MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 18 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Ημέρα Κυρίου, του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Σταθμός

Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί το καινούργιο έργο του δημιουργού των έργων «Άγριος Σπόρος» και «Αξύριστα Πηγούνια», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Ο χρόνος που διαδραματίζεται το έργο περιορίζεται στη διάρκεια μιας Κυριακής. Μιας αργίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν αργούν όμως όλοι. Και όπως συμβαίνει και στη ζωή, κανένα από τα πρόσωπα του έργου δε δικαιώνεται, και κανένα δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από ένα μικρό μερίδιο επίγνωσης. Μιας επίγνωσης όμως σημαντικής, για όλα αυτά που βιώνουμε, και κυρίως γι’ αυτά που έπονται. Μέσα από το γεμάτο χιουμορ, σασπενς και ποιητικές αιχμές ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου ζωντανεύουν χαρακτήρες οικείοι που ξυπνούν στον καθένα μας υπαρξιακές αγωνίες, αδυναμίες και δυνατότητες, συμβιβασμούς και αντιστάσεις.
Παρασκευή 18/3, 21:00
10-12€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

2. Να γιατί πεθαίνω σύντροφοι, σε σκηνοθεσία Ηλία Κούτλα στο Θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση «Να γιατί πεθαίνω σύντροφοι» είναι βασισμένη στο έργο «Ο Αυτόχειρας» του Ρώσου σατιρικού συγγραφέα Νικολάι Ρομπέρτοβιτς Έρντμαν και θα παρουσιάζεται από σήμερα και για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο Αλκμήνη. Κρατώντας τo βασικό σκελετό του πολυπρόσωπου έργου, η παράσταση παρουσιάζει μια εκδοχή για έντεκα ηθοποιούς. Μέσα σε ένα αδρό Σοβιετικό φόντο, φέρνει την ευφυέστατη σάτιρα του Έρντμαν σε ένα σύγχρονο πλαίσιο και την παντρεύει με στοιχεία της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Το θέατρο του παραλόγου συνυπάρχει με τη φάρσα και την παντομίμα. Η ανελέητη κωμική ατμόσφαιρα παίρνει στα χέρια της τον θεατή, τον αφήνει να βυθιστεί στο γέλιο και φεύγοντας του αφήνει μια ανεπαίσθητη αλλά ουσιαστική διάθεση αναλογισμού πάνω σε καίρια ζητήματα της ύπαρξης.
Παρασκευή 18/3, 21:15
5-12€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Πετράλωνα

3. Η μάνα αυτουνού…Έλλη Ζάχου Ταχτσή, της Κικής Μαυρίδου στον Πολυχώρο VAULT

Ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, ξεκινάει στον Πολυχώρο VAULT από σήμερα. Αυτή είναι και η πρώτη από τις τρεις παραστάσεις με τις οποίες επανέρχεται τη φετινή σεζόν στον Πολυχώρο VAULT, το Θεατρικό Φεστιβάλ Μονολόγων «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ…». Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν…
Παρασκευή 18/3, 21:15
10-12€
Πολυχώρος VAULT, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

4. O Maluma live στο ΟΑΚΑ

Έναν χρόνο μετά την προγραμματισμένη πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, ο μόλις 25 χρονών Λατίνος τραγουδιστής της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Maluma, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα. Ο performer εκτινάχθηκε την τελευταία χρονιά ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες παγκοσμίως χαρίζοντάς μας ένα ακόμη προσωπικό album με το οποίο κατέκτησε την κορυφή των charts και μια συνεργασία με τον The Weeknd, ένα EP με 7 τραγούδια και 7 καυτά video clips, mega hits, συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες ενώ πολύ σύντομα θα πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία δίπλα στην Jennifer Lopez. Η Ελένη Φουρέιρα θα είναι η special guest στη συναυλία του απόψε στο ΟΑΚΑ.
Παρασκευή 18/3, 19:00
Από 29€
Κλειστό Γήπεδο Ο.Α.Κ.Α., Μαρούσι, Αττική

5. Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής – Συμφωνικό ποίημα: Συναυλία με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τη σειρά συναυλιών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πώς μπορεί κάποιος να φτάσει στο Κέντρο της Μουσικής; Ποιο ταξίδι μπορεί να μας οδηγήσει κάτω από την επιφάνεια; Και πώς προσδιορίζεται, πώς προσεγγίζεται το όποιο βάθος; Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει τη σειρά διαδραστικών συναυλιών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» που παρουσιάζουν ο χαρισματικός συνθέτης – πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, μαζί με την διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, υπό τον καταξιωμένο Λουκά Καρυτινό. Πρόκειται για καινοτόμες συναυλίες στις οποίες συγκλίνουν διαφορετικά μέσα (ομιλίες, βίντεο, μουσική) σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου. Σκοπός, η παρουσίαση – κάθε φορά – ενός διαφορετικού συμφωνικού είδους από το Συμφωνικό Ποίημα, μία κομβική καινοτομία που εισήγαγαν ο Εκτόρ Μπερλιόζ και ο Φραντς Λιστ. Παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του συμφωνικού ποιήματος, από τις πρώτες ορχηστρικές περιγραφές εικόνων και καταστάσεων, μέχρι τα μεγάλα συμφωνικά ποιήματα του Στράους.
Παρασκευή 18/3, 20:30
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χ. Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b