MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 14 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. ON EGO, του Μικ Γκόρντον σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νταλιάνη στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Γιάννης Νταλιάνης επανέρχεται με μια νέα παραγωγή της ομάδας ZERO GRAVITY, μεταφράζοντας και σκηνοθετώντας το «On Ego», του διακεκριμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μικ Γκόρντον, που βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Η Σιωπηλή Χώρα» του σημαντικού νευροεπιστήμονα Πωλ Μπροκς. To «On Ego» διερευνά μέσα από ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα με αναπάντεχες συνέπειες, ένα θεμελιώδη γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης: Πώς η σάρκα γίνεται πνεύμα; Πώς τα 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του εγκεφάλου μας δημιουργούν την συνείδηση ενός εαυτού; Υπάρχει κάτι άλλο μέσα μας εκτός από μια σύνθεση υλικών στοιχείων;
Δευτέρα 14/3, 21:00
12-15€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

2. Χορείες Χώρων, του Georges Perec από την ομάδα Transatlantic στο θέατρο Ροές

Η καλλιτεχνική ομάδα Transatlantic δημιουργήθηκε το 2020 με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση σύγχρονων και πειραματικών μεθόδων στον τομέα του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά παρουσίασε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αλεξάνδρας Καζάζου, τις «Χορείες Χώρων» του Georges Perec, στις 27 & 28 Αυγούστου στην Αρχαία Κόρινθο, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έπειτα η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε στο Β’ Αρχαίο θέατρο Λάρισας στο πλαίσιο του θεσμού Διεθνές Δίκτυο του Αρχαίου Δράματος (Σεπτέμβριος 2021). Από σήμερα και για έξι μοναδικές παραστάσεις, οι «Χoρείες Χώρων» θα παρουσιαστούν και στην Αθήνα στο θέατρο Ροές.
Δευτέρα 14/3, 21:00
8-12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι

3. Μπέμπης, της Βίλης Σωτηροπούλoυ στο Θέατρο Αλκμήνη

Ο βραβευμένος «Μπέμπης» της Βίλης Σωτηροπούλoυ έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη. Ένα έργο για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, που από το ξεκίνημά τους έρχονται αντιμέτωπα με το πιο ζόρικο πρόσωπο της ζωής. Είναι η φωνή κάθε ”μπέμπη” που πρέπει να ακουστεί. Οι δύσκολοι αποχωρισμοί, το τραύμα, η κακοποίηση, η αναδοχή, η υιοθεσία, η μνήμη και η θεραπεία, η αντοχή και η επιβίωση. Μια περιπέτεια για τους ενήλικες που θα αναγκαστούν να κοιτάξουν πίσω για να μπορέσουν να κάνουν βήματα μπροστά. Μια ιστορία που αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά υπάρχουν συμπτώσεις ή αν οι συνδέσεις των ανθρώπων είναι η μόνη πραγματικότητα…
Δευτέρα 14/3, 21:15
8-12€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Πετράλωνα

4. Η Μαρία Παπαγεωργίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου και μάς προσκαλεί σε τέσσερις παραστάσεις, γεμάτες από τη συγκίνηση της επιστροφής – και της τέχνης της. Από την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού πλέον, και πάντα τις αγαπημένες της Δευτέρες, η Μαρία Παπαγεωργίου θα κάνει κάθε καινούργια εβδομάδα να ξεκινά σαν γιορτή. Μια γιορτή προσωπική και γοητευτική, φτιαγμένη από τις καθηλωτικές ερμηνείες της, τις απρόσμενες επιλογές της, την αφοπλιστική της ειλικρίνεια και εκείνη τη σπάνια και οικεία ατμόσφαιρα που καταφέρνει εδώ και χρόνια να δημιουργεί με συνέπεια στα live της.
Δευτέρα 14/3, 21:30
13€
Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

5. Έλα στο σπίτι από φτέρες: Γαλλόφωνη μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Oι βραδιές μουσικής δωματίου έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο Μέγαρο, που φέτος έχει προσκαλέσει αγαπημένους Έλληνες σολίστ να παρουσιάσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος γνωστές και άγνωστες σελίδες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Έργα συνθετών που αγκάλιασαν τις μικρές μουσικές φόρμες και έγραψαν κομψοτεχνήματα μοναδικής ομορφιάς, τα οποία συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε ως τις μέρες μας. Έτσι, πέντε καταξιωμένοι μουσικοί, η μετζοσοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου, οι βιολονίστες Φαίδων Μηλιάδης και Φανή Βοβώνη, η βιολίστα Αγγέλα Γιαννάκη και ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος, παρουσιάζουν γαλλόφωνη μουσική από τον Ιμπρεσιονισμό ως τον Σουρεαλισμό, απόψε το βράδυ. Στο πρόγραμμά τους, «Τα τραγούδια της Βιλιτώς» του Claude Debussy σε μεταγραφή για φωνή και κουαρτέτο εγχόρδων, το «Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα» του Maurice Ravel και τη σουίτα για μετζοσοπράνο και κουαρτέτο εγχόρδων «Νύχτα με σκιές χρωματιστές» του Θάνου Μικρούτσικου.
Δευτέρα 14/3, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b