MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 3 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού Vol 7: Ένα μουσικό αφιέρωμα στον πρωτοπόρο συνθέτη Ιάννη Ξενάκη

Για 7η συνεχή χρονιά, η μουσική σύμπραξη του Παντείου Πανεπιστημίου με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, “Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού”, φέρνει κοντά μουσικούς, φοιτητές και κοινό. Φέτος, για δύο ημέρες, στις 3 και 4 Μαρτίου 2022, οι συναυλίες στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου εστιάζουν στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη, μέσα από έργα-ορόσημα του καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, μια νέα γενιά δημιουργών αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη του, μέσα από τεχνικές που επεκτείνουν τη σκέψη του, αλλά και με αναπάντεχες γειτνιάσεις ξενάκειων θραυσμάτων με κλασικούς συνθέτες και ηλεκτρονικούς ήχους.
Πέμπτη 3/3, 20:30, 21:30
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης εδώ.
Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λ. Συγγρού 136, Αθήνα

2. Ο Φώτης Σιώτας στο Skrow Theater

Λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου, ο Φώτης Σιώτας μάς καλεί τις τέσσερις πρώτες Πέμπτες του Μαρτίου σε μια σειρά από full band lives. Μαζί με τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Κωστή Κωστάκη στην χαβάγια και τον Γιώργο Φουντούκο στην κλασική κιθάρα, θα καταλάβουν ξανά τη σκηνή του Skrow Theater για να μάς παίξουν τραγούδια νέα και παλιά σε μια φρέσκια πρόταση για τον σύγχρονο λαϊκό και έντεχνο ήχο. Με όχημα το νέο του δίσκο “Δυο Λάθη”, ο Φώτης Σιώτας ενορχηστρώνει ένα διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιΐα σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα καινούργια τραγούδια του και επιλεγμένα γνωστά κομμάτια από τα “Δεύτερα”, το album με το οποίο ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Θοδωρή Γκόνη. Φυσικά, δε λείπουν οι μουσικές “επισκέψεις” σε τραγούδια άλλων δημιουργών που έχει ερμηνεύσει ο Φώτης στο παρελθόν.
Πέμπτη 3/3, 21:00
12€
Skrow Theater, Αρχέλαου 5, Παγκράτι

3. Ιστορίες του λιμανιού: Το Contemporary Cycladic quartet επιστρέφει στο Half Note Jazz Club

Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες του ρεμπέτικου και στην συγγένειά του με άλλα χαρακτηριστικά είδη μουσικής, όπως τα μπλουζ ή τα φάδος. Μια προσέγγιση με ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα ρεύματα της Jazz. Τέσσερις μουσικοί δημιουργοί, δεξιοτέχνες, με διαφορετικές καταβολές και ιδιαίτερη αγάπη στην παγκόσμια μουσική παράδοση, μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς στα λιμάνια του κόσμου. Στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στις μελωδίες του Αιγαίου και στα μπλουζ της Νέας Ορλεάνης, εξερευνούν τη συγγένεια και τα όρια αισθητικής συνύπαρξης των διαφορετικών ιδιωμάτων. Ήχοι της Ανατολής, ισοκράτες, μακάμια και μόρια, συνδιαλέγονται αυτοσχεδιαστικά με τα μπλουζ και τις συγκερασμένες νότες της Δύσης.
Πέμπτη 3/3, 21:30
12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Oedipus 19 στο Red Jasper Thetre

Ένα cabaret, βασισμένο στην τραγωδία Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, αναζητά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, της ερωτικής αγάπης και της μοναξιάς. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης Cabaret 17, ο θίασος και η σκηνοθέτις Γεωργία Καλογεράτου επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση «Oedipus 19», στην οποία έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους αρχαιότερους και σκοτεινότερους μύθους.
Πέμπτη 3/3, 21:00
10-12€
Red Jasper Cabaret Theatre Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

5. Sexy Laundry, της Michele Riml σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου στο θέατρο Κάππα

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη συνεχίζουν να ενώνονται με τα «δεσμά του γάμου» στο Θέατρο Κάππα. Οι δύο τους συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής, με αφορμή την τρυφερή κωμωδία της Michele Riml, «Sexy Laundry», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 25 χρόνια γάμου, 3 παιδιά, λίγα παχάκια, ολίγη φαλακρίτσα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολλή αγάπη και ολίγον sex!
Πέμπτη 3/3, 21:00
Από 10€
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b