MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Ματωμένος γάμος, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Εθνικό Θέατρο

Μια κοινωνία με ακλόνητους δεσμούς. Μια Νύφη που ανήκει σε κάποιον άλλον. Ένας πατημένος όρκος. Ένα άλογο που καλπάζει βαθιά μέσα στο σκοτεινό δάσος. Όσο κι αν τρέξει όμως κανείς, μπορεί να ξεφύγει από το αίμα που κυλάει μέσα του; Μπορεί, άραγε, να αποδράσει ποτέ κανείς, από τον εαυτό του; Εμπνευσμένος από ένα πραγματικό έγκλημα της εποχής του, και στο κατώφλι ενός βίαιου Εμφυλίου, ο Ματωμένος Γάμος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός πάθους και ταυτόχρονα ένα παράφορο τραγούδι που μιλά με τρόπο σπαραχτικό για την ελευθερία, τον έρωτα και τον θάνατο.
Τετάρτη 23/2, 19:30
13-18€
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

2. Οι εκτελεστές, του Γιώργου Σκούρτη στο Θέατρο Αλκμήνη

Μετά τις παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το έργο του Γιώργου Σκούρτη «Οι Εκτελεστές» επιστρέφουν στη βάση τους, στο Θέατρο Αλκμήνη, για οκτώ παραστάσεις. Τρία αδέλφια, εγκλωβισμένα σε πρότυπα και ιδέες σε μια κοινωνία που όλο φθίνει, σε ένα σύστημα φτιαγμένο για τους λίγους. Μια ληστεία το σωσίβιο προς την απελευθέρωση τους. Τρεις άνθρωποι μπερδεμένοι, κουρασμένοι από το συνεχές κυνηγητό για επιβίωση. Άλλος «μαχητής», άλλος σε παραίτηση και άλλος παρατηρητής. Τρεις ζωές που διαπραγματεύονται το δικό τους τέλος…καθώς δεν έχει απομείνει αρκετός χρόνος. Δικαίωση ή ένα μεγάλο λάθος; Οι εκτελεστές…ήρθαν για να «μείνουν».
Τετάρτη 23/2, 21:00
8-12€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

3. Λευκές Νύχτες, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μικρό Άνεσις

Η αριστοτεχνική νουβέλα, σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα, του κορυφαίου ρώσου μυθιστοριογράφου Φιόντορ Ντοστογιέφσκι παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Άνεσις. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο – εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης. Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι, θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης.
Τετάρτη 23/2, 19:00
12-18€
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα

4. Έλληνες σολίστ: Τραγούδια αγάπης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές με σημαντική παρουσία σε φημισμένα λυρικά θέατρα, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και ο ιταλός βαρύτονος Vito Priante αποχωρίζονται για λίγο το οπερατικό ρεπερτόριο για να ερμηνεύσουν μικρά κομψοτεχνήματα για φωνή και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια βραδιά με «Τραγούδια αγάπης». Έχοντας στο πλάι τους τον κορυφαίο πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, θα μοιραστούν με το κοινό μερικές από τις ωραιότερες γαλλικές mélodies, αλλά και γερμανικά Lieder, για μία ή δύο φωνές των Robert Schumann, Gabriel Fauré, Johannes Brahms, Cécile Chaminade, Jules Massenet, Henri Duparc και Charles Gounod.
Τετάρτη 23/2, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Dreams, reality & the magic in between: Η Ελένη Αράπογλου στο Half Note

Το Half Note υποδέχεται την Ελένη Αράπογλου, μια δημιουργό κι ερμηνεύτρια που τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην καρδιά της μουσικής, την Νέα Υόρκη. Mέσω των συνεργασιών της με τον μεξικανό τραγουδοποιό Leonel Garcia και την Αμερικανο-Κροάτισα βοκαλίστρια Thana Alexa, η Ελένη Αράπογλου έχει ήδη προταθεί για Grammy και Latin Grammy και τώρα έρχεται στο Half Note για να μάς ταξιδέψει σε μελωδίες της Λατινικής Αμερικής, σε μονοπάτια της τζαζ, σε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, αλλά και στις προσωπικές της συνθέσεις. Mε το δικό της ξεχωριστό χρώμα ερμηνεύει κλασικά τραγούδια των Beatles, της Nina Simone, της Billie Holiday, του Camaron de Isla, του Juan Luis Guerra κ.ά.
Τετάρτη 23/2, 21:30
12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b