MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 13 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Δοκιμές, από τους Medea Electronique στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παρουσιάζει την καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique, για τρία κυριακάτικα μεσημέρια, το καθένα με διαφορετικό χαρακτήρα. Πρόκειται για τρεις διαλέξεις – περφόρμανς για τον ήχο, την ηχητική δραματουργία, τον αυτοσχεδιασμό και τα νέα μέσα ή αλλιώς τρεις συναντήσεις όπου η πράξη τροφοδοτεί σε πραγματικό χρόνο τη θεωρία και αντίστροφα. Οι «Δοκιμές» έχουν συμμετοχικό χαρακτήρα και απευθύνονται στο ευρύ κοινό για να παρουσιάσουν τους σύγχρονους πειραματισμούς. Κάθε διάλεξη-περφόρμανς ξεκινά με μια σύντομη παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου, με σκοπό να επικοινωνηθούν στο ευρύ κοινό λήμματα του «λεξικού» της σύγχρονης τέχνης. Ξεκινάει αυτή την Κυριακή με το έργο «KΑΣΣΑΝΔΡΑ».
Κυριακή 13/3, 13:00
8€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

2. Κανένα Κοινό, με τη Χριστίνα Βούλγαρη και την Ειρήνη Ξυγκάκη στο θέατρο Eliart

Η Χριστίνα Βούλγαρη και η Ειρήνη Ξυγκάκη παρουσιάζουν την stand-up comedy παράσταση «Κανένα Κοινό» στο θέατρο Eliart. Τι κοινό μπορεί να έχουν μία καθηγήτρια πολεμικών τεχνών, μια ηθοποιός, και μια κοινωνιολόγος; Κανένα. Ή μάλλον…; Opening act η Αθηνά Κεφαλοπούλου.
Κυριακή 13/3, 21:30
8-10€
Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Αθήνα

3. O Φίλιππος Πλιάτσικας στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μετά την παράσταση «Μουσική για ένα βιβλίο» που ξάφνιασε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η οποία φτιάχτηκε με αφορμή το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο «Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα», ανεβαίνει στη σκηνή της Σφίγγας τις Κυριακές 13 και 20 Μαρτίου, για μια εφ όλης της ύλης παράσταση αυτή τη φορά. Τραγούδια που χάραξαν μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζουν να επιδρούν βαθιά μέχρι σήμερα θα πλημμυρίσουν την φιλόξενη αυτή μουσική σκηνή με την συμμετοχή του Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη), της ηθοποιού και μουσικού Ιωάννας Παπακωνσταντίνου, του Βαγγέλη Μαρκαντώνη στο μπάσο και του Αλέξη Κούρτη στα τύμπανα. Η καθηλωτική αφήγηση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη θα ενώσει την ιστορία των τραγουδιών που ξεκινούν από την εποχή της πιο δημοφιλούς μπάντας και φτάνουν στα προσωπικά με έναν άλλο φανταστικό κόσμο που ξεπηδάει από τις σελίδες ενός βιβλίου.
Κυριακή 13/3, 20:00
12-18€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα

4. Seasons AC, Bombing The Avenue και Malignant στο Temple

Το 5μελές melodic hardcore punk συγκρότημα των Seasons AC, προσφέρει ιδρωμένα και γεμάτα ενέργεια live shows από το 2015 όπου και χρονολογείται η δημιουργία του. Το EP “4”, αλλά και οι support εμφανίσεις στο πλευρό των While She Sleeps, The Amity Affliction, Caliban και Deez Nuts, βοήθησσαν τους Seasons AC να χτίσουν έναν φανατικό πυρήνα οπαδών, ενώ η πρόσφατη κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album τους “Salute & Longlive” έδωσε την απαραίτητη ώθηση στο συγκρότημα για να ξεκινήσει να θεμελιώνει την ύπαρξή του ως ένα από τα πιο ενεργά του ήχου του για την εγχώρια σκηνή. Με αφορμή την ζωντανή παρουσίαση του παρθενικού δισκογραφικού τους παιδιού, ανεβαίνουν στην σκηνή του Temple, σήμερα, μαζί με τους Bombing The Avenue και τους Malignant.
Κυριακή 13/3, 21:00
10€
Temple,  Ιάκχου 17, Αθήνα

5. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος & Η Μπάντα στο SIX D.O.G.S

Μετά από πανδημίες, σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος επιστρέφει στο SIX D.O.G.S. Έχοντας πλέον στο ενεργητικό του τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Το Μπουρμπουάρ”, έρχεται να παρουσιάσει καινούρια και παλιά τραγούδια, καθώς επίσης και αγαπημένα του κομμάτια άλλων καλλιτεχνών.
Κυριακή 13/3, 21:00
6-8€
SIX D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b