MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Τρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο

Το κυνικά πικρό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Τρωίλος και Χρυσηίδα», ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Ελένη Παπαδάκη (Ρεξ), σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά. Στο έργο του αυτό ο Σαίξπηρ αντλεί έμπνευση και υλικό από τα επεισόδια του Τρωικού πολέμου και γράφει μια τραγωδία – ή καλύτερα μια κωμωδία; – για την τέχνη της μάχης και του έρωτα. Αποτυπώνει συναισθήματα και συμπεριφορές που αναδύονται εν βρασμώ, για να τα σχολιάσει αργότερα εν ψυχρώ. Η παράσταση στήνει ένα πρωτόγονο και, ταυτόχρονα, μελλοντολογικό σκηνικό περιβάλλον, ένα άγριο μεταβατικό μέροςΔύο τροπικές καλύβες, δύο μεγάλα γλυπτά από φυσικά υλικά που ορθώνονται πάνω σ’ ένα γυαλιστερό μαύρο πάτωμα, μια αλλόκοτη, μαύρη γη που καθρεφτίζει κι εκθέτει. Οι ήρωες του έργου περιφέρονται διεφθαρμένοι πλέον κι ασύδοτοι, πιάνουν καβγάδες και μιλούν ακατάπαυστα, προσπαθώντας να γεμίσουν με λόγια το κενό. Προσπαθώντας να υπάρξουν μέσω της εικόνας που δημιουργούν στους άλλους.
Παρασκευή 11/3, 20:00
10-13€
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

2. Το τελευταίο θεώρημα – Constantin Carathéodory, του Χρήστου Καρασαββίδη στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens συμπράττει με τον σκηνοθέτη Χρήστο Καρασαββίδη, καταθέτοντας μία ποιητική ματιά στη μορφή και το έργο του σπουδαίου επιστήμονα Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Η παράσταση «Το τελευταίο θεώρημα – Constantin Carathéodory» είναι ένας φόρος τιμής στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, του οποίου το έργο παρότι διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό την μαθηματική επιστήμη, παρέμεινε χωρίς αναγνώριση στην πατρίδα του. Ο Καραθεοδωρής θεωρούταν ένας από τους σπουδαιότερους επιστήμονες της εποχής του, που βοήθησε στην εξέλιξη της θεωρίας της σχετικότητας τον ίδιο τον Αϊνστάιν, έδωσε λύση σε άλυτα μαθηματικά προβλήματα και θεμελίωσε την επιστήμη της Θερμοδυναμικής.
Παρασκευή 11/3, 21:00
Από 10€
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 &Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

3. Είμαι Βίγκαν, του Μιχάλη Σεβαστέρη στο Θέατρο Άβατον

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης έρχεται με την πρώτη του σόλο παράσταση, «Είμαι Βίγκαν», διακωμωδώντας τις τραγικές καταστάσεις που πέρασε σαν παιδί, έφηβος, ενήλικος, και που ακολουθώντας την μαθηματική ακολουθία, θα περάσει και σαν γέρος. Επίσης είναι βίγκαν. Μας μιλάει και για το πόση ενέργεια του προσφέρει αυτή η διατροφή, για κάποιο λόγο στεκόμενος εντελώς ακίνητος 60 λεπτά. Μια παράσταση για γερά στομάχια, αλλά και για στομάχια που μπορούν να επεξεργαστούν μόνο εύπεπτες φυτικές τροφές.
Παρασκευή 11/3, 21:00
10€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός

4. Ο Andy Sheppard στο Half Note

Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης, bandleader κι ενορχηστρωτής Andy Sheppard είναι μία κορυφαία μουσική προσωπικότητα της jazz (κι όχι μόνο) παγκοσμίως. Ο ξεχωριστός αυτός καλλιτέχνης της ECM, με υπογραφή σε περισσότερες από 370 συνθέσεις στο παλμαρέ του, επιστρέφει στην Αθήνα, για τέσσερα αξέχαστα βράδια, γεμάτα λυρισμό και μοναδικής ομορφιάς ηχητικά μοτίβα σε δύο διαφορετικά format, πλαισιωμένος από δύο εκλεκτούς συνεργάτες. Τις δύο πρώτες μέρες στις 11 και 12 Μαρτίου 2022, θα εμφανιστεί ως τρίο με τον μπασίστα Anders Jormin & την πιανίστα Rita Marcotulli, ενώ στις 13 & 14 Μαρτίου θα εμφανιστεί ως ντουέτο με την Rita Marcotulli.
Παρασκευή 11/3, 22:00
20-30€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Η Μελίνα Τανάγρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μελίνα Τανάγρη «ανοίγει τα χαρτιά της» στο Μέγαρο και επιλέγει αυθαίρετα, από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, τραγούδια φορτισμένα και μοναδικά, που θα μάς παρουσιάσει σε δύο ιδιοσυγκρασιακές παραστάσεις χωρίς περιορισμούς στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη. Τραγούδια διαφορετικού ύφους ενώνονται συνειρμικά με κείμενα και ποιήματα σε διάθεση «πειραγμένα» εξομολογητική. Δύο βραδιές από μια δημιουργό η οποία φιλτράρει στίχους και μουσικές που την επισκέπτονταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της ζητούσαν να ερμηνευτούν… ολόψυχα. Στις δύο εμφανίσεις της στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μαζί της, οι μουσικοί Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο, πλήκτρα), Δημήτρης Παπαλάμπρου (κιθάρες) και Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί). Η νέα πρόταση της Μελίνας Τανάγρη έρχεται ως φυσική εξέλιξη μιας σειράς προσωπικών sui generis παραστάσεων, με απώτερο σκοπό να ξορκίσουμε το κακό και να βγούμε «γαλήνια περιχαρείς».
Παρασκευή 11/3, 21:00
10-15€
Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b