MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Μεφίστο, του Κλάους Μανν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το «Μεφίστο» του Κλάους Μανν, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία Νικόλα Βαγιονάκη. Το «Μεφίστο» αποτελεί το πιο συγκλονιστικό, σκοτεινό και αντιφασιστικό μυθιστόρημα του Κλάους Μανν και ακολουθεί την ιστορία του ηθοποιού Χέντρικ Χέφγκεν, που ξεκινά την καριέρα του στο θέατρο τέχνης του Αμβούργου το 1926, οραματιζόμενος ένα επαναστατικό ισοδύναμο θέατρο μέχρι το 1936, που αναδείχθηκε το νέο αστέρι του τρίτου Ράιχ. Η μετάβαση του στο Βερολίνο προκειμένου να καθιερωθεί σαν πρωταγωνιστής στο Θέατρο συμπίπτει με την άνοδο του φασισμού, που εξευτελίζει και χειραγωγεί την ανθρώπινη υπόσταση. Συνάπτοντας λοιπόν συμφωνία με τον διάβολο, προδίδει όλα τα ιδανικά και τις αξίες του, και στο τέλος μεταμορφώνεται σε μαϊμού της εξουσίας. Ένας παλιάτσος που διασκεδάζει δολοφόνους. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Πρόκειται άραγε για κωμωδία, δράμα, ουτοπία, παρωδία, cabaret;
Πέμπτη 17/2, 21:30
10-12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

2. Ο Ζητιάνος, του Ανδρέα Καρκαβίτσα στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Η ομάδα «ΑΥΤΗ κι ΑΥΤΟΙ», έπειτα από δύο επιτυχημένες χρονιές της παράστασης «Βουρκόλακας», επέστρεψε στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον και μεταφέρει τον Ζητιάνο πάνω στη σκηνή για να μοιραστεί με τους θεατές τη σκοτεινή ιστορία αυτού του χωριού, το οποίο σίγουρα κάτι θα μάς θυμίσει. Ο Ζητιάνος είναι νουβέλα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο το 1897, από το Τυπογραφείον της Εστίας. Η νουβέλα αυτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διαβάστηκε από γενιές Ελλήνων.
Πέμπτη 17/2, 21:15
5-10€
Θέατρο «Τεχνοχώρος Εργοτάξιον», Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος

3. Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό στο θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Γιάννη Σπανό με μία μεγάλη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Μαζί με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής αποτίνουν φόρο τιμής σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Έναν ξεχωριστό άνθρωπο με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ευαισθησίες αποτυπωμένες στις συνθέσεις του, που υπήρξε και ο πατέρας του μουσικού ρεύματος «Νέο Κύμα», στο πλαίσιο του οποίου γεννήθηκαν τραγούδια που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και στις καρδιές των Ελλήνων. Η Ελένη Δήμου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πένυ Ξενάκη και ο Κώστας Τζιαγκούλας ενώνουν τις φωνές τους ερμηνεύοντας εκφραστικά κι ευαίσθητα μεγάλες και διαχρονικές δημιουργίες του συνθέτη.
Πέμπτη 17/2, 20:30
5-30€
Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. «Liszt – Wagner – Bülow: Μουσικές Συγγένειες»: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει μια συναυλία με τίτλο «Liszt – Wagner – Bülow: Μουσικές Συγγένειες». ΟΛιστ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής του Βάγνκερ και γι’ αυτό το λόγο μετέγραψε για σόλο πιάνο τμήματα από τις όπερές του. Ο Μπύλοφ ήταν αυτός που διηύθυνε την πρεμιέρα της όπεράς του Βάγκνερ Τριστάνος και Ιζόλδη. Τρεις συνθέτες της ίδιας εποχής σ’ έναν μουσικό συσχετισμό. Συντελεστές: Σοφία Κυανίδου σοπράνο, Δημήτρης Γιάκας πιάνο, Μαρία Αλιφέρη αφήγηση).
Πέμπτη 17/2, 20:30
10-20€
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

5. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο Ίλιον Plus

H μουσική σκηνή του Ίλιον Plus υποδέχεται τον Γιάννη Παπαγεωργίου για μία συναυλία – προάγγελο του επερχόμενου προσωπικού του δίσκου που θα κυκλοφορήσει από τη Minos Emi. Έπειτα από το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή», αλλά και τα πιο πρόσφατα digital singles («Σε μια βαλίτσα», «Της ψυχής σου τα κοράλλια», «Το μπάνιο»), επιθυμεί να μοιραστεί με τον κοινό, ζωντανά και πάλι, τις μουσικές και τους στίχους του. Πέραν του προσωπικού και πρωτότυπου ρεπερτορίου του Γιάννη Παπαγεωργίου θα ακουστούν και επιλεγμένα τραγούδια από τα πιο σημαντικά ράφια του ελληνικού ρεπερτορίου, από την παράδοση και αγαπημένους του συνθέτες- τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Μπάτης, ο Άκης Πάνου και ο Νίκος Παπάζογλου.
Πέμπτη 17/2, 21:30
10€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b