MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 6 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Οι γειτονιές του κόσμου, του Γιάννη Ρίτσου ξανά στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Το συγκλονιστικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου», που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 και επέστρεψε στις 7 Νοεμβρίου 2021 για λίγες παραστάσεις, επανέρχεται από σήμερα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» γράφτηκε από το 1949 ως το 1951 κατά τη διάρκεια της εξορίας του ποιητή στη Μακρόνησο και στον Αη Στράτη. Εκδόθηκε το 1957, είναι αφιερωμένη στον Μάρκο Αυγέρη και περιλαμβάνεται στον Τόμο Ε «Τα Επικαιρικά». Οι γειτονιές του κόσμου του Γιάννη Ρίτσου θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το ποιητικό χρονολόγιο μιας καταλυτικής δεκαετίας για την Ελλάδα. 1941–1951. Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος.
Κυριακή 6/3, 20:00
5-12€
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός

2. Το Μινόρε, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο θέατρο Ιλίσια

Η παράσταση «Το Μινόρε» βασισμένη στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου συνεχίζεται στο θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου, μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, μέσα από τη θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου. Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλούν τα τραγούδια που μάς παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μάς συνεπήραν κάποια δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μάς συγκίνησαν.
Κυριακή 6/3, 18:00
10-30€
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, Αθήνα

Συναυλίες

3. Todd Terje στο Fuzz Club

Ο κυρίαρχος της nu-disco, Todd Terje, θα εμφανιστεί στο Fuzz Club με ένα ρετρο-φουτουριστικό Dj set που θα αναδείξει το μεγαλείο του, τη δημιουργική του ιδιοφυΐα και τον καινοτόμο ήχο του. Ο σκανδιναβός γκουρού της nu-disco, Todd Terje, έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς / καλλιτέχνες αλλά και σε ένα ασύλληπτα δημιουργικό πνεύμα το οποίο συνδυάζει αριστοτεχνικά την ηλεκτρονική φουτουριστική disco με αναφορές από house, jazz, funk, latin και pop.
Κυριακή 6/3, 17:00
15-25€
Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

4. «Βενέμπρα»: Ένα έργο για φωνή, βιόλα, και κιθάρα στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η Βενέμπρα από το βιβλίο «Γυναίκες που επιστρέφουν», του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, ζωντανεύει και μάς τραγουδά για πρώτη φορά στο Red Jasper Cabaret Theater. Η performance έχει τίτλο «Βενέμπρα, ένα έργο για φωνή, βιόλα και κιθάρα» εμπνέεται από το διήγημα του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, το οποίο βρίσκεται στη συλλογή με διηγήματα του ίδιου και χαρακτικά του Φώτη Βάρθη, «Γυναίκες που επιστρέφουν» (εκδόσεις Αντίποδες, 2020). Κοινή αφετηρία και των δύο δημιουργών αποτελούν εννέα παραλογές της δημοτικής παράδοσης, εννέα πρόσωπα γυναικών που βρίσκονται σε οδυνηρές καταστάσεις, απειλητικές και απόκοσμες δημιουργώντας “μια νέα αφήγηση του πόνου των γυναικών που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν”. Πρωταγωνιστεί η Κλεοπάτρα Μάρκου.
Κυριακή 6/3, 21:00
8-12€
Red Jasper Cabaret Theater, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

5. «Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι 1922-2022» στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι 1922 – 2022» συνεχίζει και σήμερα στη μουσική σκηνή Σφίγγα, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Ο Δημήτρης Αδάμης γράφει και σκηνοθετεί και μαζί με μία ταλαντούχα ομάδα νέων τραγουδιστών, ηθοποιών και εξαιρετικών μουσικών παρουσιάζουν μια ολοκαίνουρια, διασκεδαστική αλλά και ενδιαφέρουσα παράσταση, γεμάτη από την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, όπως αυτό γεννήθηκε και μεγαλούργησε τον αιώνα που μας πέρασε.Ένα αφιέρωμα στους υπέροχους συνθέτες και στιχουργούς, στα σπουδαιότερα τραγούδια, στις σημαντικότερες συνεργασίες και στις ανυπέρβλητες φωνές. Αγαπημένα τραγούδια (από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, από τον Καλδάρα και τον Ζαμπέτα στον Θεοδωράκη και στον Χατζιδάκι και από εκεί στον Ξαρχάκο, στον Μούτση αλλά και σε πολλούς ακόμη) θα θυμηθούμε, όχι μόνο τα τραγούδια, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο.
Κυριακή 6/3, 20:00
10-16€
Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b