsi ξανά στο Θέατρο Σταθμός

Η παράσταση «Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» της Ornela Vorpsi, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, επιστρέφει για 4 επιπλέον παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός. Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της Ornela Vorpsi αποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην πατριαρχική δομή της Αλβανίας και στην καταπίεση του ερωτισμού και της ελευθερίας του λαού της από την περίοδο του ‘70 εώς τη διάλυση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ορνέλα, η οποία διηγείται άλλοτε πικρά και άλλοτε με χιούμορ την πορεία της προς την ενηλικίωση. Η Vorpsi δημιουργεί ένα καθαρά γυναικείο σύμπαν που αμύνεται, ονειρεύεται, συνθλίβεται και, στο τέλος, επιβιώνει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.Ένα Βαλκάνιο αφήγημα για την ταπείνωση αλλά και την αντίσταση της γυναίκας ενάντια στα πατριαρχικά καθεστώτα.
Τετάρτη 23/3, 21:00
12€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

3. Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα, του Τέρενς Ράττιγκαν στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Η παράσταση «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα», του Τέρενς Ράττιγκαν, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. Μεταπολεμικό Λονδίνο. Ένας εγκαταλειμμένος επιφανής σύζυγος. Μια ευαίσθητη εγκλωβισμένη γυναίκα. Ένας φλογερός, γενναίος πιλότος άνεργος πια. Αυτό που, σε πρώτη ματιά, μοιάζει με ερωτικό τρίγωνο, είναι, στην ουσία, ανατομία μιας κοινωνίας λαβωμένης από έναν αιματηρό πόλεμο και παγιδευμένης από καταπιεσμένα πάθη, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και αφόρητες κοινωνικές πιέσεις που καλύπτονται από ένα υποκριτικό προσωπείο καθωσπρεπισμού. Μια ακραία πράξη εκείνης φέρνει αυτούς τους τρεις ανθρώπους αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους και ανοίγει δρόμο ανατροπής και ρήξης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τετάρτη 23/3, 19:00
5-14€
Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

4. Έλληνες σολίστ: Το Tρίο Παντούμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρεις καταξιωμένοι σολίστ, το Tρίο Παντούμ, έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια συναυλία με έργα τριών σπουδαίων συνθετών, Liszt, Mendelssohn και Schnittke. Ο βιολονίστας Ανδρέας Παπανικολάου, ο τσελίστας Άγγελος Λιακάκης και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ απόψε, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μόνο τρίο με πιάνο.
Τετάρτη 23/3, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, Ιλίσια

5. Ο Δημήτρης Καλαντζής στο Half Note

Ο Δημήτρης Καλαντζής έρχεται στο Half Note με το σεξτέτο του για μια συναυλία με τίτλο “Songs” With no words…yet. Καινούργιες original συνθέσεις τραγουδιών, σε μια τελευταία ορχηστρική εκδοχή πριν την με στίχους έκδοση τους. Βιωματικές αναφορές, με άρωμα από τα 70s, την jazz, τον Μάνο, τον Legrand και πολλά άλλα σε μια μουσική βραδιά.
Τετάρτη 23/3, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b