MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Πως να νικήσεις την μοναξιά, του Νηλ Λαμπιούτ στον Πολυχώρο Vault

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Πρώτες Ύλες» παρουσιάζει την παράσταση «Πως να νικήσεις την μοναξιά» του αμερικανού συγγραφέα Νήλ Λαμπιούτ, για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα, στον Πολυχώρο Vault. Στο τολμηρό και βαθιά σαρκαστικό αυτό του έργο, ο Νήλ Λαμπιούτ μάς φέρνει αντιμέτωπους με σκληρά ηθικά διλήμματα και αμείλικτα ερωτήματα για το νόημα της ύπαρξης και τα όρια της αγάπης.
Σάββατο 12/2, 21:00
8-13€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

2. Η Φάρσα, του Πιερ Πατλέν στο Θέατρο Κάτω απ’ τη γέφυρα

Το έργο η «Φάρσα» του Πιερ Πατλέν παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάτω απ’ τη γέφυρα, σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη. Το έργο γράφτηκε στα Γαλλικά το 1457 και η επιρροή που άσκησε στο λαϊκό θέατρο της Ευρώπης ήταν τόσο μεγάλη, που δίκαια θεωρείται η «μητέρα» της νεότερης κωμωδίας. Σε πρώτο επίπεδο, οι ξεκαρδιστικές σκηνές εναλλάσσονται με καταιγιστική ταχύτητα και θαυμαστή ακρίβεια, συνθέτοντας ένα εκρηκτικό γαϊτανάκι, απατεωνιάς και υποκρισίας. Σε δεύτερο επίπεδο όμως η κωμωδία, αναδεικνύει και σατιρίζει την ανοησία και την απληστία της μικροαστικής τάξης, την «ελαστικότητα» του ήθους των δικαστικών λειτουργών και την ανεπάρκεια της δικαιοσύνης, που αδυνατεί να προστατέψει τον πολίτη.
Σάββατο 12/2, 21:00
12-15€
Θέατρο Κάτω απ’ τη γέφυρα, Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

3. Τέλος του Παιχνιδιού, του Σάμουελ Μπέκετ στο Σύγχρονο Θέατρο

Μετά τις sold out παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Μπέκετ επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο σήμερα 12 Φεβρουαρίου και για 10 μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας με τον Δημήτρη Καταλειφό στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας.
Σάββατο 12/2, 21:15
14-20€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

4. Mozart στο Μουσείο: Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την παγκόσμια αφρόκρεμα των νέων Μαέστρων στο Μουσείο Μπενάκη. Σε ένα κύκλο τριών συμφωνικών συναυλιών που θα γίνουν στο Μουσείο Μπενάκη, οι τρεις νικητές των διαγωνισμών του 2019, 2020 και 2021 θα έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν την Φιλαρμόνια σε ένα πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα. Στο επίκεντρο του κύκλου συναυλιών βρίσκονται οι τέσσερις τελευταίες συμφωνίες του Wolfgang Amadeus Mozart, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και έργα Ελλήνων συνθετών, όπως ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, Θόδωρος Αντωνίου, Μιχάλης Οικονόμου και Τάσος Ρωσόπουλος. Τον ρόλο των σολίστ κρατούν ο κλαρινετίστας Άγγελος Πολίτης, ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος, η φλαουτίστα Θεοδώρα Ιορδανίδου και ο διεθνούς φήμης πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης.
Στην αποψινή συναυλία τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Gaddiel Dombrowner, ο νικητής του 2021 από το Ισραήλ.
Σάββατο 12/2, 20:30
10-15€
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

5. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Μετά από μια αναγκαστική παύση, ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεκινά και πάλι τις παραστάσεις του στη Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, κάθε Σάββατο στις 22:30 και κάθε Κυριακή στις 20:30. Με αναδρομή στους 14 δίσκους του, στις συνεργασίες με τους φίλους- παρόντες και απόντες, σε τραγούδια αγαπημένα αλλά και σε “παραπονεμένα”. Με συνοδοιπόρους τους Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά, τον Παρασκευά Περισυνάκη στη λύρα και το μαντολίνο, τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο, τον Δημήτρη Μουτάφη στο μπάσο, τον Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, τον Πασχάλη Κολέντση στον ήχο και το Μανώλη Μπράτση στα φώτα.
Σάββατο 12/2, 22:30
15€
Σταυρός του Νότου-Κεντρική Σκηνή, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b