MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Poetry Cabaret στο Red Jasper Thetre

Η παράσταση της ομάδας Piano Fatale που συνδυάζει μουσική, καμπαρέ και ποίηση, ανεβαίνει ξανά στο Red Jasper Cabaret Theatre για δύο Κυριακές. Είναι κάτι τραγούδια σκοτεινά. Που σου φέρνουν ένα περίεργο ρίγος όταν τ’ ακούς. Είναι και κάτι στίχοι που γεννήθηκαν στα κουρασμένα μυαλά των απεγνωσμένων ποιητών, όπως ο Έντγκαρ Άλαν Πόε ή ο Άλλεν Γκίνσμπεργκ. Αλλά και ο δικός μας Ναπολέων Λαπαθιώτης. Και ο Τάσος Λειβαδίτης. Κι άλλοι πολλοί που κατέγραψαν την υπαρξιακή τους κραυγή στα ποιήματά τους. Οι Piano Fatale αποφάσισαν να τα παντρέψουν και να τα παρουσιάσουν στο καινούργιο cabaret theatre της Κυψέλης.
Κυριακή 13/2, 20:30
12€
Red Jasper Cabaret Theatre Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

2. Βelle Εquipe: Η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη στο Θέατρο ΕΛΕΡ

H παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, «Βelle Εquipe», βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Grégory Reibenberg, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΕΛΕΡ, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη. Η Μάρθα Μπουζιούρη, πιστή στην ενασχόλησή της με το θέατρο ντοκιμαντέρ, καταπιάνεται αυτή τη φορά με το ευαίσθητο θέμα της τρομοκρατίας, αγγίζοντας το πολιτικό μέσα από το ανθρώπινο και καταθέτοντας ένα έργο – ύμνο στη ζωή και ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα κόντρα στη διαιώνιση του φόβου και του μίσους.
Κυριακή 13/2, 18:00
12-15€
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα

3. Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέας Ιωάννου επιστρέφουν με την «Κοινή ησυχία» στο Θέατρο Διάνα

Η παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2020 και συνάντησε ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, η «Κοινή ησυχία», επανέρχεται στο Θέατρο Διάνα. Πρόκειται για την προφητική παράσταση με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου, η οποία υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο. Μαζί τους οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και Δημήτρης Καπετανάκος. Στην παράσταση, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα «ταξίδι» που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.
Κυριακή 13/2, 18:00
Από 14€
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς) , Αθήνα

4. Lighthouse Sessions: Ο Ορφέας Περίδης στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Tα Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο – μια πρωτότυπη σειρά μικτών μουσικών συναντήσεων που ενώνουν την συνέντευξη με την συναυλία και την τζαζ με το ελληνικό τραγούδι έχοντας δημιουργήσει ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Δεύτερος καλεσμένος των LHS που θα παρουσιαστούν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ είναι ο Ορφέας Περίδης. Ο σημαντικός Έλληνας τραγουδοποιός συναντά το ευέλικτο μουσικό σύνολο του Αλέξανδρου Κτιστάκη και πειραματίζονται με τζαζ και κλασικό ήχο. Κομμάτια-σταθμοί των 90’s και στιγμές από τη μετέπειτα πορεία του Ορφέα Περίδη, αποδίδονται με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, εν αναμονή του επερχόμενου προσωπικού του δίσκου.
Κυριακή 13/2, 21:00
5-10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Ο Νικόλας Χάλαρης, ο Παναγιώτης Μπουραζάνης και ο Χρήστος Βίγκος στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη”

Σε δύο μουσικές βραδιές μάς καλούν ο Νικόλας Χάλαρης, ο Παναγιώτης Μπουραζάνης και ο Χρήστος Βίγκος στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη”. To jazz trio των Νικόλα Χάλαρη, Παναγιώτη Μπουραζάνη και Χρήστου Βίγκου ακροβατεί μεταξύ της τζαζ παράδοσης αλλά και των σύγχρονων αυτοσχεδιαστικών ρευμάτων, δημιουργώντας ηχητικά τοπία όπου τα ηχοχρώματα του παρελθόντος συνυπάρχουν με έναν φρέσκο δυναμισμό. Νέες προσεγγίσεις και διασκευές σε αγαπημένα jazz standards, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις, εναλλάσσονται σε ένα πρόγραμμα το οποίο ποτέ δεν θυσιάζει την μελωδικότητα και την επικοινωνία με το κοινό. Στην πρώτη τους εμφάνιση απόψε, μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκεται η τραγουδίστρια Νεφέλη Παπαναγή.
Κυριακή 13/2, 21:00
8€
Θέατρο “Τζένη Καρέζη”, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b