MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Κόκκαλο, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο

Η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη παρουσιάζει στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης την παράσταση «Κόκκαλο», μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ, του μεγαλύτερου διανοητή και καλλιτέχνη του σύγχρονου θεάτρου. Ο ρηξικέλευθος και μοναδικός Αντονέν Αρτώ επιστρέφει στη σκηνή για τελευταία φορά, δίνοντας το σόου της ζωής του. Ο Γεράσιμος Γεννατάς παθιασμένος, εμπνευσμένος, θλιμμένος και ερωτευμένος παντόμιμος κλόουν ενσαρκώνει τον σπουδαίο γάλλο, έχοντας ως κύρια μέσα τη φωνή και το σώμα, και με τη ζωντανή συμβολή του μουσικού-περφόρμερ Γιώργου Παλαμιώτη, οδηγούν τον θεατή σε μια βαθιά προσωπική κάθαρση, από το σκοτάδι του πόνου, της αδικίας και της υποκρισίας, προς το καθαρό και λυτρωτικό φως.
Δευτέρα 28/2, 21:00
10-15€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

2. Οι Lyons, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το μικρό θέατρο Κεραμεικού παρουσιάζει την κοινωνική σχεδόν «ανθρωποφαγική» κωμωδία οικογενειακής αλληλεγγύης και αμοιβαίας τρυφερότητας «Οι Lyons» του Nicky Silver, σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ. Το έργο παρουσιάζει τους Λάιονς, μία αρκετά συνηθισμένη πλέον δυσλειτουργική οικογένεια που πάσχει από το σύνδρομο της «οικογενειακής μοναξιάς», που ενώ τα μέλη της θα ήθελαν, ίσως, να έρθουν πιο κοντά, το παρελθόν, ο εγωισμός, οι λάθος χειρισμοί και η μειωμένη ικανότητα συναισθηματικής αντίληψης, τα απομακρύνει.
Δευτέρα 28/2, 21:00
12-15€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι

3. Δάχτυλο στο μέλι, του Μίμη Καπέρδου στο Θέατρο Eliart

Το Θέατρο Eliart παρουσιάζει το έργο «Δάχτυλο στο μέλι» του Μίμη Καπέρδου, σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Χρήστου Ευθυμίου. Τη δεκαετία του ‘80 το μέλι ήταν πολύ, όπως και τα δάχτυλα που θέλανε να το γευτούν. Μέσα σε αυτούς και ο ήρωας της ιστορίας εδώ…Ένας νεοεκλεγείς δήμαρχος βορείων προαστίων αλλά λαϊκής καταγωγής προσπαθεί κρυφά απ’ όλους, ακόμα και από την οικογένεια του, να καταχραστεί λεφτά του δήμου μέσω ενός μεγάλου έργου που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του. Το άγχος, η απειρία, οι ακατάλληλοι συνεργάτες, αλλά και η άφιξη του νέου αγοριού της κόρης του, του ανατρέπουν τα σενάρια. Το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο, με αποτέλεσμα μια σειρά παρεξηγήσεων να φτάσει τον δήμαρχο σε αδιέξοδο. Μια ηθικογραφική κωμωδία με ύφος άλλης δεκαετίας…ένα σκάνδαλο, πολλές παρεξηγήσεις και ανατροπές, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Δευτέρα 28/2, 21:15
10-12€
Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός

4. Η Carla Cook με το κουαρτέτο της στο Half Note Jazz Club

Μια μεγάλη φωνή της διεθνούς jazz επανέρχεται μετά από 2,5 σχεδόν δεκαετίες στο Half Note Jazz Club. Η αμερικανίδα Carla Cook, που τα τελευταία χρόνια είναι ανάμεσα στα πιο δυνατά ονόματα των τζαζ vocals, έρχεται με το νέο κουαρτέτο της για 4 μαγικά βράδια στην Αθήνα. Η Carla Cook με την μπάντα της περιοδεύει τον κόσμο και τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ, ενώ έχει ανοίξει συναυλίες του B.B King, του Wayne Shorter, του Ron Carter και άλλων.
Δευτέρα 28/2, 21:30
20-30€ *Ισχύουν και μειωμένα εισιτήρια φοιτητικά & ανέργων -5€ / από τις αρχικές τιμές σε κάθε ζώνη
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. «Shakespeare Electrified» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Η πρωτότυπη μουσική περφόρμανς «Shakespeare Electrified» εξερευνά μουσικά τον σαιξπηρικό λόγο, δημιουργώντας τέσσερις κόσμους πάνω σε θέματα που απασχόλησαν ιδιαιτέρως τον κορυφαίο Άγγλο δραματουργό: τη μαγεία, τον έρωτα, την τρέλα και τον θάνατο. Κάθε κόσμος περιέχει πρωτότυπες μελοποιήσεις σονέτων του Γ. Στεφανακίδη και σταχυολογεί τραγούδια συνθετών του 20ου αιώνα, όπως ο Ε.W. Korngold και ο R. Quilter, καθώς επίσης και τραγούδια της Αγγλίας του 17ου αιώνα· αποσπάσματα από γνωστά θεατρικά του έργα αποδίδονται με μουσικούς τρόπους που αξιοποιούν δυναμικά τόσο τα ακουστικά όργανα (πιάνο, λαούτο) όσο και τους ηλεκτρονικούς ήχους σε ένα κοινό… ηλεκτρισμένο σύμπαν.
Δευτέρα 28/2, 20:30
5-10€
Aίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b