MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Αντιγόνη, του Ζαν Ανούιγ στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα. Η Αντιγόνη ως μυθικό πρόσωπο θέτει ένα γοητευτικό αίνιγμα ανά τους αιώνες. Τι την ωθεί να συγκρουστεί με την εξουσία; Η σύγκρουση αυτή δικαιολογεί τη θυσία της ζωής της; Υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά στον Κρέοντα με τον οποίο αντιπαρατίθεται;
Παρασκευή 18/2, 20:30
7-18€
Υπόγειο – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

2. In Between – ένας διθύραμβος, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη στο Bios

Ο Διόνυσος και οι ακόλουθοί του – οι Βάκχες του – έρχονται στην κεντρική σκηνή του Bios σε μια σκηνική τελετουργία σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Τσαγκαράκη για 11 μόνο παραστάσεις. Δέκα ηθοποιοί και ένας μουσικός συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής και με όχημα το τελετουργικό θέατρο συνθέτουν ένα μυητικό δρώμενο. Η ζωντανή ηλεκτρονική μουσική, εμπνευσμένη από τα εκστατικά αναστενάρια δίνει τον ρυθμό ώστε να αναδυθούν τα πρόσωπα του μύθου και να καλέσουν επί σκηνής “τον θεό που δονεί και δονείται”. Προσεγγίζοντας τις Βάκχες ως μια βίαιη διαβατήρια τελετή ενηλικίωσης του Πενθέα, οι ηθοποιοί παρασύρουν τους θεατές στο δύσκολο –In Between-, ένα ηλεκτρισμένο μεταβατικό στάδιο βασισμένο στην ενδιάμεση φάση των Διαβατήριων τελετών (αποκόλληση-μετάβαση-ενσωμάτωση). Εκεί θα συναντηθούν μετέωροι σε έναν κοινό τόπο, όπου μέσω της τελετουργίας -διθύραμβος- θα οδηγηθούν στη μεταμόρφωση, τον “θάνατο” και τελικά στην αποδοχή της ταυτότητας.
Παρασκευή 18/2, 21:00
10-12€
Bios Κεντρική Σκηνή, Πειραιώς 84, Αθήνα

3. Νόμοι της έλξης, του Γιώργου Κατσιφή στο Θέατρο 104

Το νέο θεατρικό έργο του συγγραφέα Γιώργου Κατσιφή, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Οι «Νόμοι της έλξης» δεν είναι μία συνηθισμένη ρομαντική κομεντί, όπου οι ήρωες έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αντίζηλος του αγοριού είναι ένα κορίτσι, που διεκδικεί το κορίτσι που εκείνος ερωτεύτηκε. Η παράσταση μιλά για την καθημερινότητα των νέων του 21ου αιώνα, τα date apps, το sexting, τις εφήμερες παρέες, το άγχος της δουλειάς, όλα αυτά με φόντο την Αθήνα του 2022.
Παρασκευή 18/2, 21:00
7-12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

4. «100 χρόνια Μπιθικώτσης 1922 -2022»: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη Γρήγορη Μπιθικώτση (1922- 2022), παρουσιάζει μία μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του. Η συναυλία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και αποτελεί ένα αφιέρωμα, που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δυο παιδιά του, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνις Άννα Μπιθικώτση. Στο μουσικό αυτό ταξίδι παρακολουθούμε την πορεία του Γρήγορη Μπιθικώτση από το Δεκέμβριο του 1922 ως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία τον Απρίλιο του 2005, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια μέχρι τις συναντήσεις του ορόσημο με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και τη διαδρομή της καταξίωσής του στους δρόμους της Τέχνης, δίπλα στους ανυπέρβλητους συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς και συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται στη σκηνή σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση.
Παρασκευή 18/2, 20:30
5€
Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Η Μαρίζα Ρίζου στον Σταυρό του Νότου – Κεντρική Σκηνή

Η Μαρίζα Ρίζου ανανεώνει το ραντεβού της μαζί μας στον Σταυρό του Νότου από σήμερα. Δύο ολόκληρα χρόνια πριν, οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε χάλασαν τα σχέδιά της γι’ αυτό το ραντεβού, αφήνοντάς μας με τη λαχτάρα. Και ενώ τον περασμένο χειμώνα καταφέραμε να τη δούμε ξανά, στον ίδιο χώρο, έστω και από τον καναπέ μας, σε ένα απολαυστικό livestreaming και το καλοκαίρι μάς αποζημίωσε περιοδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, χαρίζοντάς μας ζεστές, πολύχρωμες μοναδικές βραδιές, τώρα, επιτέλους θα βγούμε “Μαζί Της Στο Φως”. Θα ακούσουμε πρώτη φορά λάιβ το βαθιά συναισθηματικό και αληθινό “Είναι Που Δεν Μπορώ” που ήδη έχουμε αγκαλιάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας του. Θα απολαύσουμε ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές.
Παρασκευή 18/2, 22:00
15€
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b