MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 22 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου στο Μέγαρο Μουσικής

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του Βασιλέως. Πρόκειται για την πρώτη “μεγάλη” δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες. Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης.
Τρίτη 22/3, 20:30
8-20€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, Ιλίσια

2. Δράκος, του Γιώργου Βαλαή στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Μια σκηνική σύνθεση φτιαγμένη από αναφορές σε περιστατικά βίας κατά των γυναικών, σκηνές από το σενάριο της ταινίας ο «Δράκος», συνεντεύξεις και αποσπάσματα, μέσα στην οποία ένας αθώος συναντά τον ανεστραμμένο κόσμο. Τον κόσμο μας. Η performance «Δράκος» είναι ένα επί σκηνής μοντάζ ετερογενών υλικών που αφηγούνται, αυτήν την βιαιότητα που υπάρχει στην κοινωνία και στρέφεται κατά των γυναικών: τις επιθέσεις, τους βιασμούς, το φόβο που υπάρχει κάτω από απλές συναντήσεις, τη λεκτική βία στο δρόμο, τη σεξουαλικοποίηση των γυναικών μέσα από τα αντρικά βλέμματα, τον χαμένο πνευματικό κόσμο που δεν μπορεί να μας βοηθήσει, την γενικευμένη νοοτροπία μέσα στην οποία ζούμε και η οποία στρέφεται κατά του μισού πληθυσμού του πλανήτη, την εξιδανίκευση του υποκειμένου «γυναίκα» και την καταβαράθρωσή του. Όλα όσα καλλιεργούν μια κοινωνία που βασίζεται στον διαχωρισμό, τον φόβο της ετερότητας που ξεκινάει από το άλλο φύλο και επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο.
Τρίτη 22/3, 21:15
12-16€
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα

3. Ω παίδες Ελλήνων, από την ομάδα 4Frontal στο Bios

Η ομάδα 4Frontal παρουσιάζει την επιθεώρηση «Ω παίδες Ελλήνων» στο Bios. Η ομάδα καταπιάνεται για πρώτη φορά με ένα είδος που έχει ως στόχο του τη σάτιρα και την αμφισβήτηση της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Εκπρόσωποι τύπου, επαναστάτες και πλυντήρια, ένα διαλεκτό υπουργικό συμβούλιο, ένα ηρωικό παρελθόν που κατασκευάζεται κατά το δοκούν, μπόλια, καντήλια και τύποι που μας απασχολούν περισσότερο απ’ ότι θα θέλαμε σε μια παράσταση με κέφι, χορούς και τραγούδια.
Τρίτη 22/3, 21:15
7-10€
Bios, Πειραιώς 84

4. Τάκης Ζαχαράτος «Strangers in the Night» στο θέατρο Παλλάς

Η νέα παράσταση του Τάκη Ζαχαράτου με τίτλο «Strangers in the Night» διοργανώνεται για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Lifeline Hellas κι έχει σκοπό την υποστήριξη των παιδιών της Ουκρανίας και την προσφορά θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Ο Τάκης Ζαχαράτος, παρέα με τους υπέροχους μουσικούς του θα μάς ταξιδέψει…εκεί όπου ο Φρανκ Σινάτρα συναντά τον Ντιν Μάρτιν και κλείνουν το μάτι στην Αλίκη τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους … στην υγειά μας! Η Aντέλ θα γοητευτεί από την φωνή της Σοφίας Βέμπο και Έιμι Γουαϊνχάουζ από την φωνή της Εντίθ Πιάφ. Η Μαρλέν Ντίτριχ θα κρυφακούσει την Τζένη Βάνου να υμνεί τον έρωτα και ο Λούις Άρμστρονγκ θα διστάζει να διαλέξει ανάμεσα στην Βίκυ Μοσχολιού και την Σίρλευ Μπάσευ. Όσο για την Ζωζώ Σαπουντζάκη; Δεν θα δυσκολευτεί να κάνει σαματά με τα ζίλια της τραγουδώντας Α modo mio κοντράροντας την Μέριλιν Μονρόε ενώ η Λάιζα Μινέλι θα χειροκροτεί την Μαρινέλλα από την κουίντα.
Τρίτη 22/3, 20:00
Από 20€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

5. Ο Πάνος Βλάχος στο Faust

Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει ένα απρογραμμάτιστο live με δικά του τραγούδια, αλλά και αγαπημένες διασκευές. Μαζί του οι Βάϊος Πράπας και Αλέξανδρος Κουρος.
Τρίτη 22/3, 21:30
10€ (δεν περιλαμβάνεται ποτό)
Faust, Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b