MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Πίθηκος Ξουθ, του Ιάκωβου Πιτσιπίου στο θέατρο Σταθμός
Monopoli Team

1. Πίθηκος Ξουθ, του Ιάκωβου Πιτσιπίου στο θέατρο Σταθμός

Το μυθιστόρημα του Ιάκωβου Πιτσιπίου, «Πίθηκος Ξουθ», ανεβαίνει στο θέατρο Σταθμός από την ομάδα ΑΝΙΜΑ, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Γραμμένο το 1848 σε συνέχειες, ο «Πίθηκος Ξουθ» θεωρείται το πρώτο νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας και στηλιτεύει τα ήθη της εποχής του: τον μιμητισμό προς οτιδήποτε ευρωπαϊκό, τη δουλική ξενομανία, τη νεόπλουτη αθηναϊκή κοινωνία με τις ιδιοτροπίες της, αλλά και την αλλοτρίωση της ανθρώπινης φύσης από τα πάθη και τις λανθασμένες επιλογές. Το κείμενο ανεβαίνει στο σύνολό του για πρώτη φορά, ιδωμένο μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική ματιά, ως μια «φανταστική» κωμωδία, ενώ η παράσταση απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε εφήβους.
Δευτέρα 14/2, 21:00
5-14€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

2. Ω παίδες Ελλήνων, από την ομάδα 4Frontal στο Bios

Η παράσταση «Ω παίδες Ελλήνων», μια Π.Ο.Π. επιθεώρηση από την ομάδα 4Frontal ανεβαίνει απόψε στο Bios. Η ομάδα 4Frontal καταπιάνεται για πρώτη φορά με ένα είδος που έχει ως στόχο του τη σάτιρα και την αμφισβήτηση της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Εκπρόσωποι τύπου, επαναστάτες και πλυντήρια, ένα διαλεκτό υπουργικό συμβούλιο, ένα ηρωικό παρελθόν που κατασκευάζεται κατά το δοκούν, μπόλια, καντήλια και τύποι που μάς απασχολούν περισσότερο απ’ ότι θα θέλαμε σε μια παράσταση με κέφι, χορούς και τραγούδια.
Δευτέρα 14/2, 21:15
7-10€
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

3. Τέρας, του Μιχάλη Καλιότσου στο θέατρο Δρόμος

Το πρώτο θεατρικό έργο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μιχάλη Καλιότσου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Δρόμος. Η υγρασία, η βροχή, το negative στην ανάμνηση, η σκέψη που γίνεται στο σκοτάδι με κλειστό παράθυρο. Δύο άντρες ο Άρης και ο Κρις διαπραγματεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Με στοιχεία εγκλεισμού και κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας τα πρόσωπα του έργου έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό ενώ πάντα ένα τέρας παραμονεύει στο σκοτάδι και επηρεάζει τα όσα συμβαίνουν στο υπόγειο.
Δευτέρα 14/2, 21:00
5-10€
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα 

4. Αφιέρωμα Beethoven, με το Τρίο Παντούμ στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών φιλοξενεί το Τρίο Παντούμ, στo πλαίσιo του Αφιερώματος Beethoven. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το Τρίο Παντούμ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου για πιάνο τρίο του Ludwig van Beethoven στην Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.
Δευτέρα 14/2, 20:00
8-15€
Ωδείο Αθηνών – Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα

5. Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου

Σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ο Σπύρος Γραμμένος ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, αν δεν έχει κορονοϊό, αν δεν είναι ακόμα στην Αττική οδό, αν μπορεί να κατέβει την Μεσογείων, αν έχει επιστρέψει από το τριήμερο…«Το 2021 δεν γιορτάσαμε μαζί την υπέροχη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με αποτέλεσμα να έρθει η επόμενη μετάλλαξη και μετά η επόμενη μετάλλαξη και μετά η επόμενη μετάλλαξη. 2022 πια, μπολιασμένοι με πιστοποιητικό, λίγο πριν την έβδομη δόση ανοίγουμε τις πύλες του Σταυρού του Νότου», μάς λέει και μάς καλεί στη μουσική του παράσταση.
Δευτέρα 14/2, 21:00
12€
Σταυρός του Νότου Φραντζή και Θαρύπου 35-37, 117 43, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b