MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 20 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Η καρδιά του Frédéric Chopin στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Η καρδιά του Frédéric Chopin». Μετά από μελέτη στα αρχεία του Chopin στην Βαρσοβία, η πιανίστα και μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου, φέρνει στο φως άγνωστα και αυθεντικά κείμενα και επιστολές που αντάλλαξαν ο Chopin και η Sand όσο έζησαν μαζί έναν θυελλώδη έρωτα, γεμάτο καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Frédéric Chopin, τον μύθο του παγκόσμιου Ρομαντισμού και κατ’ εξοχήν ποιητή του πιάνου, εκφραστή του αέναου πάθους και της λαμπερής δεξιοτεχνίας, θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και τις προσωπικές του επιστολές, 212 χρόνια από τη γέννησή του. Τη ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα ζωντανέψει μέσα από τις επιστολές του Chopin ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και τα κείμενα της George Sand η Μαρία Τζομπανάκη.
Κυριακή 20/3, 20:30
18-35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

2. Παραβάσεις: Ο Πατέρας, του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη στο ΚΠΙΣΝ

Σήμερα, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, η Μαρία Μαγκανάρη επιχειρεί μια σκηνική ανάγνωση του Πατέρα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Στον Πατέρα, ο Σουηδός δραματουργός χτίζει ένα από τα αριστουργήματά του γύρω από τη «μάχη των φύλων». Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίλαρχο Άντολφ, στρατιωτικό και επιστήμονα, και τη σύζυγό του Λάουρα σχετικά με την ανατροφή της κόρης τους Βέρθα, παίρνει εξοντωτική τροπή όταν η Λάουρα υπαινίσσεται στον άντρα της ότι ενδέχεται να μην είναι αυτός ο φυσικός πατέρας της…
Κυριακή 20/3, 17:00
5-10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. The Village στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Μια εντελώς αυτοσχεδιαστική παράσταση από τους Raining Cats And Bats. Δέκα χαρακτήρες. Ένα χωριό. Πού; Κανείς δεν ξέρει. Μία ιστορία που θα γεννηθεί και θα πεθάνει το ίδιο βράδυ. Μία παράσταση που δε θα δει κανένας άλλος, ποτέ, πουθενά…
Κυριακή 20/3, 21:00
8-12€
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 6, Αθήνα 

4. Ο Αλέξανδρος Δάικος στο Σταυρό του Νότου Club

Ο Αλέξανδρος Δάικος επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου Club, για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά live, το νέο του δίσκο με τίτλο «Θα σου πω». Μια μουσική παράσταση με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και τραγούδια από αγαπημένους τραγουδοποιούς.
Κυριακή 20/3, 21:30
12€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Αδάμ Τσαρούχης «Smooth Midnight» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Τα live συνεχίζονται με την εμφάνιση του Αδάμ Τσαρούχη σε ένα ατμοσφαιρικό live, με τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα από την διεθνή και ελληνική σκηνή. Μελωδίες που έχουμε αγαπήσει καθώς και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία. Προσωπικές επιλογές από το juke box των ακουσμάτων του από την τζαζ και ποπ σκηνή και τραγούδια όπως το “Lullaby of birdland” αλλά και τη “Μπόσα Νόβα του Ησαΐα” του Φοίβου Δεληβοριά αλλά και το “Just walk Away” της Celine Dion, προσαρμοσμένα στον αναγνωρίσιμο vintage ήχο που δίνει πάντα στις διασκευές του.
Κυριακή 20/3, 20:30
10-12€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b