MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 15 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Δεσποινίς Χάος, της Δέσποινας Καλαιτζίδου στο Faust

Για 2η χρονιά, η Δεσποινίς Χάος, έρχεται στη θεατρική σκηνή του Faust κάθε Δευτέρα και Τρίτη για δέκα μόνο παραστάσεις. Kάθε πρωί, η Άννα σηκωνόταν κι έστρωνε το κρεβάτι της προσεκτικά, σαν κάποιος να επέβλεπε την επίδοσή της. Πήγαινε κι έφευγε από τη δουλειά της πάντα στην ώρα της. Κάποτε, στα νιάτα της, είχε μπλεξίματα, αλλά αυτά είχαν πια περάσει. Τώρα, προσπαθούσε να ζήσει μια ήρεμη ζωή, μοναχική, ίσως από επιλογή, ίσως όχι. Ώσπου μια μέρα, το μέλλον έγινε ακόμα πιο αβέβαιο. Ένας φάκελος θα της αποκάλυπτε αν θα επιζούσε ή όχι. Τι σκέφτεται ένας άνθρωπος τη στιγμή αυτή; Πώς έρχεται η ροή των σκέψεων και των συναισθημάτων και πώς τις βάζεις σε μια τάξη; Και γιατί αυτό να ενδιαφέρει και κάποιον άλλον πέραν από εκείνη; Ένας εκρηκτικός μονόλογος μιας γυναίκας που έρχεται συνειδητά αντιμέτωπη με το υποσυνείδητό της, προσπαθώντας να αντλήσει τη δύναμη που τόσο χρειάζεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της.
Τρίτη 15/3, 20:00
10-12€
Faust – Bar Theatre Arts, Αθηναΐδος 12, Αθήνα

2. Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα, «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό». Ένα θεατρικό έργο που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά, σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει, όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε. Ένα έργο – φόρος τιμής στον αδικοχαμένο στη μάχη με τον κορωνοϊό αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Τρίτη 15/3, 21:00
Από 7€
Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

3. Ballads & Blues: Ο Δημήτρης Βασιλάκης στο Half Note Jazz Club

Ο Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει για πρώτη φορά μια επιλογή με μπλουζ και μπαλάντες από τη βραβευμένη δισκογραφία του στην ιστορική Candid Records, με νέο υλικό αλλά και μερικά από τα αγαπημένα του στάνταρντ. Κομμάτια που έχει ηχογραφήσει και παίξει ζωντανά με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς της τζαζ όπως οι Jeff “Tain” Watts, Essiet Essiet, Sylvia Cuenca, Ralph Peterson, Marc Johnson, Benito Gonzales, Theo Hill, Dave Kikoski, Abdullah Ibrahim. Ένα ongoing project που αναδεικνύει την ενέργεια και την επιρροή των μπλουζ…
Τρίτη 15/3, 21:30
10-15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Ο Δημήτρης Σαμόλης στο Σταυρό του Νότου Plus

Ο τραγουδοποιός και ηθοποιός Δημήτρης Σαμόλης θα ανέβει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus απόψε. Ο ίδιος αντιμετωπίζει τα τραγούδια σαν μονολόγους. Αρνείται να βάλει ταμπέλα στη μουσική που γράφει. Θεωρεί πως το μεγαλύτερό του προτέρημα είναι ότι είναι καλός οικοδεσπότης. Και πως είναι καλός παραμυθάς. Επίσης το χιούμορ είναι ό,τι πιο κοντά στο θεό αντιλαμβάνεται. Από αυτά τα τρία υλικά είναι φτιαγμένα τα live του: φιλοξενία, παραμύθι και χιούμορ.
Τρίτη 15/3, 21:30
12€
Σταυρός του Νότου Plus, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

5. «Βενέμπρα»: Ένα έργο για φωνή, βιόλα, και κιθάρα στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η Βενέμπρα από το βιβλίο «Γυναίκες που επιστρέφουν», του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, ζωντανεύει και μάς τραγουδά για πρώτη φορά στο Red Jasper Cabaret Theater. Η performance έχει τίτλο «Βενέμπρα, ένα έργο για φωνή, βιόλα και κιθάρα» εμπνέεται από το διήγημα του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, το οποίο βρίσκεται στη συλλογή με διηγήματα του ίδιου και χαρακτικά του Φώτη Βάρθη, «Γυναίκες που επιστρέφουν» (εκδόσεις Αντίποδες, 2020). Κοινή αφετηρία και των δύο δημιουργών αποτελούν εννέα παραλογές της δημοτικής παράδοσης, εννέα πρόσωπα γυναικών που βρίσκονται σε οδυνηρές καταστάσεις, απειλητικές και απόκοσμες δημιουργώντας «μια νέα αφήγηση του πόνου των γυναικών που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν». Πρωταγωνιστεί η Κλεοπάτρα Μάρκου.
Τρίτη 15/3, 21:00
8-12€
Red Jasper Cabaret Theater, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b