MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Φτηνά τσιγάρα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Εικοσιδύο χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, «Φτηνά Τσιγάρα», γίνεται μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα, και «ζωντανεύει» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Η διάσημη ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 και αγαπήθηκε παράφορα από τη νέα γενιά, μετατρέπεται σε μια «ρομαντική οπερέτα» σε 34 σκηνές και 19 τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες, συλλέκτες στιγμών και φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους.
Τετάρτη 16/2, 20:30
10-20€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας, από την ομάδα Ομάδα 4Frontal στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Μετά τον πρώτο sold out κύκλο της παραγωγής τους «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας», σε σκηνοθεσία των Χάρη Κρεμμύδα και Θανάση Ζερίτη, η ομάδα 4Frontal επανέρχεται για έξι μόνο παραστάσεις στον Κάτω Χώρο του θεάτρου του Νέου Κόσμου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου. Η παράσταση αφηγείται τις ιστορίες Ελληνίδων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα – επιμελώς αποσιωπημένες – που αντιστάθηκαν στο παραδοσιακό σχήμα της υποτακτικής συζύγου και νίκησαν. Ιστορίες Ελληνίδων που προσπάθησαν ν’ αντισταθούν και φιμώθηκαν. Γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να αποδείξουν την επάρκεια του φύλου τους. Στιγμές από τον αέναο αγώνα της γυναικείας χειραφέτησης που άλλαξαν συνειδήσεις. Από τα μαθήματα οικιακής οικονομίας και τη λαϊκή κουλτούρα που διαμόρφωσαν και συντήρησαν την υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας στο συλλογικό ασυνείδητο, μέχρι την Καλλιρρόη Παρρέν και την Αύρα Θεοδωροπούλου που έθεσαν τις βάσεις του φεμινισμού στη χώρα μας.
Τετάρτη 16/2, 21:15
10-15€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

3. Το improv stand up comedy σχήμα Take Five στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η αυτοσχεδιαστική ομάδα Take Five έρχεται στο φουαγιέ του θεάτρου για μια κωμική παράσταση αυτοσχεδιασμού. Συνεχίζοντας τον κύκλο εξερεύνησης των σύγχρονων μορφών κωμωδίας το θέατρο Τζένη Καρέζη παρουσιάζει μια παράσταση Improv όπου τίποτα δεν είναι προσχεδιασμένο, δεν υπάρχει κανένα σενάριο και όλα θα συμβούν για μία και μοναδική φορά. Η παράσταση των Take Five θα δημιουργηθεί με βάση τις ιδέες του κοινού και κανείς μας δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί πέρα από ότι θα γελάτε για 2 ώρες. Οι Take Five για την Τετάρτη 16/2 είναι οι: Παναγιώτης Κούδας, Ειρήνη Ξυγκάκη, Άννα Πατρικίου, Κωνσταντής Μπίτσης, Παναγιώτης Καλομάνας.
Τετάρτη 16/2, 21:00
8-10€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

4. Ο επαναπατρισμός της Διασποράς ΙV, από το Ergon Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Ergon Ensemble επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να μας θυμίσει ή και να μας συστήσει έργα Ελλήνων δημιουργών με έδρα τη Γερμανία στο πλαίσιο της σειράς «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς». Πρόκειται για ένα κοινό project του διακεκριμένου συνόλου, που αναδεικνύει μέσα από τις συναυλίες του γνωστές και άγνωστες σελίδες του σύγχρονου ρεπερτορίου και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που στοχεύει στη γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με έργα σύγχρονων συνθετών και συνθετριών ελληνικής καταγωγής που ζουν και δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά στο εξωτερικό. Στην τέταρτη συναυλία της Σειράς, το Ergon Ensemble ερμηνεύει σπάνιες συνθέσεις του Αργύρη Κουνάδη και του Δημήτρη Τερζάκη, αλλά και έργα της Κωνσταντίας Γουρζή, του Μηνά Μπορμπουδάκη και της Γεωργίας Κουμαρά σε πρώτη πανελλήνια. Στη μουσική διεύθυνση, ο πολυβραβευμένος Κωνσταντίνος Τερζάκης.
Τετάρτη 16/2, 20:30
8-18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ιλίσια

5. «Dreamtime»: Το Tilemachos Moussas Quartet στο Half Note Jazz Club

Ο πολυοργανίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, μετά τις επιτυχημένες προσωπικές του δουλειές “Κυκνοστάλαγμα” και “Newborn”, τις βραβευμένες διεθνώς συνθέσεις του για θέατρο και σύγχρονο χορό, όπως επίσης και τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα), τον Blaine Reininger (Tuxedomoon) και προσφάτως με τα Υπόγεια Ρεύματα, επιστρέφει στις jazz ρίζες του και παρουσιάζει live με το καινούργιο κουαρτέτο του, το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Dreamtime” όπως φυσικά και επιλεγμένες συνθέσεις από τα προηγούμενα άλμπουμ και ακυκλοφόρητες συνθέσεις του, που προέκυψαν από πρόσφατες συνεργασίες. Το άλμπουμ θα παρουσιαστεί live, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στο Half Note Jazz Club.
Τετάρτη 16/2, 21:30
12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b