MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Μία από τις εμβληματικότερες παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία, είναι διαθέσιμη τώρα δωρεάν στο διαδίκτυο.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία
Monopoli Team

Την 21η  Μαρτίου 1998 άνοιξε επισήμως τις πύλες του στο κοινό το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σε αυτά τα είκοσι τέσσερα χρόνια, ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει υποδεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το έργο του είναι πολύπλευρο και περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ερευνητικές και ψηφιακές δράσεις και πάνω από 400 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στη «Θόλο» έχουν παρουσιαστεί 25 παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ, και εκτός «Ελληνικού Κόσμου», το ΙΜΕ έχει υλοποιήσει 6 σύγχρονα ψηφιακά μουσεία στην Αθήνα και την περιφέρεια. Παράλληλα, στο «Θέατρον», από το 2008 έως σήμερα έχουν ανέβει περισσότερες από 90 θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos, παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του.

Η «Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία» δημιουργήθηκε από μία διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του ΙΜΕ τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο, όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ.!

Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης. Περιηγηθείτε  σε σαράντα οκτώ διαφορετικά σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας και ανακαλύψτε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για εβδομήντα πέντε, και πλέον, διαφορετικά αξιοθέατα.

Οι χρήστες θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, το οποίο χρησίμευε για την προπόνηση των δρομέων, των ακοντιστών και των δισκοβόλων, την Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, καθώς και το εργαστήρι του Φειδία, στο οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία (που βλέπουν στη συνέχεια ολοκληρωμένο στον Ναό).

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από την ίδρυσή του, συνδέει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, με την τεχνολογία και την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία, τη γνώση, τη διεθνή εμβέλεια και τις τεχνολογικές του υποδομές.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η Art Athina ξεκινά στο Ζάππειο, ο Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει “Το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού” στο Βράχων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
Εκδηλώσεις
Μαγευτικές μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο: Μία μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο στο Ελληνικό
Εκδηλώσεις
«Ορέστεια», Dhafer Youssef live, αυλαία για τα ODYSSEY pool parties - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Ο Μίνως Μάτσας ενώνει κόσμους στο Ηρώδειο, ο "ονειροπόλος" APON κλείνει το tour του στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα