MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα, του Ρομπέρτο Ατάιντε στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Το έργο σταθμός του Ρ. Ατάιντε, σε μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής, έρχεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Η παράσταση θα προσπαθήσει να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο στο χαρακτηρισμένο από πολλούς κριτικούς ήδη κλασσικό κείμενο, της “Δεσποινίδος Μαργαρίτας”. Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στον ρόλο των… μαθητών), η παράσταση αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.
Δευτέρα 21/2, 21:15
12-15€
Κεντρική σκηνή – Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάνος Παπαδόπουλος: Δεν έχω δίλημμα. Στο δικό μου μυαλό υπάρχει μόνο η κωμωδία12.09.2018

2. Κόκκαλο: Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ στο Θέατρο Τέχνης

Η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη παρουσιάζει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης την παράσταση «Κόκκαλο», μια σπαρακτική ροκ τελετουργία για τη ζωή και το έργο του μεγαλύτερου διανοητή και καλλιτέχνη του σύγχρονου θεάτρου. Ο ρηξικέλευθος και μοναδικός Αντονέν Αρτώ επιστρέφει στη σκηνή για τελευταία φορά, δίνοντας το σόου της ζωής του. Ο Γεράσιμος Γεννατάς παθιασμένος, εμπνευσμένος, θλιμμένος και ερωτευμένος παντόμιμος κλόουν ενσαρκώνει τον σπουδαίο Γάλλο, έχοντας ως κύρια μέσα τη φωνή και το σώμα, και με τη ζωντανή συμβολή του μουσικού-περφόρμερ Γιώργου Παλαμιώτη, οδηγούν τον θεατή σε μια βαθιά προσωπική κάθαρση, από το σκοτάδι του πόνου, της αδικίας και της υποκρισίας, προς το καθαρό και λυτρωτικό φως. Με το «Κόκκαλο» οι συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης, ολοκληρώνουν την προσωπική τους τριλογία πάνω στο έργο του Αντονέν Αρτώ.
Δευτέρα 21/2, 21:00
10-15€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

3. Αστερισμοί, του Nick Payne στο Μικρό Άνεσις

Το βραβευμένο έργο του βρετανού θεατρικού συγγραφέα Nick Payne, «Αστερισμοί» παρουσιάζεται στο Μικρό Άνεσις. Η Μάριαν και ο Ρόλαντ βρίσκονται κάπου στο ίδιο σύμπαν. Μία σχέση πάει να δημιουργηθεί και πιθανόν και να εξελιχθεί. Είναι φανερό ότι δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, εκτός από το ότι θέλουν να είναι μαζί. Η ιστορία τους κυλάει έτσι όπως αυτοί οι ίδιοι ορίζουν, ή δεν ορίζουν, ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν. Οι “Αστερισμοί” είναι ένα έργο για το δίλημμα που αφορά την επιθυμία να θυμόμαστε και την ανάγκη να ξεχάσουμε, όπως το εκφράζει ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου. Με βάση τη φιλοσοφική θεωρία της κβαντικής υπάρχουν σύμπαντα παράλληλα και μέσα τους κινείται μία άλλη ζωή μας, που την προσδιορίζουν άλλες αποφάσεις, άλλες επιλογές και συμπτώσεις που τελικά την οδηγούν σε μια άλλη κατάληξη πολύ διαφορετική από αυτή που βλέπουμε. Και αν είναι έτσι, ποιος ο λόγος να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε; Είμαστε οι επιλογές μας ή οι επιλογές μας είναι διαφορετικές εκδοχές του ποιοι είμαστε;
Δευτέρα 21/2, 21:00
12-15€
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι

4. Jazz Chronicles: Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio στο ΚΠΙΣΝ

Ο Γιώργος Κοντραφούρης δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πενθήμερο εορτασμό για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σήμερα, o παγκοσμίου φήμης πιανίστας και οργανίστας ανεβαίνει στον Φάρο με δύο πρώην μέλη του Baby Trio -του εμβληματικού μουσικού σχήματός του-, για μια ξεχωριστή συναυλία. Δισκογραφημένες και αδισκογράφητες συνθέσεις του Κοντραφούρη, καθώς και του κιθαρίστα Κωνσταντίνου Στουραΐτη, και απρόβλεπτες μουσικές διασκευές εναλλάσσονται από τους δεξιοτέχνες του jazz αυτοσχεδιασμού. Η βραδιά δημιουργεί επί σκηνής την αίσθηση ενός reunion, τόσο λόγω της επιστροφής του Κοντραφούρη στο ΚΠΙΣΝ, όσο και λόγω της επανένωσής του με παλαιότερα μέλη του Baby Trio.
Δευτέρα 21/2, 21:00
5-10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Αθανάσιος Ζέρβας και Δημήτριος Μαρίνος στο Ωδείο Αθηνών

Ένα ρεσιτάλ με έργα για σαξόφωνο και πιάνο παρουσιάζεται στο Ωδείο Αθηνών με τον Αθανάσιο Ζέρβα (άλτο σαξόφωνο) και τον Δημήτριο Μαρίνο (πιάνο). To πρόγραμμα του Ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα που έχουν συντεθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού και τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα, εκ των οποίων τρία έχουν γραφτεί για τον Αθανάσιο Ζέρβα. Οι δεξιοτεχνικές απαιτήσεις των έργων είναι υψηλότατες ενώ από πλευράς ύφους ποικίλουν· διακρίνουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά τροπικότητας, νεοτονικότητας, ατονικότητας. Το Ρεσιτάλ ξεκινάει και τελειώνει με έργα δύο Ελλήνων συνθετών που έφυγαν το 2021: του Ντίνου Κωνσταντινίδη και του Μίκη Θεοδωράκη.
Δευτέρα 21/2, 20:00
8-15€
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b