MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Nederlands Dans Theater, στο Μέγαρο, © Joris Jan Bos
Nederlands Dans Theater, στο Μέγαρο, © Joris Jan Bos
Monopoli Team

1. Nederlands Dans Theater, στο Μέγαρο

Το Nederlands Dans Theater (NDT 1), «ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου της χορευτικής τέχνης», επιστρέφει στο Μέγαρο με δύο νέες δημιουργίες της Marina Mascarell [Μαρίνα Μασκαρέλ] και του Marco Goecke [Μάρκο Γκαίκε], οι οποίες απέσπασαν τα ενθουσιώδη σχόλια των κριτικών κατά την πρόσφατη πρεμιέρα τους στην Ολλανδία, αλλά και με μια επιτυχημένη χορογραφία του Jiří Kylián [Γίρζι Κύλιαν]. Οι χορευτές του NDT 1 θα δώσουν τέσσερις παραστάσεις παρουσιάζοντας στους φίλους της ορχηστικής τέχνης τρία εντελώς διαφορετικά έργα που συνδιαλέγονται, και εντέλει ενώνονται, μέσω της κοινής ορμητικής τους διάθεσης. Ένα χορευτικό τρίπτυχο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική εκφραστικότητα και την τεχνική αρτιότητα του NDT 1.
Πέμπτη 10/3, 20:00
10-55 €
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2. Sauvage, της Νατάσας Σαραντοπούλου στον χώρο Μ54

Η performance της Νατάσας Σαραντοπούλου, με τίτλο «Sauvage», ανεβαίνει στον χώρο Μ54, από τις 10 Μαρτίου και για τέσσερεις παραστάσεις. “Δύο πλάσματα πασχίζουν να υπάρξουν. Όλα σπάζουν και ξαναφτιάχνονται. Ο κόσμος και τα σώματα ξανακολλάνε σε συνδυασμούς που διαρκώς αλλάζουν. Δεν ξέρουν αν τελικά θα καταφέρουν να αποφύγουν αυτό που έρχεται να τα συνθλίψει. Παραδόξως συνεχίζουν με πάθος τον απροσδιόριστο κύκλο της ύπαρξης τους, το μόνο που τους έχει μείνει άλλωστε είναι η επιβίωση. Δεν είναι ένα θαύμα η ζωή; Κάποιες στιγμές μοιάζουν ελάχιστα και φοβισμένα, κάποιες άλλες κάπως επιθετικά. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, είναι απολύτως ακίνδυνα. Μακάρι να τα καταφέρουν” εξηγεί η χορογράφος για την παράσταση.
Πέμπτη 10/3, στις 21:00
Ελεύθερη είσοδος, με συνεισφορά
Μ54, Μενάνδρου 54

3. Οι Gadjo Dilo στο Gazarte

Oι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια και όπως φαίνεται από την αγάπη που εισπράττουν από το κοινό, θα διασκεδάζουμε μαζί τους για πολύ ακόμα!O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!
Πέμπτη 10/3, στις 20:30
8- 10€
Gazarte

4. Η Μαρία Καρλάκη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Η Μαρία Καρλάκη, ύστερα από τις πετυχημένες εμφανίσεις του Φεβρουαρίου, μας προσκαλεί και πάλι στη μουσική σκηνή Σφίγγα, για να μας παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια» με αγαπημένα τραγούδια από τη σύγχρονη έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική. Έχοντας κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες το ανέκδοτο τραγούδι του αξέχαστου σε όλους μας, σπουδαίου δημιουργού, Αντώνη Βαρδή, σε στίχους της καταξιωμένης Όλγας Βλαχοπούλου, «Πάρε με στην αγκαλιά σου» αλλά έχοντας και στις αποσκευές της τραγούδια – διασκευές όπως τα «Γιαρέμ» των Γιώργου Χατζηνάσιου και Νίκου Γκάτσου και «Αυτό τον κόσμο τον καλό» των Σταύρου Ξαρχάκου και Βασίλη Ανδρεόπουλου, μας παρουσιάζει μία διαφορετική πτυχή του εαυτού της με εφόδιο το ερμηνευτικό της ταλέντο. Η Μαρία Καρλάκη θα έχει καλεσμένο, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, τον Χρήστο Δάντη.
Πέμπτη 10/3, στις 22:00
12- 18€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

5. Ο Φώτης Σιώτας στο Skrow Theater

Μετά από από την προηγούμενη sold out εμφάνισή του, ο μουσικός και δημιουργός Φώτης Σιώτας μας καλεί στο encore της πιο cοzy συναυλίας του, στον ζεστό χώρο του Skrow Theater στο Παγκράτι. Τον πρώτο μήνα της άνοιξης, λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου, ο Φώτης μας καλεί τις Πέμπτες του Μαρτίου σε μια σειρά από full band lives. Mε εκλεκτή παρέα, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέωνα Αντωνίου στην κιθάρα, τον Κωστή Κωστάκη στην χαβάγια και τον Γιώργο Φουντούκο στην κλασική κιθάρα, θα καταλάβουν ξανά τη σκηνή του Skrow Theater για να μας παίξουν τραγούδια νέα και παλιά, να μας πουν τις ιστορίες τους και να μοιραστούν μαζί μας αισθήματα, αναμνήσεις αλλά και μια φρέσκια πρόταση για τον σύγχρονο λαϊκό και έντεχνο ήχο.
Πέμπτη 10/3, στις 22:00
12€
Skrow Theater, Αρχελάου 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNederlands Dans Theater: Η κορυφαία ομάδα χορού επιστρέφει στο Μέγαρο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b