MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Δύο επιπλέον παραστάσεις για τον «Οθέλλο» του Ρόμπερτ Ουίλσον – Πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, μετά το sold out των πέντε πρώτων παραστάσεων του πολυαναμενόμενου ανεβάσματος του «Οθέλλου» του Βέρντι από τον Ρόμπερτ Ουίλσον, προσθέτει δύο επιπλέον ημερομηνίες στο πρόγραμμα και κυκλοφορεί εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από τις πρόβες.

Εθνική Λυρική Σκηνή: Δύο επιπλέον παραστάσεις για τον «Οθέλλο» του Ρόμπερτ Ουίλσον - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες
Φωτογραφία: Lucy Jansch
Monopoli Team

Καθώς τα εισιτήρια για τις πέντε πρώτες παραστάσεις έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει δύο επιπλέον παραστάσεις για τον Οθέλλο στις 11 και 15 Μαρτίου στις 19.30.

Το αριστούργημα του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία, σκηνικά και φωτισμούς του Ρόμπερτ Ουίλσον κάνει πρεμιέρα αύριο 23 Φεβρουαρίου και το οριστικό πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής: 23, 27 Φεβρουαρίου και 2, 5, 8, 11, 15 Μαρτίου 2022.

Lucy-Jansch

Ο Ρόμπερτ Ουίλσον, ο πολυβραβευμένος κορυφαίος αβανγκάρντ σκηνοθέτης που άλλαξε τη σκηνοθεσία της όπερας μέσα από την απόλυτα αναγνωρίσιμη προσωπική του γλώσσα –στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή– δίνει τον πρώτο λόγο στη μουσική και προτείνει για τον Οθέλλο έναν μινιμαλιστικό σκηνικό κόσμο, με εικόνες αισθητικά εντυπωσιακές και συναισθηματικά φορτισμένες, επιβλητικούς φωτισμούς, στιλιζαρισμένη κινησιολογία, ιδιαίτερα κοστούμια και έντονο μακιγιάζ.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο επιπλέον παραστάσεις θα ξεκινήσει στις 23/2 στις 09.00 το πρωί στην ticketservices.gr και στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00).

Ο Οθέλλος είναι μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πασχαλινό Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, η οποία υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στον ρόλο του τίτλου ο «καλύτερος Οθέλλος της εποχής μας» Αλεξάντρς Αντονένκο και στους βασικούς ρόλους οι διεθνούς ακτινοβολίας πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα και Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Μαζί τους οι Μονωδοί της ΕΛΣ Δημήτρης Πακσόγλου, Γιάννης Καλύβας, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρίνος Ταρνανάς, Παύλος Σαμψάκης, Βιολέττα Λούστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ρόμπερτ Ουίλσον σκηνοθετεί τον Οθέλλο του Βέρντι για τη Λυρική Σκηνή12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b